Toekoer Toilets vertolkt hoofdrol in ‘De Vuilste Jobs van Vlaanderen’: “Karen Damen mag zeker bij ons solliciteren”

Het nieuwe seizoen van De Vuilste Jobs van Vlaanderen start op dinsdag 26 september met een gedeelde hoofdrol voor BV Karen Damen en Brecht Gailliaert van Toekoer Toilets uit Eernegem.

Brecht Gailliaert (36) runt zijn bedrijf in toiletverhuur in de Fabriekweg in Eernegem. Binnenkort komt hij met zijn gezin echtgenote Sarah Monteyne en de kinderen Kamiel, Morris en Marie bij het bedrijf wonen. Brecht is al vele jaren actief in de wc-branche. “Mijn nonkel verhuurde mobiele toiletten en ik werkte vroeger bij hem. Ik mocht zijn firma overnemen toen hij ermee stopte, maar dat was toen financieel helaas niet haalbaar voor mij. Toen hij zijn bedrijf stopzette, heb ik enkele jaren bij de vuilkar gewerkt en verhuurde ik wc-cabines in bijberoep. Ik ben 7 jaar geleden gestart met 25 cabines en 2,5 jaar later is het mijn hoofdberoep geworden. Vandaag hebben we 1.200 cabines in roulatie. Zo’n 800 tot 850 toiletten staan op werven, de anderen zetten we in op concerten, feesten, festivals en fuiven”, begint Brecht.

Toffe madam

In het nieuwe seizoen van De Vuilste Jobs van Vlaanderen nemen de superhelden van de schoonmaak de kijker opnieuw mee naar verwaarloosde huizen met bergen afval, projectielkakkende meeuwenkolonies en de uitpuilende mobiele toiletten die Brecht, zijn werknemer Guytan Liebaert en Karen Damen onder handen nemen. “”Ik was eerst even bang dat het uitlachtelevisie zou worden. De grens tussen uitlachen en iets grappig in beeld komen, kan nogal vaag zijn. Maar ik vind, als je een vieze wc kunt filmen, dan kun je ook een propere filmen. Want dat is ons werk: wc’s opnieuw proper maken. Maar de programmamakers hebben dat zeer goed gedaan. Onze job werd zeer correct in beeld gebracht. Het leven zoals het is.”

“Door mijn deelname hoop ik nieuwe klanten aan te trekken”

Voor Brecht was het een eerste kennismaking met Karen Damen. “Ik wist wel dat Karen nog bij K3 gezongen heeft, maar daar stopte het. Karen is een zeer toffe madam, ook wanneer de camera’s stopten met draaien was ze heel aangenaam. Sympathiek en zichzelf. Ze deed ook echt haar best en wist van aanpakken. Mocht ze komen solliciteren, zouden we haar zeker aanvaarden in ons team.” (lach)

Gore toiletten

Uitpuilende mobiele toiletten na fuiven en festivals waar duizenden mensen tot in de vroege uurtjes hard gefeest hebben, zijn dagelijkse kost voor Brecht en zijn personeel. Ze namen Karen mee na een KLJ-fuif, waar de BV met grote tegenzin in overvolle urinoirs roert en gore toiletten induikt om de drollen te lijf te gaan. “Stront zegt me niets meer. Je geraakt daar aan gewend. Maar kots daarentegen: die zure geur went nooit”, vervolgt Brecht. “Ik kan ook tal van anekdotes vertellen die we meemaakten na fuiven of festivals. Zo kreeg ik eens op een zondagochtend na een fuif een wc-cabine niet open. Ik heb die dan open geforceerd en trof er een vrouw aan die net heroïne aan het spuiten was. We hebben er dan de politie bij moeten halen. Of ik bang ben van naalden? Neen, we hebben echt heel degelijke handschoenen aan.”

Of hij zijn job graag doet? “Ik krijg die vraag dikwijls. Maar waarom zou ik mij job niet graag doen? Het is letterlijk misschien een strontjob, maar niet figuurlijk. Ik vergelijk het met een poetsvrouw. Zij geeft toch ook voldoening van haar werk als ze een huis proper achterlaat? Bij ons is dat hetzelfde. De werkmannen op werven zien ons graag komen, want als wij gepasseerd zijn kunnen ze weer naar een propere wc.”

Geen windeieren

Brecht blikt tevreden terug op zijn deelname aan het programma. “We hebben er met veel plezier aan meegewerkt. Maar de hoofdreden voor onze deelname was toch wel de gratis reclame die erbij komt kijken. We willen het bedrijf graag nog wat laten groeien, dus we hopen dat onze passage ons geen windeieren zal leggen.”

De Vuilste Jobs van Vlaanderen, dinsdag om 21.30 uur bij VTM 2.

The post Toekoer Toilets vertolkt hoofdrol in ‘De Vuilste Jobs van Vlaanderen’: “Karen Damen mag zeker bij ons solliciteren” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Lore (22) getuigde net als ex-Red Flame Tine Schryvers over eetstoornis: “Het gaat nu beter, maar gemiddeld herstel duurt zeven jaar”

Vroegere Red Flame Tine Schryvers (31), afkomstig uit een echte Zoerselse voetbalfamilie, getuigde moedig op Instagram over haar eetstoornis. Twee jaar geleden volgden 1.600 mensen ook al de blog die Lore Van Brabant (22) uit Malle bijhield over haar eetstoornis. “Ik vind het enorm erg dat Tine dit moet meemaken”, reageert Lore. “Hopelijk vindt ze snel hulp, want ik heb

Lees meer »

KIJK. Stunt met vlammen op podium loopt mis: zanger loopt tweedegraads brandwonden op

De Colombiaanse zanger Reykon (37), echte naam Andrés Robledo, heeft onverwacht voor spektakel gezorgd tijdens zijn optreden in de Colombiaanse gemeente Neiva. Tijdens zijn show zondag was de reggaeton-zanger even in vlammen gehuld. Hij stond te dicht tegen de vlammenwerpers op het podium. In een video op Instagram legt hij uit dat hij tweedegraads brandwonden heeft aan zijn arm en

Lees meer »

De Panne zet samen met enkele partners de schouder onder nieuw project ‘Dementievriendelijk De Panne’

Het lokaal bestuur De Panne gaat samen met het woonzorgcentrum Sint-Bernardus, het Expertisecentrum Dementie en de Alzheimer Liga in zee om met het nieuwe project ‘Dementievriendelijk De Panne’ inwoners met dementie te ondersteunen.
The post De Panne zet samen met enkele partners de schouder onder nieuw project ‘Dementievriendelijk De Panne’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

OPINIE Droog blijven maakt van mij nog geen droogstoppel

Wat gaan ze nog allemaal uitvinden? Dry January en Tournée Minérale kende ik al, maar nu is er blijkbaar ook Dry July. Al kom ik wat achter, want Droge Juli bestaat al sinds 2008, toen ze in Australië op het doldwaze idee kwamen om in juli een maand lang geen alcohol te drinken. In juli?!
The post OPINIE Droog

Lees meer »

“We leerden elkaar kennen tussen frieten en frikandellen”: ze werden er verliefd als jobstudent, nu mogen Remco en Jacobine Bonny’s Friethuis overnemen

Romantiek in de frituur: het bestaat! Op hun vijftiende begonnen Remco Depuydt en Jacobine Desmet als jobstudent in Bonny’s Friethuis in Ieper. Ze werden er verliefd, verhuisden naar een nabije woning en mogen nu de frituur overnemen. “Ik heb het aan hen beloofd”, aldus oprichter Emmanuel De Bruyne, die andere oorden opzoekt.
The post “We leerden elkaar kennen tussen

Lees meer »

Klachten over woekerprijzen van fruitkraam uit Deurne stromen binnen: “Achteraf voelde ik mij stom dat ik zoveel betaald had”

Maar liefst 670 euro betaalde de schoonmoeder van Bo Van Hoecke afgelopen weekend op een braderij in het Oost-Vlaamse De Klinge voor vier zakjes fruit. Ook Tommy Bernard (34) getuigde over het hallucinante bedrag dat hij betaalde aan het fruitkraam uit Deurne. Hun verhalen leven duidelijk onder marktgangers, want van over heel Vlaanderen kreeg onze redactie reacties toegestuurd.

Lees meer »