Supportersbussen van Club Brugge bekogeld met bakstenen in Anderlecht: “Elk jaar dezelfde misdrijven op dezelfde, donkere plek”

Zondagavond hebben jongeren in Anderlecht met bakstenen gegooid naar twee bussen met Clubsupporters. Met Blauw-Zwarte fans uit Brugge en Ieper. “Dat gebeurt elk jaar in een Brusselse straat waar de verlichting niet werkt. De politie en het gemeentebestuur moeten eindelijk in actie schieten”, zegt Frederik Van Eennoo van de supportersfederatie.

Twee bussen met fans van Club Brugge waren zondagavond, na de wedstrijd in Anderlecht, het mikpunt van jonge vandalen: een baksteen verbrijzelde de ruit van de autocar van De Klokkers uit Brugge, die hun stamlokaal hebben in het FCB Kaffee aan het Jan Breydelstadion. Een andere baksteen beschadigde de ruit van een bus met supporters Club 21 Ieper.

Elk jaar hetzelfde

“Dit is geen alleenstaand feit. Elk jaar wordt er vanop dezelfde plaats met bakstenen gegooid”, vertelt Frederik Van Eennoo van de overkoepelende supportersfederatie van Blauw-Zwart. “Ik heb het zelf vorig jaar meegemaakt, met de bus van ‘mijn’ club, De Locals 78.”

Een van de bakstenen waarmee Brusselse jongeren gooiden naar de Clubbus.

“Ik geloof zelfs niet dat het Anderlecht-supporters zijn die de feiten plegen. Gewoon Brusselse jongeren uit de wijk. Ze maken misbruik van het feit dat de straatverlichting op die plek al jaren defect is: vanuit het donker kunnen ze ongezien toeslaan. De politie weet ervan, maar treedt niet op. Het is hoog tijd dat het gemeentebestuur die verlichting lat herstellen. Het is een plek dicht bij de afrit van de ring. Als je van de Brusselse ring komt, ga je onder de brug en links zie je dan appartementen. Van daaruit wordt met bakstenen gegooid”, aldus Frederik Van Eennoo.

Stokken en steen

Niels Devriendt, bestuurslid bij De Klokkers, was aanwezig op de Brugse supportersbus, die getroffen werd door een baksteen: “We werden nochtans onder politiebegeleiding in colonne van het stadion naar de E40 begeleid. Ter hoogte van de Carrefour in Anderlecht doemden er van aan die flatgebouwen plots in het donker jongeren op die met stokken en stenen naar de bussen gooiden.”

Een baksteen verbrijzelde de bovenste ruit van de Clubbus.

“Eén steen verbrijzelde de ruit van de bus. Die is door de dubbele beglazing van de bovenste ruit gegaan; een andere steen brak veil veiligheidsglas van de onderste ruit. Gelukkig zat er niemand op die plaats. We zaten met zestig fans in en dubbeldekker voor negentig personen. In feite zouden zo’n matchen beter overdag, ‘s namiddags, gespeeld worden, want de daders hebben echt van de duisternis na de wedstrijd misbruik gemaakt.”

The post Supportersbussen van Club Brugge bekogeld met bakstenen in Anderlecht: “Elk jaar dezelfde misdrijven op dezelfde, donkere plek” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Buitenlandse pers hard voor “zieke Belgen” én bondscoach Tedesco: “Zijn tactische kunde? Niets van te zien”

“Het EK zal België niet missen.” De buitenlandse pers is hard voor de prestaties van onze Rode Duivels tegen Frankrijk, en op Euro 2024 tout court. Ze stellen zich véél vragen. Waarom zo pover? En is dit nu echt het einde van deze generatie? Bovendien krijgt bondscoach Tedesco forse kritiek. “Had België hem niet gehaald omwille van zijn tactische kunde?

Lees meer »

Davy en Annick openen tweede fietsenwinkel in Sint-Andries: “Ook fietsleasing en webshop”

Davy en Annick Lauryssen hebben een tweede fietsenwinkel geopend in Sint-Andries. Ondertussen baten ze al twaalf jaar een succesvolle winkel uit in Varsenare. Er is ook een nieuwe webshop en samen zetten ze meer en meer in op fietsleasing.
The post Davy en Annick openen tweede fietsenwinkel in Sint-Andries: “Ook fietsleasing en webshop” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Stad Izegem introduceert hondenpoepbuizen

De stad Izegem plaatst deze week op vier locaties hondenpoepbuizen. De buizen zijn speciaal ontworpen om hondenpoepzakjes in te zamelen.
The post Stad Izegem introduceert hondenpoepbuizen appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Hij is voorbij het point of no return”: Joe Biden is nu écht onverkiesbaar

De kans dat Joe Biden uit de presidentsrace verdwijnt, wordt eerder onder- dan overschat. Dat zegt Nate Silver, één van de befaamdste Amerikaanse voorspellers. Of hij opstapt, blijft voorlopig koffiedik kijken. “Maar hij is nu definitief voorbij het point of no return”, legt onze buitenlandjournalist Guy Van Vlierden uit. “Hij kan alleen nog opgeven of verliezen.” Waarom zou dat plots

Lees meer »

Irénée Duriez houdt zomertentoonstelling in Ichtegem

Tijdens de zomermaanden stelt Irénée Duriez (74), internationaal bekend omwille van zijn monumentale bronzen beelden en houtskooltekeningen, opnieuw zijn beeldentuin, inclusief de expositiehal en het museum in de Oude Melkerij in Ichtegem open voor het publiek.
The post Irénée Duriez houdt zomertentoonstelling in Ichtegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Britten wilden en krijgen “verandering”: Labour verplettert Conservatieven en haalt absolute meerderheid

De centrumlinkse partij Labour heeft de Britse verkiezingen met een absolute meerderheid gewonnen, net zoals de peilingen hadden voorspeld. De partij heeft meer dan 326 zetels in het parlement gehaald, waardoor ze niet in een coalitie moet stappen om te regeren. Ook de Liberal Democrats en Reform UK gaan vooruit. De Conservatieven zijn de grote verliezers: zij haalden bij de

Lees meer »