Man (59) grijpt na veroordeling poging doodslag zelfde vrouw naar de keel: “Waren beiden stomdronken”

Nog geen jaar nadat een 59-jarige man uit Veurne in de raadkamer de gunst van de opschorting kreeg voor een poging tot doodslag op zijn vrouw, greep de man hetzelfde slachtoffer naar de keel tijdens een ruzie. L.S. riskeert er één jaar cel voor en is intussen gescheiden van de vrouw. “Ik had dat niet mogen doen, maar we waren beiden stomdronken”, zegt de man.

Op 26 maart van dit jaar waren L.S. en zijn toenmalige vrouw op vermaakuitstap geweest naar Blankenberge. Alhoewel beiden veel te veel gedronken hadden, reden ze toch nog huiswaarts naar Veurne. In de auto kwam het echter tot een hoogoplopende discussie. “L.S. had teveel gedronken en nam de gsm van het slachtoffer af in de wagen”, stelde de procureur.

“Daarmee sloeg hij haar tegen de kaak. Eenmaal thuis aangekomen wilde de vrouw wegvluchten, maar hield hij haar tegen. Een getuige hoorde haar om hulp roepen en zag hoe L.S. haar naar de keel greep om haar sjaal aan te spannen en zo naar binnen te sleuren. De vrouw kon tien dagen niet werken. Opvallend is dat L.S. in 2022 al eens de gunst van de opschorting kreeg van de raadkamer voor een poging tot doodslag op dezelfde vrouw.” Hij riskeert nu één jaar cel, eventueel met uitstel.

Slag met paraplu

Terwijl L.S. en zijn vrouw in 2022 hun huwelijk een nieuwe kans gaven, zijn ze na de recente feiten afgelopen zomer gescheiden. “Dit dossier is eenzijdig samengesteld door het slachtoffer”, sprak de advocaat van L.S. “Het is niet allemaal zijn schuld. Ja, die klappen had hij niet moeten geven, maar waarom geeft de vrouw niet toe dat ook zij gedronken had en hem eerst een slag met een paraplu had gegeven? Die man had ook geenszins de bedoeling haar te wurgen, maar wou de vrouw snel naar binnen trekken om een einde te maken aan de situatie en te kunnen slapen want hij moest als trucker vroeg de baan op.”

Er werd de opschorting gevraagd. Vonnis op 24 oktober. (JH)

The post Man (59) grijpt na veroordeling poging doodslag zelfde vrouw naar de keel: “Waren beiden stomdronken” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Milde cel- en werkstraffen, maar zware boetes voor mensenhandel in de bouwsector in Anzegem, Deerlijk en Kortrijk

Een 28-jarige Roemeen heeft voor de Brugse rechtbank 180 uur werkstraf gekregen voor uitbuiting van werkkrachten in de bouwsector. Zijn 58-jarige vader kreeg vijftien maanden cel, waarvan twee effectief. Een meevaller, want ze riskeerden zes jaar cel. De financiële aderlating is anderzijds zwaar.
The post Milde cel- en werkstraffen, maar zware boetes voor mensenhandel in de bouwsector in Anzegem,

Lees meer »

Zijn leerkrachten of redders in fout als kind verdrinkt tijdens schooluitstap? “Alles hangt af van hoe ze toezicht hielden”

Er waren verschillende leerkrachten en enkele redders aanwezig. En toch verdronk een jongen van 7 jaar tijdens een klasuitstap in de zwemvijver van een recreatiedomein. Het onderzoek naar de precieze omstandigheden loopt. Maar riskeren de leerkrachten of de redders vervolging? Een professor strafrecht legt uit wat de mogelijkheden nu zijn.

Lees meer »

Speedgebruiker loopt tegen de lamp bij controle op step aan station van Ieper

Acht maanden was hij clean, maar toch herviel G.V. in zijn speedgebruik. En hoewel hij onder voorwaarden stond, liep de man tegen de lamp. De rechtbank in Ieper veroordeelde de man nu tot een celstraf van 2 jaar, waarvan een groot deel voorwaardelijk.
The post Speedgebruiker loopt tegen de lamp bij controle op step aan station van Ieper appeared

Lees meer »

Exit Rode Duivels betekent meteen einde voor heel wat EK-fandorpen

De uitschakeling van de Rode Duivels op het EK komt hard aan. Niet enkel bij de Duivels zelf en hun fans, maar ook bij de organisatoren van EK-dorpen in Vlaanderen. Een groot deel daarvan is ondertussen zelfs al opgedoekt. Het zadelt heel wat organisatoren met een financiële kater op. “Natuurlijk hadden we graag wat meer wedstrijden kunnen tonen. Onze boekhouding

Lees meer »

Crimineel licht juwelier op met sluw trucje

De Britse politie is op zoek naar een crimineel die een juwelier heeft opgelicht eind juni in Stoke-on-Trent. De man wou een gouden sieraad verkopen aan de juwelier, maar verwisselde het horloge na het wegen met een waardeloos kopie. De juwelier is zo’n 2.080 euro kwijt.

Lees meer »

Nieuwpoort opent zomer met nieuw openlucht cultuurfestival Langs de Promenade

Tijdens het weekend van 5, 6 en 7 juli pakt Nieuwpoort uit met het gloednieuw cultuurfestival Langs de Promenade. De driedaagse seizoensopener staat garant voor een plejade aan acrobatie, dans, straattheater, kinderanimatie, circus en muziek. Het evenement vindt plaats langs de Havengeulpromenade, die in 2024 exact twintig jaar bestaat.
The post Nieuwpoort opent zomer met nieuw openlucht cultuurfestival Langs

Lees meer »

De speeltijd is voorbij: Duitse spelersvrouwen niet meer welkom

De speeltijd is voorbij. Konden de spelers van de Duitse nationale ploeg sinds de start van het EK voetbal geregeld wat tijd doorbrengen met hun naasten, is daar niet langer sprake van. Het hoofd louter op de finale, niet op de familie. In tegenstelling tot de Engelse WAGs: na hun zege tegen Slovakije werden de Engelse spelersvrouwen in een vloot

Lees meer »

“Als ik ooit stop, is mijn laatste optreden in België”: 11.000 fans feesten mee met Joost Klein tijdens eerste optreden in ons land na Songfestival

De Europalaan in Genk werd voor één dag de Europapalaan en een extra groot festivalterrein voor 11.000 bezoekers, allemaal voor één man: Joost Klein. De Nederlander trad vandaag voor het eerst sinds zijn veelbesproken (bijna) deelname aan het Songfestival op in België. Genk on Stage, het gratis stadsfestival in Genk, kon Klein strikken en daar kwam véél volk op af.

Lees meer »

Kathleen Vermang is verruimingskandidaat op lijst Team Bredene: “Ik wil ook buiten het onderwijs mijn steentje bijdragen”

Kristof Vermeire, kopman van Team Bredene, heeft onlangs een nieuwe verruimingskandidaat voor zijn lijst voorgesteld. Het gaat om Kathleen Vermang, onderwijzeres aan de Oostendse GO!-basisschool Vogelzang. “Ik vond het moment aangebroken om iets te doen voor mijn gemeente”, verklaart Kathleen haar debuut in de lokale politiek.
The post Kathleen Vermang is verruimingskandidaat op lijst Team Bredene: “Ik wil ook

Lees meer »