Slager Stijn (43) stopt en is nu praktijkleraar in Ter Groene Poorte: “Tussen die tieners staan, houdt me jong”

Er lopen in Ter Groene Poorte in Brugge verschillende praktijkleraren rond die er zelf ooit als tiener op de banken zaten. Een oud-leerling en succesvol slager, die na twintig jaar beslist om zijn zaak van de hand te doen en les te geven in de slagersafdeling van de school, is echter een unicum. Stijn Verfaillie (43) uit Roeselare doet zijn verhaal.

“Ik had een bloeiende zaak in Roeselare, maar door een samenloop van omstandigheden vielen alle puzzelstukjes in elkaar om een nieuwe wending te geven aan mijn professionele leven”, vertelt Stijn Verfaillie (43). “Mijn belangrijkste helper ging met pensioen, de winkel was aan een grondige renovatie toe en ik wou meer tijd spenderen aan mijn gezin. Toen we de kans kregen om de winkel als woonhuis te verkopen, hebben we niet getwijfeld. Het was een sprong in het duister, maar ik heb nog geen moment spijt gehad van mijn beslissing. Tussen die tieners staan, houdt me jong.”

“Ik voel me verantwoordelijk voor de gasten die ik begeleid. Ik wil dat het goede slagers worden”

Eigenlijk is het al het derde schooljaar dat Stijn Verfaillie lesgeeft in Ter Groene Poorte. “Twee jaar heb ik deeltijds lesgegeven, een lerarenopleiding gevolgd in Vives Kortrijk en mijn zaak gerund. Dat was een heel zware periode. Het eerste jaar gaf ik enkel praktijkles, maar gaandeweg sta ik ook meer en meer als theorieleraar voor de klas. Ik heb ondertussen helemaal mijn draai gevonden in het onderwijs. Ik besef ondertussen maar al te goed dat het beroep van leraar meer inhoudt dan enkel lesgeven en kennis doorgeven. Ik voel me verantwoordelijk voor de gasten die ik begeleid. Ik wil dat het goede slagers worden. Ik wil mijn twintig jaar ervaring als zelfstandige met plezier aan hen doorgeven.”

Tunnelvisie

Stijn Verfaillie geeft eerlijk toe dat zijn wereld de laatste jaren sterk verruimd is. “Als je elke dag in je eigen zaak staat en weinig tijd hebt voor andere zaken, riskeer je op termijn een tunnelvisie te ontwikkelen. “Voor de klas staan, houdt heel wat uitdagingen in. Ik ben verplicht om elke dag te zoeken naar de didactisch meest verantwoorde manier om mijn kennis over te brengen aan mijn leerlingen. Ik ben de school ontzettend dankbaar dat ik de kans krijg om te groeien in het lesgeven.”

The post Slager Stijn (43) stopt en is nu praktijkleraar in Ter Groene Poorte: “Tussen die tieners staan, houdt me jong” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Ze verloor zelf haar zoontje, nu zet Alexandra steunactie op voor gezin van overleden Delano (1): “Niemand verdient het om een kind te verliezen”

Het nieuws van het overlijden van de kleine Delano (1) slaat in Oostende en ver daarbuiten in als een bom. Alexandra Bouckhuyt – haar zoontje Omélie stierf 2 jaar geleden bij de onthaalmoeder in Eernegem – werd terug gekatapulteerd in de tijd. Meer nog: zij en Toscina Verbruggen, de mama van Delano, zijn vriendinnen. Nu heeft ze een steunactie opgezet

Lees meer »

“Het was een slag in ons gezicht”: topscoorder en laagvlieger blikken terug op deelname aan ‘Met vier in bed’

“Die lage scores? Een slag in ons gezicht.” Nee, Magda (63) en Marc (66) blikken niet onverdeeld tevreden terug op hun deelname aan ‘Met vier in bed’. In dat programma mogen uitbaters hun B&B in de kijker zetten en dat heeft wel degelijk gevolgen. “De bekendmaking van de winnaar moesten we vijf keer opnemen. Niemand wilde voor hen applaudisseren.”

Lees meer »

De Leraarskamer van Knack zoekt West-Vlaamse stemmen

Over ons onderwijs lijkt iedereen tegenwoordig een mening te hebben. Knack peilde het voorbije schooljaar in ‘De Leraarskamer’ naar wat leerkrachten zélf denken over het lerarentekort, de nieuwe minimumdoelen of centrale toetsen. Dat doet ons zusterblad straks opnieuw, maar nu gaat in élke provincie een panel leerkrachten met elkaar in gesprek.
The post De Leraarskamer van Knack zoekt West-Vlaamse

Lees meer »

Automobiliste dringt zelf aan op alcoholslot na nieuwe alcoholintoxicatie, maand na veroordeling: “Ik wil me bewijzen”

Amper een maand na een vorige veroordeling kon een 34-jarige automobiliste in Moen bij Zwevegem opnieuw met een glas teveel achter het stuur geklist worden. Alhoewel het niet nodig was, drong ze samen met haar advocaat zelf aan op een alcoholslot.
The post Automobiliste dringt zelf aan op alcoholslot na nieuwe alcoholintoxicatie, maand na veroordeling: “Ik wil me bewijzen”

Lees meer »

Cercle Brugge heeft met Ibrahim Diakité een nieuwe rechtsachter

Cercle Brugge heeft een akkoord bereikt met de 20-jarige Ibrahim Diakité. Hij ondertekende een contract voor vier seizoenen tot medio 2028. Hugo Siquet verliet als rechtsachter groen-zwart na een uitleenbeurt en keerde terug naar het Duitse Freiburg. Diakité zal zijn plaats innemen.
The post Cercle Brugge heeft met Ibrahim Diakité een nieuwe rechtsachter appeared first on KW.be.

Lees meer »

Jettie Pallettie stopt ‘Qu Sera Mi Vida’ in een feestelijk Nederlandstalig jasje met een knipoog naar ‘Crazy Frog’

Geen feestje zonder Jettie Pallettie, wereldberoemd in Vlaanderen met haar versies van o.a. ‘Ik Zit In Een Cafeetje’, ‘Hey Knul’ en ‘Hopeloos’. Samen met topproducer Waylon van der Heijden stak ze de Gibson Brothers-klassieker ‘Que Sera Mi Vida’ uit 1979 in een feestelijk Nederlandstalig jasje. Met plezier reisde de populaire Jettie Pallettie af naar de Goldfinger-studio’s aan de Spaanse Costa

Lees meer »

Tweede sneukelwandelroute voor Atreyu Bral (die tien jaar geleden overleed) een groot succes: “We zijn dankbaar”

Zondag 30 juni werd met start en finish aan De Leest een tweede herdenkingswandeling gehouden voor Atreyu Bral. De opbrengt gaat daarbij opnieuw naar het Kinderkankerfonds. “Ik vermoed dat we het bedrag van vorige keer zullen overtreffen.”
The post Tweede sneukelwandelroute voor Atreyu Bral (die tien jaar geleden overleed) een groot succes: “We zijn dankbaar” appeared first on KW.be.

Lees meer »