Kuurne zet elf duurzame helden in de kijker

Onder het thema ‘Samen voor onderwijs’ zette de gemeente Kuurne in samenwerking met de Mondiale Raad maandagavond elf duurzame helden in de kijker. Dat vond plaats in het Atrium van Spes Nostra en dit in het kader van de Week van de Duurzame Gemeente.

De Duurzame Gemeente liep van 18 tot en met 25 september. Het was reeds voor de tweede maal dat de gemeente Kuurne hieraan deelnam. “We willen een warme en duurzame gemeente zijn voor alle inwoners en tegelijk meewerken aan een eerlijke, solidaire en leefbare wereld voor iedereen”, vertelt schepen Els Verhagen. “De voorbije zomer nomineerden onze inwoners maar liefst elf lokale helden die werken rond kwaliteitsvol onderwijs en levenslang leren.”

De duurzame helden

De duurzame helden die maandagavond in de bloemetjes werden gezet zijn: lesbegeleidster Ine Desplinter die er alles aan doet om leerlingen aan het lezen te krijgen, leraren aanspoort om literatuur te gebruiken en scholen in het algemeen probeert te overtuigen om het lezen zichtbaar te maken. Team Oefenkansen Nederlands, die wekelijks momenten Nederlands organiseert waarop anderstaligen op een laagdrempelige manier hun Nederlands kunnen oefenen. De gemachtigde opzichters, die tijdens schooldagen vrijwillig kinderen helpen de gevaarlijkste kruispunten over te steken. Lesgever Hendrik Lefebre, lesgever technische training en consulting. Team Huiswerkbegeleiding, die kinderen van de lagere school onder ondersteunt bij het maken van hun huiswerk. Opleidingscentrum WAAK, die zorgt voor een op maat gemaakt en flexibel opleidingsplan voor iedereen die van start gaat bij WAAK. VZW Levensvreugde die onder meer zwemlessen aanbiedt voor kinderen – en personen met een beperking. Project Samen Digitaal, die thematische sessies en lessenreeksen organiseert om personen digitaal wegwijs te maken. Ouderraad VBS Sint-Pieter, die alles in het werk stelt om bij te dragen aan de goede werking van de school waar hun kinderen les volgen. De Scholen van Kuurne, die een essentiële pijler zijn in de samenleving en cruciaal zijn voor de persoonlijke groei en ontwikkeling van elk individu. En tot slot leerling Guilliam De Backer, die werd genomineerd door zijn moeder voor zijn gedrevenheid en hulpvaardigheid.

Wie genomineerd was, kreeg tijdens het evenement uit de handen van schepen Els Verhagen een duurzame klok overhandigd. (BRU)

The post Kuurne zet elf duurzame helden in de kijker is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Werken in de Molenstraat, Rekestraat en Bakkerstraat in Wervik

Een omvangrijk dossier in de loop van volgend jaar worden de wegen- en rioleringswerken in de Molenstraat, Rekestraat en Bakkerstraat. Drie straten in dezelfde buurt. Naast een gescheiden rioleringsstelsel wordt ook de wegenis aangepakt. De kostprijs is geraamd op 3.115.000 euro. Het stadsaandeel bedraagt 855.000 euro. In de Rekestraat komen er klinkers, in een deel van de Molenstraat uitgewassen beton

Lees meer »

LIVE TOUR. Ontspannen Evenepoel blijft kalm na “prima” eerste week: “Nee, nog geen plannetjes gesmeed met Pogacar”

Na negen etappes in de Tour de France krijgt het peloton een rustdag voorgeschoteld. Op het persmoment van Visma-Lease a Bike kwam Jonas Vingegaard deze voormiddag terug op de kritiek. Remco Evenepoel sprak zonet ook met de pers en blijft ondanks z’n “prima” eerste week rustig. “Maar de uitspraak van de twee honden en het been zit nog niet in

Lees meer »

Luk (70) miste amper een festival, nam er duizenden foto’s en is nu zelf te zien in Dranouter: “Onze manier om merci te zeggen”

Oervrijwilliger Luk Dombrecht (70) neemt sinds jaar en dag foto’s in Dranouter, een van ’s lands oudste festivals. Voor de viering van het gouden jubileum stelt Dranouter een fractie van zijn duizenden foto’s tentoon in het dorp. Ook Luk is er te zien. “Maar die beelden waren moeilijk te vinden, want zelf staat hij niet graag op foto.”
The

Lees meer »

Ook broer van Viviane overleed toen parachute dichtklapte: “Hij stortte te pletter voor de ogen van duizenden toeschouwers”

Het ongeval met de parachute in Schaffen haalt nare herinneringen bij Viviane Jajor (54) naar boven. Ruim twintig jaar geleden stortte haar broer Erik, paracommando en dus professioneel springer, neer nadat zijn parachute dichtklapte door een hevige windstoot. “Ik leef mee met de familie van de verongelukte vrouw en de gewonde instructeur.”

Lees meer »

Warme William doet zijn intrede in de Sint-Amandusschool: “Een warm luisterend oor”

Op de speelplaats van de Sint-Amandusschool in de Karel van Manderstraat staat een nieuwe bank met het welluidende opschrift: ‘Zit je met iets, praat erover! Warme William luistert…’ Op die bank zit een vriendelijke, volumineuze, blauwe beer die je uitnodigt naast hem plaats te nemen. Het is Warme William. Zijn houding nodigt uit te vertellen wat er scheelt, hij biedt

Lees meer »

Moordenaar van Yves (37) vervroegd vrijgelaten, familie reageert verontwaardigd: “Hij kan een nieuw leven beginnen, terwijl dat van ons verwoest is”

Zeven jaar geleden werd Yves Van Oers (37) vermoord door Tom Verboven. De man kreeg daarvoor na een assisenproces een veroordeling van zestien jaar cel terwijl het openbaar ministerie tot 22 jaar cel eiste. Vorige week kreeg de familie van Van Oers te horen dat Verboven na net iets minder dan zeven jaar vervroegd vrijgekomen is. “Zijn vervroegde vrijlating opent

Lees meer »

Parcours Dwars door Wingene komt dichter bij centrum

Wegenwerken hoeven niet per se een irritante ervaring te zijn, zo redeneerde de vzw Wingene For Cycling. Ze hertekende het parcours van Dwars door Wingene dit jaar een stuk dichter bij het centrum. Zo kunnen nog meer toeschouwers op zaterdag 13 juli makkelijker van deze wielerwedstrijd genieten. Een extra voordeel: op het Kerkplein komt er een extra drankstand en een

Lees meer »

Tielt trekt 350.000 euro uit voor herstel landelijke wegen, oppositie vreest ‘oplapwerk’

De stad Tielt trekt 346.353,83 euro voor (plaatselijke) herstellingswerken aan de Kreupelstraat, de Kroonstraat, de Lammekensstraat, de Wielmakerstraat, de Neringenstraat, de Keizerstraat en de Kapelleweg. Volgens oppositieraadslid Veerle Vervaeke (Open/N-VA) gaat het om oplapwerk.
The post Tielt trekt 350.000 euro uit voor herstel landelijke wegen, oppositie vreest ‘oplapwerk’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

Inzamelactie gestart voor gezin uit Kortrijk getroffen door woningbrand

Nathan Feys (33), Hanne Dierynck en hun drie jonge kindjes zagen maandag 8 juli de bovenverdieping van hun woning in Kortrijk in vlammen opgaan. Om hen een hart onder de riem te steken, werd er ondertussen een inzamelactie opgestart door een goede vriendin Jentien Gouhie. “Help hen via deze weg, zodat ze snel terug kunnen naar hun eigen start.”

Lees meer »