Na drie weken nog geen duidelijkheid over overlijden restaurantuitbater Karel Mahieu uit Sint-Idesbald

Drie weken nadat de bekende restaurantuitbater Karel Mahieu (44) dood werd aangetroffen in zijn zaak ‘t Lusthof in Sint-Idesbald is zijn dood nog steeds niet opgehelderd. Het gerecht deed een oproep naar tips of camerabeelden van passanten of bewoners. Er kwamen een tiental tips binnen die worden onderzocht. Ook over de doodsoorzaak blijft onduidelijkheid. Daarom werd een college van gerechtsdeskundigen aangesteld.

Wat gebeurde er met de 44-jarige Karel Mahieu van restaurant ‘t Lusthof in Sint-Idesbald? Drie weken nadat zijn broer het levenloze lichaam van Karel op 7 september terugvond in zijn zaak proberen de speurders en de familie nog steeds te achterhalen wat er met de veertiger gebeurde. Zijn overlijden blijft dan ook veel vragen oproepen. Na een onderzoek door een wetsdokter waarbij een autopsie en een toxicologisch onderzoek werd uitgevoerd is er nog steeds geen uitsluitsel. Er werd een college van deskundigen aangesteld die verder onderzoek doet naar de doodsoorzaak.

Het gerecht is nog volop bezig om ook de dood zelf op te helderen. Daarom werd een week na zijn overlijden een oproep gelanceerd aan eventuele getuigen. Wie tussen dinsdag 5 september om 8 en donderdag 7 september om 11 uur iets verdachts zag in de buurt wordt nog steeds gevraagd zich te melden. Er werd ook gevraagd om allerhande beeldmateriaal van bijvoorbeeld privé-camera’s of dashcambeelden te bezorgen. Intussen kwamen een tiental tips binnen. “Over de precieze omstandigheden van het overlijden drie weken geleden in Koksijde is er nog steeds geen uitsluitsel”, meldt het parket. “Op de oproep van twee weken geleden is wel wat reactie gekomen. Die informatie zal verder verwerkt worden door de politie.” (JH)

The post Na drie weken nog geen duidelijkheid over overlijden restaurantuitbater Karel Mahieu uit Sint-Idesbald is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Hij was bij de eerste lichting afgestudeerden van de Antwerpse modeacademie, nu dreigt zijn merk te verdwijnen: de man achter Gigue

Nu de Duror Fashion Group de boeken heeft neergelegd, verdwijnt mogelijk ook een echt Antwerps merk: Gigue. Oprichter Jo Wyckmans was in 1968 bij de eerste lichting afgestudeerden van de Antwerpse modeacademie, en werkte in de jaren 80 en 90 de ‘preppy’ look uit, vanaf 1991 met Gigue. Dochter Audrey bleef tot nu aan boord, zelf koos Jo Wyckmans jaren

Lees meer »

Drie piepjonge Franse autodieven op heterdaad betrapt in Kortemark: blanco autosleutels en decoder in auto gevonden

De politie kon dinsdagochtend vroeg drie jonge Franse autodieven arresteren toen die na een dubbele poging om een wagen te stelen wegvluchtten in Kortemark. In hun wagen werden blanco sleutels voor wagens van Franse merken én een decoder om signalen van ‘keyless-entry’ auto’s om te zetten. Vorige week werden zo nog drie auto’s op één nacht gestolen in Veurne. “Het

Lees meer »

Rassemblement National van kandidaat-premier Jordan Bardella (28) op kop bij eerste ronde parlementsverkiezingen: “Extreemrechtse golf trekt over Frankrijk”

De eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk zijn gewonnen door het Rassemblement National (RN) van kandidaat-premier Jordan Bardella (28). De partij kreeg 33 procent van de stemmen, zo melden Franse media zondagavond op basis van schattingen. De daadwerkelijke resultaten komen later vanavond binnen. Ondertussen protesteren honderden linkse activisten in hoofdstad Parijs. Dit artikel zal voortdurend worden bijgewerkt met de

Lees meer »

Meeste bosbranden in twintig jaar in Amazonewoud tijdens eerste zes maanden van 2024

Brazilië heeft in de eerste helft van het jaar 13.489 branden geteld in het Amazonewoud. Het gaat om het hoogste cijfer in twintig jaar. Dat blijkt maandag uit gegevens van satellietbeelden. Het aantal branden in de eerste jaarhelft ligt 61 procent hoger dan tijdens dezelfde periode vorig jaar (8.344). Experten wijzen naar onder meer de droogte, die historische proporties aanneemt.

Lees meer »