Roepovo wil bevestigen tegen Knack Roeselare

In tegenstelling tot vorig seizoen moest Roepovo Poperinge niet lang wachten op een eerste driepunter. De 3-0-overwinning tegen VT Marke-Webis B willen Wannes Devloo en ploegmaats zaterdag 30 september graag bevestigen met een nieuwe zege tegen het jonge geweld van Knack Roeselare.

Roepovo moest vorig seizoen tot half november wachten op de eerste overwinning van het seizoen. Met de droge 3-0-zege tegen VT Marke-Webis B hebben de Poperingenaren alvast al de nul van het bord geveegd.

“Altijd mooi om de competitie met een overwinning te beginnen, en daarmee is ook alles gezegd”, houdt middenman Wannes Devloo de voetjes stevig op de grond. “We haalden verre van ons beste niveau, het was bij momenten eerder ‘brokkelvolleybal’. Misschien logisch zo vroeg in het seizoen, al vond ik dat we in de voorbereiding wel een hoger niveau haalden. Zaterdag staan we tegenover de jonge C-ploeg van Knack Roeselare. We weten dat de talentvolle youngsters onbevangen en met veel enthousiasme aan de opslag zullen staan. Wij moeten vooral naar onszelf kijken, als we ons spelpeil nog wat kunnen opkrikken zit er zeker een nieuwe driepunter in.”

Degradatiestrijd

Over de ambities voor Roepovo Poperinge is de 28-jarige Wannes Devloo duidelijk. “We willen vooral de degradatiestrijd vermijden en ons zo snel mogelijk verzekeren van een verlengd verblijf in de nationale reeksen. We zijn er ons natuurlijk van bewust dat veel ploegen in deze reeks met dezelfde ambitie aan het seizoen zijn begonnen.”

“Zelf zagen we enkel Lowie Lootens vertrekken, voor de rest bleef onze kern intact. Met Gilles Caulier en Twan Doise zetten bovendien twee talentvolle jongeren de overstap van onze B-ploeg. Ook traint onze voormalige sterkhouder Michel Vandermarliere weer geregeld mee, al zal het nog wat overtuigingskracht vergen om hem weer aan de opslag te krijgen”, lacht Wannes Devloo. (TVI)

Zaterdag 30 september om 19 uur: Knack Roeselare C – Roepovo Poperinge A.

The post Roepovo wil bevestigen tegen Knack Roeselare is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

“Courtois kreeg doodsbedreigingen. Meer is er toch niet te zeggen?”: Ancelotti snoert Simeone de mond na controverse in Madrileense derby

De controverse rond Thibaut Courtois (32) in de Madrileense derby is nog niet gaan liggen. Want dit keer heeft ook Real-coach Carlo Ancelotti zijn zegje gedaan. Uiteraard steunt hij zijn doelman en countert hij de uitspraken van Atlético-trainer Diego Simeone: “Praten over Thibaut is wegkijken van het echte probleem”. Na de openingsgoal van Real reageerde onze landgenoot richting de Atlético-fans,

Lees meer »

Marcel doodgeschoten één dag nadat zijn ex de volledige erfgename werd: proces rond villamoord weldra van start

In november 2017 wordt zakenman Marcel Van Hout met twee kogels afgemaakt in zijn zwaar beveiligde villa in Pelt, in de provincie Limburg. Camerabeelden zijn verdwenen. Inbraaksporen zijn er niet. Wel zijn er twee beschuldigden. Zijn ex en zijn klusjesman. Waarom moest Marcel dood? Vrijdag start het proces van de Peltse villamoord in het Tongerse hof van assisen.

Lees meer »

Dan toch een happy end? Na scheiding, vechtpartij en contactverbod vindt prins Leka van Albanië nieuwe liefde

Dan toch een ‘eind goed, al goed’? De leider van de Albanese koninklijke familie, prins Leka (42), is opnieuw verliefd en heeft zijn nieuwe partner voor het eerst voorgesteld. Opmerkelijk, want nog geen negen maanden geleden was de prins getrouwd met een andere vrouw. Hun breuk groeide echter uit tot de smeuïgste koninklijke soap van het jaar: Leka raakte slaags

Lees meer »

Vrijdag vertrekken eerste Belgen uit Libanon – Vlaamse Anke getuigt vanuit Beiroet: “Geen luchtalarm, bij explosie waarschuwen mensen elkaar via WhatsApp”

De spanning in Beiroet stijgt. Dat merkt ook de Vlaamse Anke Bert (30), die er actief is als coördinator voor het Rode Kruis in het Midden-Oosten. “Hier is geen luchtalarm. Bij een explosie waarschuwen mensen elkaar via WhatsApp-groepen”, stelt ze. Vrijdag keren de eerste Belgen uit Libanon terug. Volg alle ontwikkelingen over de oorlog in het Midden-Oosten in deze liveblog.

Lees meer »

LIVE. Ook buiten Bosuil loopt het uit de hand: politie jaagt Antwerp-fans die Beerschot-bussen opwachtten weg met waterkanon

De derby tussen Antwerp en Beerschot is, zoals gevreesd, uit de hand gelopen. De bezoekende fans bleven rookbommen op het veld en scheidsrechter Lothar D’hondt besliste om de match definitief te staken. De Bosuil is intussen leeg, maar ook buiten het stadion is de sfeer nog grimmig – de politie moest zelfs al het waterkanon en traangas inzetten op de

Lees meer »

Streekproductenfestival Da’Smakt viert jubileum: “Blij dat Damme er staat als culinair merk op deze twintigste editie”

Het streekproductenfestival Da’Smakt viert een mooi jubileum. Op zondag 6 oktober is het evenement, dat voor de derde keer plaatsvindt in de Zustertuin, aan de twintigste editie toe. Naast de lokale lekkernijen van meer dan dertig standhouders kun je er ook genieten van een streepje livemuziek.
The post Streekproductenfestival Da’Smakt viert jubileum: “Blij dat Damme er staat als culinair

Lees meer »