Vertrek Franse soldaten uit Niger is pijnlijke knieval voor Macron

De Franse president Macron wil dat de 1.500 militairen die op dit moment in Niger gestationeerd zijn, eind dit jaar het land hebben verlaten. Hij ziet dat als het ‘einde van de militaire samenwerking’ met Niger.

Meer krantenkoppen in België

Vrijspraak voor fietsster nadat Christiane (83) sterft aan hersenbloeding: “Het is niet te achterhalen of overlijden gevolg is van fietsongeval”

Het bleef maanden onduidelijk wie verantwoordelijk was voor de hersenbloeding waaraan Christiane (83) vorig jaar in het ziekenhuis overleed. Het slachtoffer was even daarvoor op baan met haar fiets toen haar stuur een korte tik kreeg van fietsster J.G.. Het leek een banale tik, maar even later kwam Christiane toch ten val. Maandenlang was dé grote hamvraag in het dossier:

Lees meer »

Waarom Sportpaleis-baas wil raken aan naam van zo’n iconische zaal: “We willen de kosten van de renovatie niet doorrekenen aan onze klanten”

Het Sportpaleis draagt vanaf september volgend jaar een nieuwe naam. De deal die daarvoor gesloten werd met het bedrijf AFAS Software recupereert deels de kosten die horen bij een flinke renovatie. “Mede aangestuurd door de Oosterweelwerken zal de inkom van ons gebouw tegen 2033 verhuizen naar de achterzijde”, zegt Jan Van Esbroeck, grote baas van het Sportpaleis.

Lees meer »

Ga stemmen en krijg een gratis fles wijn bij deze drie Tieltse handelaars

Net als bij de vorige verkiezingen bundelen Wouters Kwaliteitsvis, De Smaak Van Kaas en ‘t Dul Kieken de krachten voor een wijnactie op zondag 13 oktober. Dit keer hoef je niet eens je stembrief te tonen om een gratis fles wijn te krijgen.
The post Ga stemmen en krijg een gratis fles wijn bij deze drie Tieltse handelaars appeared

Lees meer »

Slachtoffer buiten levensgevaar na schietpartij in Anderlecht

De man die woensdagavond werd neergeschoten in de Brusselse gemeente Anderlecht, verkeert niet meer in levensgevaar. Dat meldt het Brusselse parket. Volgens dat parket wijzen de eerste gegevens van het onderzoek op een mogelijke link met het drugsmilieu, maar verder onderzoek moet daarover meer duidelijkheid brengen.

Lees meer »

Dodental door orkaan Helene loopt op naar 162

In het zuidoosten van de Verenigde Staten kampen inwoners nog steeds met de gevolgen van de dodelijke tropische storm Helene. Uit de jongste balans van tv-zenders CNN en NBC blijkt dat het noodweer zeker aan 162 inwoners het leven heeft gekost. De storm, die als orkaan van de op een na hoogste categorie donderdagavond aan land ging in de staat

Lees meer »

Boze “Nemo” geeft zeemeermin kopstoten in de hoop dat ze weggaat

Doherty Medes, een professionele zeemeermin, heeft dinsdag duidelijk gevoeld dat ze niet welkom was onderwater in Batangas, de Filipijnen. Toen ze aan het zwemmen was, kreeg ze meermaals een kopstoot van een clownvis. “Eerst bleef hij op een afstand, maar van zodra hij zag dat ik dichterbij kwam, werd hij kwaad”, aldus Doherty. Clownvissen staan erom bekend dat ze hun

Lees meer »