Politiezone Gavers lanceert campagne ‘Tik… Tok’ om veilig GSM-gebruik in het verkeer te bevorderen

De Politiezone Gavers lanceerde haar nieuwe bewustwordingscampagne genaamd ‘Tik … Tok’, gericht op het veilige gebruik van mobiele telefoons in het verkeer. De campagne ‘T heeft als doel de aandacht te vestigen op het groeiende probleem van GSM-gebruik door fietsers en bestuurders van andere transportmiddelen tijdens het rijden. De campagne loopt van 2 oktober tot 6 november.

“Deze zorgwekkende trend brengt de verkeersveiligheid in gevaar brengt en betekent extra risico’s voor de weggebruikers”, duidt commissaris Tamara Lavrijsen. “Mobiele telefoons zijn in de hedendaagse samenleving onmisbaar geworden, maar dat het gebruik ervan in het verkeer moet op een veilige en verantwoorde manier gebeuren. Vooral jongeren worden in de media geassocieerd met het gebruik van hun telefoons tijdens het fietsen, maar Politiezone Gavers heeft intussen kunnen vaststellen dat mensen van alle leeftijden zich wel eens schuldig maken aan deze gevaarlijke gewoonte.”

De boete voor het gebruik van een mobiele telefoon tijdens het fietsen bedraagt maar liefst 174 euro

De politiezone benadrukt dat het niet louter om een onschuldige handeling gaat. “Net zoals voor bestuurders van motorvoertuigen, wordt het gebruik van een mobiele telefoon tijdens het fietsen beschouwd als een ernstige overtreding. Het gebruik ervan achter het stuur kan andere weggebruikers direct in gevaar brengen en heeft een impact op de algemene verkeersveiligheid”, zegt inspecteur-motard Tom Vanhuysse. “In lijn met de ernst van de overtreding is de boete voor het gebruik van een mobiele telefoon tijdens het fietsen dezelfde als voor bestuurders van motorvoertuigen. Deze boete, exclusief administratieve kosten, bedraagt maar liefst 174 euro.”

Een oproep tot verantwoordelijk gedrag op de weg

Om de bewustwording te vergroten en het belang van veilig GSM-gebruik in het verkeer te benadrukken, zal Politiezone Gavers gedurende de campagneperiode van 2 oktober 2023 tot 6 november 2023 informatie verspreiden via banners op drukke locaties. “De politiezone roept ALLE weggebruikers op om verantwoordelijkheid te nemen en zich bewust te zijn van de mogelijke gevolgen van het gebruik van een mobiele telefoon tijdens het rijden. De campagne ‘Tik…Tok’ van Politiezone Gavers is een oproep tot verantwoordelijk gedrag op de weg. Samen kunnen we de verkeersveiligheid verbeteren en een positieve bijdrage leveren aan het welzijn van onze gemeenschap”, aldus nog commissaris Lavrijsen.

The post Politiezone Gavers lanceert campagne ‘Tik… Tok’ om veilig GSM-gebruik in het verkeer te bevorderen is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

‘Temptation’ Megan stelt haar nieuwe vriend Oliver voor: “Zijn eerste relatie, maar hij is op alle vlakken perfect”

“Wat ik nu voel: dat heb ik écht nog nooit eerder meegemaakt.” Wie er nog aan twijfelde: Megan Desaever is verliefd. De realityster uit ‘Temptation Island’ en ‘Ex on the Beach: Double Dutch’ verloor haar hart aan Oliver, die ze leerde kennen op vakantie op Ibiza. In dit interview vertelt de Belgische beauty hoe die ontmoeting tot stand kwam, wat

Lees meer »

Schrijnwerker krijgt 6 jaar cel omdat hij klant neersteekt in Zemst

De Brusselse correctionele rechtbank heeft een schrijnwerker veroordeeld tot 6 jaar cel omdat hij een klant uit Weerde (Zemst) die weigerde te betalen neerstak met een koksmes van 17 centimeter lang. "Hij vond enkele honderden euro’s voldoende om een mensenleven te ontnemen, een ernstige straf is dus nodig", klonk het bij de rechter.

Lees meer »

Vzw Weg-Wijs helpt kwetsbare mensen in Zwevegem: “We brengen culturen samen”

Begin juli 2021 werd de vzw Weg-Wijs opgericht. “We willen mensen uit kansengroepen, met bijzondere aandacht voor kinderen en gezinnen, samen met een ‘wegwijzer’ (lees: vrijwilliger) op weg helpen, zeg maar wegwijs maken in een aantal belangrijke domeinen zoals taal, integratie, huisvesting… en hen zo begeleiden naar een actief burgerschap”, vertelt ons Marc Claeys.
The post Vzw Weg-Wijs helpt

Lees meer »

Man gaat vrijuit voor resem auto-inbraken en diefstal aan kust door… persoonsverwisseling

Een 39-jarige Tunesiër is voor de Brugse strafrechtbank vrijgesproken voor een resem inbraken in voertuigen. Youssef W. hield met succes vol dat er sprake was van een persoonsverwisseling. In de zaak kreeg een andere beklaagde wél een fikse straf.
The post Man gaat vrijuit voor resem auto-inbraken en diefstal aan kust door… persoonsverwisseling appeared first on KW.be.

Lees meer »

Staatssecretaris van Asiel en Migratie Nicole De Moor (CD&V) bezoekt toekomstig opvangcentrum in Zutendaal, Vlaams Belang houdt protestactie

In Zutendaal heeft staatssecretaris van Asiel en Migratie Nicole De Moor (CD&V) een bezoek gebracht aan het voormalige Apollohotel, dat een opvangcentrum voor asielzoekers zal worden. Ze is er in gesprek gegaan met enkele vooraf geselecteerde buurtbewoners. De andere buurtbewoners moesten buiten wachten. Vlaams Belang en Voorpost hebben er ook een protestactie gehouden.

Lees meer »