Federaal parket blijft erbij dat strafvordering Operatie Kelk vervallen is: “Justitie kan hier helaas geen soelaas meer bieden”

Het federaal parket blijft er ook na bijkomende onderzoeksdaden bij dat de strafvordering in Operatie Kelk, het onderzoek naar zedenmisdrijven door leden van de katholieke Kerk en een doofpotoperatie daarrond binnen de kerk, vervallen is. Dat meldt parketwoordvoerder Eric Van Duyse.

Meer krantenkoppen in België

Kunstenaars en dichters treden weer in interactie met omgeving voor Kunstenfestival Watou

Van 6 juli tot en met 1 september tonen kunstenaars en dichters tijdens Landscape of the Imagination de kracht van verbeelding op bijzondere plekken in het dorp en Kasteel De Lovie. Kunstenfestival Watou brengt ook een hommage aan dichter Gwij Mandelinck, de oprichter van Kunstenfestival Watou. Ook een fietsroute, de poëziepodcast en Watou Live staan weer op het programma.

Lees meer »

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Afgelopen week 800 Russische bommen op Oekraïne, Zelensky vraagt opnieuw meer luchtafweer

Oekraïne kreeg afgelopen week te maken met 800 Russische glijbommen. Die werden boven het land gedropt door Rusland. De Oekraïense president Volodymyr Zelensky wijst op de noodzaak van meer luchtafweersystemen en middelen om de Russische gevechtsbommen neer te halen. Hij vraagt hiervoor nogmaals om meer hulp van het Westen. Lees hier de ontwikkelingen van zondag 30 juni terug.

Lees meer »

Geslaagd openingsweekend van zomerbar Bardos in Ardooie: “Gezelligheid en wat nostalgie”

Er is weer leven in de voormalige brouwerij Vanden Bussche. Het openingsweekend van zomerbar Bardos zit erop. Zomeren deed het er nog niet, maar aan gezelligheid ontbreekt het alvast niet. En ook de buren zijn tevreden, want er is geen overlast.
The post Geslaagd openingsweekend van zomerbar Bardos in Ardooie: “Gezelligheid en wat nostalgie” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vanaf nu kan je de rijen toeristen vermijden aan de Akropolis in Griekenland, tegen een prijskaartje van… 5.000 euro: “Ronduit elitair”

Een van de drukst bezochte monumenten uit de Oudheid, de Akropolis in Athene, laat voortaan privébezoeken buiten de officiële openingsuren toe. Een machtige ervaring met een prijskaartje van… 5.000 euro. Hellenic Heritage verkoopt de privébezoeken als de “Acropolis Experience”. Bij de aankondiging ervan kwam er al veel kritiek. Die laait nu weer op.

Lees meer »

Katje Rambo (15) twee keer beschoten met loodjesgeweer, eigenaar waarschuwt voor kattenhater in Menenstraat in Izegem

Rambo, de 15-jarige kater van Maité Slambrouck uit Izegem, werd tot twee keer toe beschoten met een loodjesgeweer. Dat werd deze week duidelijk bij een bezoek aan de dierenarts. “Wie doet er nu zoiets”, aldus Maité die graag andere dierenliefhebbers waarschuwt voor een kattenhater in de omgeving van de Menenstraat in Izegem.
The post Katje Rambo (15) twee keer

Lees meer »