WEERBERICHT. Nazomer nog niet uitgezongen: droge en zonnige dag met temperaturen tot 24 graden

De nazomer is voorlopig nog niet uitgezongen. Vandaag blijft het droog en vrij zonnig, ondanks vrij veel hoge wolkensluiers en vooral aan zee wat middelhoge wolkenvelden. De maxima klimmen naar 20 tot 21 graden in de Hoge Ardennen en 23 of 24 graden in Vlaanderen. Dat meldt het KMI.

Meer krantenkoppen in België

Na ‘Familie’ verbrak actrice Silvia Claes zo goed als alle contact: “Ze werkt nu in een bibliotheek”

Waar blijven Trudy en Pierrot? Het is de vraag die menig ‘Familie’-fan zich stelt, nu duidelijk is welke personages een comeback maken in de seizoensfinale waarin de familiereünie van de Van den Bossches centraal staat. Maar liefst vijf acteurs keren even terug, maar de vlieger van oudgedienden Silvia Claes (48) en Guillaume Devos (42) ging letterlijk en figuurlijk niet op.

Lees meer »

Reizende tentoonstelling over architect Charles Pil: “We koesteren dit waardevolle huis”

Precies 75 jaar geleden overleed de Oostendse architect Charles Pil. Om hem te herdenken reist een unieke tentoonstelling met beeld en woord door vijf steden en gemeenten, met start in Oudenburg, die een link hebben met de architect. “In onze stad tekende hij zes gebouwen”, aldus cultuurfunctionaris Wouter Dhaeze.
The post Reizende tentoonstelling over architect Charles Pil: “We koesteren

Lees meer »

Bewoners WZC Sint-Monica genieten samen van Rammsteinconcert: “Normaal tegen zeven uur in ons bed, maar vandaag rocken we mee!”

Ook de bewoners van woonzorgcentrum Sint-Monica ‘De Drie Plantanen’ in Oostende zijn in de ban van Rammstein: nadat ze afgelopen week de opbouw van de festivalweide vanaf de eerste rij meevolgden, rockten ze vanavond tijdens het concert mee vanop hun balkon, ook al kunnen ze de band niet zien. “Het is de eerste keer dat we Rammstein aan het werk

Lees meer »

Elena (4) krijgt unieke doop in gestripte kerk: “Hiervoor maakten we graag een uitzondering, het was een speciaal moment”

De te slopen kerk van de Brandhoek is gestript van brandglas, beelden en schilderijen. Toch wou de vierjarige Elena Delporte er nog gedoopt worden. “De symboliek is belangrijk.”
The post Elena (4) krijgt unieke doop in gestripte kerk: “Hiervoor maakten we graag een uitzondering, het was een speciaal moment” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Beruchte tafelschuimer met voorliefde voor zware streekbieren daagt opnieuw niet op voor nieuw proces

Beruchte tafelschuimer Bart V. (46) uit Kortrijk daagde niet op voor een nieuw proces wegens flessentrekkerij in Kortrijk. Voor vier onbetaalde rekeningen in Kortrijk en Gent riskeert hij zes maanden celstraf en een boete van 4.000 euro.
The post Beruchte tafelschuimer met voorliefde voor zware streekbieren daagt opnieuw niet op voor nieuw proces appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bekende fietsenzaak moet monsterboete van 13 miljoen euro betalen na “bewuste fraude” met Chinese fietsen: “Totaal gebrek aan respect voor de regels”

Fietsenzaak Prestige uit Wetteren is veroordeeld tot een boete van 13,6 miljoen euro. Ze zou douanekosten ontdoken hebben bij de invoer van elektrische fietsen uit China. De rechtbank van eerste aanleg in Antwerpen spreekt van “ernstige, al dan niet georganiseerde fiscale fraude, die zorgt voor oneerlijke concurrentie”.

Lees meer »