Maatwerkbedrijf De Groene Kans op Open Bedrijvendag: “Wij bieden kansen aan wie moeilijk aan werk geraakt”

De Groene Kans neemt op zondag 1 oktober voor het eerst deel aan de Open Bedrijvendag. “We willen hiermee niet alleen zorgen voor een grotere naambekendheid, maar ook het publiek laten zien wat we hier doen en hoe, en nieuwe werknemers vinden”, zegt operationeel directeur Tijs Demyttenaere.

De Groene Kans is de roepnaam voor het samenwerkingsverband tussen De Groene Kans vzw en Werkperspectief vzw. De Groene Kans omvat afdelingen Groen, voeding, recreatie en werkperspectief, en begeleiding.

“De Groene Kans stelt als maatwerkbedrijf mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te werk, Werkperspectief begeleidt als dienstverlener de werkzoekenden naar werk. Als maatwerkbedrijf zijn we in drie sectoren actief: de groen- en tuinbouwsector, in de horeca en recreatie, en als producent van biologische voeding”, vertelt Demyttenaere.

150 per jaar

“Werknemers binnen het maatwerkbedrijf kunnen niet of nog niet terecht op de reguliere arbeidsmarkt, maar met de nodige ondersteuning en begeleiding lukt het hen wel om een bepaalde job uit te oefenen. Wie nog niet klaar is voor een betaalde job, kan terecht in de arbeidszorg, waar arbeidsmatige activiteiten worden uitgevoerd in de tuinbouw. Ook hier ligt de focus op de stappen naar betaald werk. Werkperspectief begeleidt jaarlijks 150 werkzoekenden naar werk. Dat zijn vooral mensen die extra ondersteuning nodig hebben in hun zoektocht naar werk, door een gebrek aan ervaring, scholing, leeftijd, taal of door een arbeidshandicap.”

De Groene Kans vzw stelt over al haar afdelingen heen ruim 120 mensen te werk.

“De afdeling Groen biedt werk aan een tiental ploegen. Afdeling Voeding produceert bioconfituren en -siropen, afdeling recreatie op de hoeve van ‘t Land van Vlierbos en IJzerboomgaard baat een café, de kinderboerderij met landbouwdieren, en de zelfpluktuin van kleinfruit en bloemen uit. Bij ons kan men ook de Diksmuidebox aankopen: een goed gevulde geschenkbox met lokale producten, voor 20, 30 of 45 euro per box.”

Een voorbeeld zijn

“We geloven dat een job mensen vooruithelpt in het leven. Niet enkel financieel. Het geeft ook een boost aan de eigenwaarde: mensen voelen zich nuttig, horen erbij. Daarom wil De Groene Kans ook mensen die moeilijk aan werk raken een kans bieden. Daarnaast willen we ook onze naam eer aandoen en milieubewust ondernemen. Niet enkel qua aanbod van diensten en producten, maar ook binnen de onderneming wil De Groene Kans een voorbeeld zijn.”

Wat kan men op Open Bedrijvendag zien bij De Groene Kans?

“Wat je zeker niet mag missen, is de volledige rondleiding, over een traject van ongeveer 2,5 kilometer, met een duurtijd van ongeveer een uur. Starten doen we aan de loods van De Groene Kans, IJzerdijk 45. Er wordt doorheen alle afdelingen gegaan, men ontmoet er de werknemers en maakt kennis met de activiteiten. Voor de kleinsten zijn er een springkasteel, de kinderzoektocht en de kinderboerderij. Er worden 500 goodie bags verdeeld, het bladblazerparcours en de kruiwagenrace (met gewone en elektrische kruiwagens) zullen zeker voor heel wat pret zorgen, tal van standen van onze partners – waaronder de VDAB, de provincie West-Vlaanderen en Regionaal Landschap – staan klaar om alle vragen te beantwoorden, en uiteraard zijn er de lekkere hapjes en drankjes in ons café op het einde van de rondleiding.”

De Groene Kans zoekt nog enkele leden voor de samentuin, en wie werk zoekt kan er solliciteren. (ACK)

Open Bedrijvendag De Groene Kans, zondag 1 oktober, 10-17 uur, IJzerdijk 45, Diksmuide. Parkeren op parking IJzertoren, van daar te voet wegwijzers volgen. Goed bereikbaar met fiets of openbaar vervoer.

The post Maatwerkbedrijf De Groene Kans op Open Bedrijvendag: “Wij bieden kansen aan wie moeilijk aan werk geraakt” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Na ‘Familie’ verbrak actrice Silvia Claes zo goed als alle contact en maakte opvallende carrièreswitch

Waar blijven Trudy en Pierrot? Het is de vraag die menig ‘Familie’-fan zich stelt, nu duidelijk is welke personages een comeback maken in de seizoensfinale. Maar liefst vijf acteurs keren even terug, maar oudgedienden Silvia Claes (48) en Guillaume Devos (42) zijn nergens te bespeuren. Ze werden wel gevraagd, maar beiden hebben zo hun redenen om ‘Familie’ achter zich te

Lees meer »

Ophef in internationale media: Nederlandse beachvolleyballer die werd veroordeeld voor verkrachting 12-jarige mag nu meedoen aan Olympische Spelen

In de buitenlandse media is er consternatie ontstaan over de kwalificatie en deelname van Steven van de Velde (29) aan de Olympische Spelen in Parijs. De Nederlandse beachvolleyballer werd in 2016 namelijk veroordeeld voor de verkrachting van een twaalfjarig meisje in Milton Keynes in Engeland. Van de Velde was negentien jaar oud op het moment van de feiten.

Lees meer »

Uniek familieportret: Jean-Marie en Carmen Pfaff vieren 50 jaar huwelijk in kasteel

Exact vijftig jaar nadat ze in Beveren in het huwelijksbootje stapten, vieren Jean-Marie Pfaff (70) en Carmen Seth (68) vandaag hun gouden bruiloft. Dochters Lyndsey (45), Kelly (46) en Debby (49) verrasten hen met een feestelijke lunch in het kasteel van Brasschaat. Onze fotograaf was erbij voor een exclusief familieportret. Dat Jean-Marie en Carmen een grote rol spelen in de

Lees meer »

Vermiste 85-jarige man na zoekactie dood teruggevonden in beek

De 85-jarige Michel Lion uit Koksijde, die afgelopen weekend vermiste raakte na een wandeltocht, is maandagochtend dood teruggevonden. Zijn lichaam werd door een politiehelikopter opgemerkt in een beek, een aantal kilometer van zijn woning. “Na onderzoek door een wetsdokter gaan we uit van een tragisch ongeval, er is geen tussenkomst van derden”, meldt het West-Vlaamse parket.

Lees meer »

Monaco belandt op ‘grijze lijst’ van witwasparadijzen

Monaco is op een internationale ‘grijze lijst’ beland van landen die niet genoeg doen tegen witwassen en terrorismefinanciering. Die status kan buitenlandse investeerders huiverig maken om daar zaken te doen, wat grote consequenties kan hebben voor onder meer de bankensector van de dwergstaat aan de Franse Rivièra.

Lees meer »

Charlotte Sieben van slag nu Peter niet de papa van Louise blijkt in ‘Familie’: “Mama Trudy mag uitleg komen geven”

Meer dan 4.000 ‘Familie’-fans zakten donderdagavond af naar Kinepolis Antwerpen om als allereerste de grote seizoensfinale te bekijken. Onder een blakende zon konden ze vooraf de cast op de rode loper zien schitteren en met een beetje geluk zelfs een selfie scoren. Van Sandrine André (Veronique) en Caroline Maes (Mieke) tot Charlotte Sieben (Louise): de fans waren dolenthousiast om ze

Lees meer »

Meer dan 13.000 bezoekers genieten van 33ste editie Feest in ‘t Park in vernieuwde festivalsetting: “Een onvergetelijke start van de zomer”

Een zomerse en gezellige sfeer, een prachtig vernieuwd park, de opzwepende dansbeats van nationale en internationale artiesten én het inhoudelijk lokaal mondiaal verhaal van Feest in ’t Park lokten zaterdag 13.000 bezoekers naar het Minnewaterpark en het Bargeplein. De derde editie georganiseerd door Brugge Plus en de 33ste editie sinds de start van het mondiaal festival was een groot succes.<br

Lees meer »