Waregems stadsbestuur zoekt beeldmateriaal van brugje in park Baron Casier

Bijna een jaar na de start van de renovatiewerken is het stadspark Baron Casier klaar. Voor de opening is het stadsbestuur op zoek naar feestelijke foto’s van vroeger.

Grootschalige werkzaamheden

De afgelopen maanden vonden er grootschalige werkzaamheden plaats in het stadspark Baron Casier. Onder meer de oevers van de vijvers werden op verschillende plaatsen hersteld. “Ook werden de vijvers geruimd en is het slib afgevoerd. Naast de vijvers zijn bovendien de drie brugjes gerestaureerd of vervangen. Daardoor is het opnieuw mogelijk een historische wandeling doorheen het park te maken”, zegt schepen van Milieu Maria Polfliet (CD&V).

Acht jaar geleden, bij de grote verfraaiing van de paden en de speeltuinen in het park, werden de vijver en de bijhorende bruggetjes bewust achterwege gelaten. Het stadsbestuur wou daarvoor eerst specifieke subsidies aanvragen bij de Vlaamse overheid. Die werden vorig jaar toegekend. Het Agentschap Onroerend Erfgoed kende Waregem een erfgoedpremie van 150.000 euro toe voor de opknapbeurt en de stad verkreeg daarnaast een subsidie van 150.167,53 euro voor de restauratiewerken aan de drie bruggen.

De werken waren broodnodig. De bekendste brug op het eilandje in de vijver, die in het verleden vaak diende als decor voor communie- of huwelijksfoto’s was al sinds 2017 afgesloten om veiligheidsredenen. In november 2020 stortte het sierbruggetje opeens in elkaar. Het stadsbestuur had het raden naar de oorzaak, maar het leek sterk op vandalisme.

Oproep

Nu ze weer in volle glorie te bewonderen zijn, wil het stadsbestuur de bruggetjes en hun historische waarde weer alle eer aandoen. “We doen een warme oproep naar feestelijke foto’s van vroeger. Dat kan gaan over een huwelijk, een communie, een lentefeest, een jubileum, … Voorwaarde is wel dat de foto op het centrale brugje in het park genomen werd”, zegt Polfliet. (PNW)

De foto’s zullen tijdelijk tentoongesteld worden in het kasteel, in restaurant Baron Casier. Bovendien zal één winnaar geloot worden die in het voorjaar een gezinsfotoshoot krijgt in het vernieuwde park. Foto’s bezorg je het best via [email protected].

The post Waregems stadsbestuur zoekt beeldmateriaal van brugje in park Baron Casier is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

LIVE OEKRAÏNE. Zowel in Rusland als in Oekraïne schade door nachtelijke droneaanvallen

Hongarije heeft een voor maandag gepland gesprek tussen zijn minister van Buitenlandse Zaken, Péter Szijjártó, en diens Duitse collega Annalena Baerbock geannuleerd, meldt het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken vrijdagavond. Het ministerie stelt dat “een serieus en eerlijk persoonlijk gesprek” tussen de twee ministers “erg belangrijk” zou zijn geweest in het licht van het bezoek van de Hongaarse premier Viktor

Lees meer »

Tientallen klachten over grensoverschrijdend gedrag, maar voormalig Plopsa-CEO Steve Van den Kerkhof begint nu tweede carrière als bestuurder bij Antwerp

Steve Van den Kerkhof, de man die vorig jaar na 22 jaar zijn CEO-positie bij Plopsa vaarwel moest zeggen omwille van tientallen klachten over grensoverschrijdend gedrag, is lid geworden van het bestuursorgaan van Antwerp als extern bestuurder. De gewezen CEO van de pretparkengroep was sinds januari bij de Great Old aan de slag als consultant.

Lees meer »

Z’n huwelijk met Avril Lavigne liep erop stuk en het veroorzaakte bijna z’n dood: SUM 41-zanger vocht tegen alcoholverslaving

“Toen ik eindelijk weer bij zinnen was, vertelden ze me dat ik bijna was gestorven.” Maar kijk, straks mag frontman Deryck Whibley (44) op Rock Werchter aan de bak met zijn SUM 41. Voor een afscheidstournee die moet dienen als ultiem hoogtepunt, nadat een leven vol drank de carrière van – een ondertussen gelouterde – Whibley bijna kopje onder deed

Lees meer »

Drie nieuwe fietsroutes langs historische locaties in Maldegem

In samenwerking met de gemeente werkte Maldegemnaar Robin Van Kerschaver drie nieuwe fietsroutes uit, die fietsers langs historische locaties op Maldegems grondgebied loodsen. Elke route start aan het Sint-Annazwembad in de Gidsenlaan en is 40 kilometer lang.
The post Drie nieuwe fietsroutes langs historische locaties in Maldegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bepaling strafmaat in rechtszaak rond Trump en Stormy Daniels uitgesteld tot 18 september

De bepaling van de strafmaat in het proces tegen voormalig Republikeins president Donald Trump voor het betalen van zwijggeld aan een pornoster is uitgesteld tot 18 september. Dat blijkt uit een juridisch document dat AFP kon bemachtigen. Op 6 september zal rechter Juan Merchan zich uitspreken over de potentiële impact van de beslissing van het Hooggerechtshof op deze rechtszaak.

Lees meer »

Vandaag verkiezingen in Frankrijk, maar wat zeggen laatste peilingen? Hoe kijken Fransen naar opmars extreemrechts?

De resultaten van de Europese verkiezingen waren nog maar net bekendgemaakt of de Franse president Emmanuel Macron riep vervroegde parlementsverkiezingen uit. Het extreemrechtse Rassemblement National (RN) had namelijk fors gewonnen en Macron leek te gokken dat hij op die manier de lont uit het kruitvat kon halen. Zal hij daarin slagen? Jelle Frencken van ‘VTM NIEUWS’ blikt vooruit op de

Lees meer »

Niko Geldhof van Vooruit na politieke sabbat van tien jaar in ere hersteld met vierde plaats op lijst gemeenteraadsverkiezingen Oostende

Met de keuze voor Niko Geldhof op plaats vier herstelt Vooruit hem in ere na een politieke sabbat van 10 jaar. “Ik was de laatste echte schepen van Toerisme”, zegt Geldhof, die enkele duidelijke plannen heeft. Vooruit Plus herstelt hem in ere.
The post Niko Geldhof van Vooruit na politieke sabbat van tien jaar in ere hersteld met vierde

Lees meer »

Jeugdhuis Den Teirlinck in Moorslede zoekt uitbater: “De huur is een batje”

Het gemeentebestuur gaat op zoek naar een uitbater voor jeugdhuis Den Teirlinck op de Marktplaats in Moorslede. Door een gebrek aan voldoende bestellers stopte de uitbating in mei. De concessie komt neer op 500 euro huur per maand. “Dat is een batje”, merkt Gert-Jan Hovaere (NVAPlus) op.
The post Jeugdhuis Den Teirlinck in Moorslede zoekt uitbater: “De huur is

Lees meer »

Ruth Beeckmans niet akkoord met werkplanning van ‘Sneeuwwitje’-collega Manu Van Acker: “Ik schrijf een briefje dat je niet moet gaan”

Vanaf vandaag kan je in het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne naar de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’ gaan kijken. Meer dan 25 jaar na de eerste voorstelling steekt Studio 100 deze klassieker in een nieuw jasje. Reporter Jarne was erbij op de grote première en kon spreken met de hoofdcast. Bekijk het in deze nieuwe Showbits.

Lees meer »

Dirk ‘Michel Drets’ Van Dijck uit ‘Het eiland’ woonde acht jaar in het Amazonewoud: “Er waren momenten dat we écht honger hadden”

Eigenlijk zou hij niet meespelen, maar toeval bezorgde Dirk Van Dijck (72) de bekendste rol van zijn leven. Op de set van ‘Het eiland’ was het niet altijd prettig, maar Van Dijck was wel wat anders gewend. Voor hij onsterfelijk werd als ambitieuze hielenlikker Michel Drets leefde de eigenzinnige acteur acht jaar in de meest primitieve omstandigheden in het Amazonewoud.

Lees meer »