Moeder staat terecht voor dood zoontje Enzo: “Het was niet mijn bedoeling hem te doden”

De 29-jarige M.M. wordt ervan verdacht haar negen maanden oude zoon te hebben verstikt. Haar psychiaters schuiven het spoor van het münchhausen-by-proxysyndroom naar voren, waarbij een ouder een kind ziek maakt om de aandacht op zichzelf te vestigen.

Meer krantenkoppen in België

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Afgelopen week 800 Russische bommen op Oekraïne, Zelensky vraagt opnieuw meer luchtafweer

Oekraïne kreeg afgelopen week te maken met 800 Russische glijbommen. Die werden boven het land gedropt door Rusland. De Oekraïense president Volodymyr Zelensky wijst op de noodzaak van meer luchtafweersystemen en middelen om de Russische gevechtsbommen neer te halen. Hij vraagt hiervoor nogmaals om meer hulp van het Westen. Lees hier de ontwikkelingen van zondag 30 juni terug.

Lees meer »

Ouders komen in tranen aan op laatste schooldag na drama met verdronken jongen (7): “Iedereen is in shock”

Wat een feestelijke afsluiter moest worden van het schooljaar, werd bij basisschool Mikado in Borgerhout een dag van rouw. Bij een uitstap naar recreatiedomein De Mosten in Hoogstraten verdronk donderdag een 7-jarige leerling. “Iedereen is in shock”, reageert gedelegeerd bestuurder Geert Van Kerckhoven. “Onze zorg gaat in de eerste plaats uit naar de ouders, de leerlingen en ook het schoolteam.”

Lees meer »

Bermbrand in Alveringem vlug onder controle

De brandweer van Veurne werd dinsdagnamiddag verwittigd van een rookontwikkeling in de grasberm nabij de wijk Fortem langs de Vaartstraat op het grondgebied van Alveringem nabij de parking van een Minipriwinkel. Het smeulende vuurtje kon snel worden geblust.Vele bermen zijn door de zon en de wind van de laatste dagen al flink opgedroogd zodanig dat
The post Bermbrand in

Lees meer »

“Nog schrik voor wedstrijden”: Lieze Slos voelt zich na heel wat blessureleed terug atlete bij AVMO

AV Molenland is een bloeiende club waarbij heel wat jonge, beloftevolle atleten steeds nadrukkelijker regionaal en nationaal in beeld komen. Toch is er bij de Tieltse club, zoals bij vele andere atletiekverenigingen, een leemte als het op senioren vrouwen aankomt. Lieze Slos is een uitzondering bij AV Molenland. Na heel wat blessureleed werkt de 25-jarige Meulebeekse vanaf dit seizoen heel

Lees meer »

Staat ziet inkomsten van niet-opgeëiste erfenissen met de helft dalen, en daar zit Axel Daeseleire voor iets tussen

De overheid heeft vorig jaar ‘maar’ 8,9 miljoen euro geërfd van overledenen van wie geen wettelijke erfgenamen werden gevonden of omdat die de nalatenschap hadden verworpen. Dat is ongeveer de helft minder dan het jaar voordien. Notaris Bart Van Opstal ziet meerdere redenen voor die terugval. Het tv-programma ‘Erfgenaam gezocht’ met Axel Daeseleire speelt onrechtstreeks ook een rol.

Lees meer »

Dagcentrum Mandelrust in Ingelmunster viert zilveren jubileum

Dagcentrum Mandelrust in de Weststraat bestaat 25 jaar. Dat is al een kwarteeuw van toegewijde zorg, steun en onvergetelijke momenten. Die mijlpaal vierden ze niet alleen om terug te kijken op de vele successen en mooie herinneringen, maar ook om vooruit te kijken naar een veelbelovende toekomst.
The post Dagcentrum Mandelrust in Ingelmunster viert zilveren jubileum appeared first on

Lees meer »

Expo ‘Een strand vol geschiedenis’ toont maritiem verleden

Van 1 juli tot 30 augustus duik je in het Wielingencentrum in de varende en vissende geschiedenis van de gemeente tijdens de expo ‘Een strand vol geschiedenis’. Blikvangers zijn een vroeg-17de-eeuws scheepskanon en een zeven meter lange boomstamkano van Zuid-Amerikaanse origine, beiden gevonden op het strand van De Haan. De kano werd dinsdag al overgebracht vanuit het Museum aan de

Lees meer »