Lies Goemaere stapt uit de gemeenteraad van Oudenburg: “Ruimte laten voor anderen”

Lies Goemaere (Open Vld) geeft haar ontslag als gemeenteraadslid en stopt meteen ook al haar politiek mandaten. “Dit is een persoonlijke beslissing die ik al een half jaar geleden bij de opstart van de komende verkiezingscampagne aankondigde”, zegt Lies die door de gebeurtenissen in haar stad nu beslist om vroeger uit de gemeenteraad te stappen. “Om ruimte te laten voor jonge mensen.”

“Dat ik nu stop, heeft zeker niets met onvrede te maken. Ik ben en blijf een trouwe soldaat, loyaal aan Anthony, een teamspeler die trots is op wat we met Open Vld bereikt hebben”, verzekert Lies Goemaere (44).

“Jonge harde is nu aan zet”

De geboren Ettelgemse, haar ouders baatten vele jaren een garage uit in de Dorpsstraat, heeft een traject van bijna 18 jaar afgelegd in de politiek. Ze was van 2006 tot 2012 al gemeenteraadslid en van 2012 tot 2018 OCMW-raadslid. In januari 2019 kwam ze weer in de gemeenteraad. “Ik ben altijd heel sereen geweest in de gemeenteraad, ben geen tafelspringer of haantje-de-voorste, maar wel een teamspeler. Dit is mijn derde legislatuur als raadslid en ik ben er best trots op. Maar het is tijd om plaats te maken voor anderen. De jonge garde is nu aan zet. Er moeten juiste beslissingen worden genomen om met een nieuw team de doorstart te maken. Ik hoop van harte dat ook dat team om zal zijn voor Oudenburg.”

“Gezien de ontwikkelingen vind ik het voor mezelf de juiste beslissing om een jaar vroeger dan gepland te stoppen als raadslid en maak dan ook graag ruimte voor jonge mensen. Ook mijn job vraagt veel van mij. Ik zal onze liberale partij altijd een warm hart blijven toedragen”, besluit Lies Goemaere.

The post Lies Goemaere stapt uit de gemeenteraad van Oudenburg: “Ruimte laten voor anderen” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Ondanks toenemende druk, blijft Amerikaanse president Biden vastberaden: “Ik blijf in de race en ga de verkiezingen winnen”

De Amerikaanse president Joe Biden heeft nogmaals gezegd dat hij in de race blijft voor een nieuwe termijn als president van de Verenigde Staten. Dat heeft hij verkondigd in een campagnebijeenkomst in de Amerikaanse staat Wisconsin. Eerder op de dag had een groep van prominente Democratische donoren een brief gestuurd naar de 81-jarige Biden waarin ze hem oproepen om zich

Lees meer »

Sneer naar prinses Kate of Ode aan prinses Diana? Meghan haalt stiekem haar naam van Archies geboorteakte

Meghan Markle (42) heeft stiekem haar eigen naam van de geboorteakte van haar zoon, prins Archie (5), laten verwijderen. Elf dagen na de geboorte van Archie in 2019 verving ze de naam ‘Rachel Meghan’ door ‘Hare Koninklijke Hoogheid de hertogin van Sussex’. Online wordt er nu volop gespeculeerd over de twee redenen waarom prins Harry (39) en Meghan deze keuze

Lees meer »

Kjill Ampoorter (19) rijdt criterium voor eigen volk in Poperinge: “Veel bekende gezichten komen supporteren”

Op vrijdag 5 juli is er in Poperinge het avondcriterium, aan de vooravond van de kermis in de Hoppestad. Aan de start verschijnen enkele streekrenners, onder wie ook Kjill Ampoorter. De eerstejaarsbelofte en student zal voor het eerst deelnemen aan deze wedstrijd.
The post Kjill Ampoorter (19) rijdt criterium voor eigen volk in Poperinge: “Veel bekende gezichten komen supporteren”

Lees meer »

KIJK. Geïrriteerde De Bruyne struikelt over ‘stupid question’, en steunt nadien Tedesco: “Bondscoach is geen thema”

“Het was het plan van de trainer.” In zijn diepe teleurstelling over de uitschakeling analyseerde aanvoerder Kevin De Bruyne (33) met een eerlijke blik nog eens het EK. De interpretatie van zijn woorden laat hij aan de lezer van dit stuk. “Onze zes toernooien waren mislukkingen.” Tussenin vloekte hij op ‘a stupid question’, een stomme vraag.

Lees meer »

Groen kondigt einde samenwerking aan met Vooruit in Hasselt: “Want de socialisten werken achter onze rug aan voorakkoord met N-VA” 

Groen Hasselt wil in oktober met een eigen lijst deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Dat maakt de partij net zelf bekend. Daarmee komt er een einde aan ruim 24 jaar samenwerking tussen de groenen en de socialisten in Hasselt. Volgens Groen zelf heeft Vooruit eerder gemaakte afspraken rond een kartel voor de verkiezingen in oktober "eenzijdig opgezegd". “Maar we staan sterker

Lees meer »