Hof van Cassatie verwerpt cassatieberoep van Jeff Hoeyberghs

Het Hof van Cassatie verwerpt het cassatieberoep van Jeff Hoeyberghs. Hiermee heeft Hoeyberghs alle mogelijke rechtsmiddelen uitgeput. Hij is schuldig aan inbreuken op de Seksismewet en de Genderwet op basis van zijn misogyne en seksistische uitspraken tijdens een publieke lezing.

Meer krantenkoppen in België

Vlaanderen Feest in het centrum van Wervik

Sinds dinsdagmorgen wapperen in de centrumstraten kleurrijke nieuwe vlaggen met de slogan ‘Heerlijk zomeren in Wervik’. Zondag 7 juli is het Vlaanderen Feest met een divers programma. Het begint sportief met om 9 uur de start van ondertussen de zesde editie van de Franco-Belge Run. Het is uitkijken of Foeke Vanbecelaere uit Moorsele voor de vierde keer op rij gaat

Lees meer »

Aantal nieuwe installaties bijna gehalveerd: zijn zonnepanelen nog wel een slimme investering? “Prijzen bereiken historisch dieptepunt”

In het eerste kwartaal van dit jaar werden in Vlaanderen bijna de helft minder zonnepanelen geïnstalleerd dan vorig jaar. Hoe komt dat? Zijn zonnepanelen nog interessant, nu de subsidies zijn weggevallen? Hoeveel kost een gemiddelde installatie tegenwoordig? Wat is de terugverdientijd? En hoe zal die de komende jaren evolueren?

Lees meer »

Nieuwe Nederlandse regering legt de eed af

223 dagen na de verkiezingen heeft Nederland een nieuwe regering. Zestien ministers en dertien staatssecretarissen legden dinsdag de eed af in de Oranjezaal van Paleis Huis ten Bosch. Ze werden een voor een voorgesteld aan koning Willem Alexander door de nieuwe eerste minister Dick Schoof, tot voor kort nog een partijloze ambtenaar.

Lees meer »

Vermiste 85-jarige man na zoekactie dood teruggevonden in beek

De 85-jarige Michel Lion uit Koksijde, die afgelopen weekend vermiste raakte na een wandeltocht, is maandagochtend dood teruggevonden. Zijn lichaam werd door een politiehelikopter opgemerkt in een beek, een aantal kilometer van zijn woning. “Na onderzoek door een wetsdokter gaan we uit van een tragisch ongeval, er is geen tussenkomst van derden”, meldt het West-Vlaamse parket.

Lees meer »

Cercle krijgt steun van supportersvereniging 8830 uit Hooglede: “We willen interesse aanwakkeren in onze regio”

In café ‘t Geniep in Gits zijn enkele fans van Cercle Brugge met een supportersvereniging van hun favoriete ploeg gestart: 8830, wat verwijst naar de postcode van Hooglede-Gits. “We willen de interesse in Cercle in onze regio vergroten, én het voetbal op het hoogste niveau, want Roeselare is er niet meer.”
The post Cercle krijgt steun van supportersvereniging 8830

Lees meer »

Spektakel aan zee: vier topshows in de kuststeden die je niet wilt missen

Plan je deze zomer een uitstap naar de Belgische kust? Uitstekend idee, want ook naast zee, strand en dijk valt daar nog heel wat te zien en te beleven. De kuststeden pakken uit met een zomers programma vol ambiance en spektakel. Zit het weer tegen, ben je voldoende bruingebakken of gewoon op zoek naar (avondlijk) vertier, kan je dus altijd

Lees meer »

Westerscheldetunnel in Zeeland wordt tolvrij vanaf 1 januari

Wie met zijn auto of motor door de Nederlandse Westerscheldetunnel wil rijden, zal vanaf 1 januari geen tol meer moeten betalen. De Provinciale Staten van de Nederlandse provincie Zeeland hebben namelijk unaniem ingestemd met het tolvrij maken van de tunnel voor automobilisten en motorrijders. Vrachtverkeer zal voorlopig wel nog moeten betalen om de oversteek te maken.

Lees meer »

Feestelijke opening van N35 na 25 jaar aanslepend dossier

Op 5 juli is het project voor de heraanleg van de N35, de belangrijke verkeersader die door Veurne, Koksijde en De Panne, eindelijk afgerond. Aan Sporthal Den Oosthoek werd de N35 feestelijk geopend en wijdden de lokale besturen en bewoners het heraangelegde fietspad in met een fietstochtje tot aan de rotonde in de Slableedstraat in Veurne.
The post Feestelijke

Lees meer »

Steven Van Moeffaert (KSC Blankenberge) blikt terug op mooi seizoen: “Spelers verdienen duidelijkheid”

We zagen Steven Van Moeffaert voor het laatst als speler actief in Waregem, waar KSC Blankenberge de finale van de beker van West-Vlaanderen won. Intussen was de promotie van eerste provinciale naar de nationale reeksen al afgedwongen.
The post Steven Van Moeffaert (KSC Blankenberge) blikt terug op mooi seizoen: “Spelers verdienen duidelijkheid” appeared first on KW.be.

Lees meer »