Bellewaerde Park in diepe rouw na overlijden leeuw Aru: “Snel op zoek naar nieuwe leeuwen”

Het Bellewaerde-team heeft afgelopen week afscheid moeten nemen van de mannelijke leeuw Aru. Het pretpark is dan ook in diepe rouw.

“De dierenverzorgers merkten op dat hij de laatste weken minder actief was en dat hij moeite had om zich voort te bewegen”, klinkt het in een persbericht van Bellewaerde. “Aangezien Aru al even met medische problemen kampte, werd de moeilijke beslissing genomen om het dier te euthanaseren.”

“Een dergelijke beslissing nemen is niet makkelijk, maar het was voor Aru de beste oplossing”, aldus Melissa Nollet, dierenarts en animal care manager.

Tijdelijk geen leeuwen

Zijn lichaam werd gedoneerd aan de afdeling morfologie van de faculteit dierengeneeskunde Gent voor wetenschappelijk onderzoek. Hij was de laatste overlevende leeuw, nadat het park eerder al afscheid moest nemen van Kefira en Assagi. Momenteel zijn er geen leeuwen meer aanwezig in het park. Dit is echter tijdelijk aangezien Bellewaerde, reeds jarenlang lid van EAZA, de zoektocht naar nieuwe leeuwen en leeuwinnen is gestart. “We hopen die zo snel mogelijk te ontvangen en het kweekprogramma terug op te starten”, aldus Melissa Nollet.

Het overlijden komt hard aan bij het Bellewaerde-team. Leeuw Aru zou op 4 oktober 16 jaar oud worden.

The post Bellewaerde Park in diepe rouw na overlijden leeuw Aru: “Snel op zoek naar nieuwe leeuwen” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

“Buitenwipper perste familie Schumacher voor 15 miljoen euro af met foto’s van pas gevallen F1-held”

De Duitse politie heeft een buitenwipper en zijn zoon aangehouden voor het afpersen van de familie van zevenvoudig Formule 1-wereldkampioen Michael Schumacher (55). Dat meldt de Duitse krant ‘Bild’. De mannen, afkomstig uit Wuppertal, zouden 15 miljoen euro hebben geëist en in het bezit zijn van beelden van Schumacher vlak na het ski-ongeluk waar hij nu nog steeds de gevolgen

Lees meer »

Frankrijk? Et alors…?Durven we niet meer zeggen, hoor

Frankrijk dus. Maandag om 18 uur. Dan spelen de Rode Duivels hun 1/8ste finale op het EK. Als tweede in groep E. Teleurstellend tweede, toch? Nu wacht dus de wereldkampioen van 2018 – weet u nog hoe ze ons toen in de halve finale koud uitschakelden, die goal van Umtiti? Karl Vannieuwkerke liet zich laatst
The post Frankrijk? Et

Lees meer »

LIVE. “Torenhoog favoriet? Net daar ligt de valkuil”: Belgian Arrows zien onbekende Italianen als gevaarlijke klanten

Na de overrompelende zege tegen Nederland is Italië de volgende tegenstander van de Belgian Arrows in de World Cup of Darts. Ofwel: Dimitri Van den Bergh (PDC-8) en Kim Huybrechts (PDC-36) versus Michele Turetta (PDC-133) en Massimo Dalla Rosa (geen ranking), live vanaf 14u op VTM 2 en VTM GO. Van onderschatting is geen sprake. “Wij torenhoog favoriet? Dat is

Lees meer »

Man (36) uit Avelgem rijdt na controle met 3 promille gewoon verder: “Duidelijk geen respect voor politie en verkeersregels”

‘Dikhoofd.’ ‘Beuzakken.’ ‘Blondie.’ ‘Micha Marah.’ Het waren maar enkele van de denigrerende verwensingen die twee (blonde) agenten op 18 februari 2023 in Anzegem van een 36-jarige automobilist uit Avelgem naar het hoofd geslingerd kregen. Hij was net met 3 promille langs de kant gezet maar reed daarna doodleuk verder naar huis. Hij kreeg een fikse boete en rijverbod van anderhalve

Lees meer »