Kürt Rogiers over ‘Het Schlagerfestival’ in Hasselt: “Misschien moeten we nu terug naar die tijd van love, peace and understanding?”

Op vrijdag 22, zaterdag 23 én zondag 24 maart 2024 is ‘Het Schlagerfestival’ voor de zeventiende keer present in de Trixxo Arena in Hasselt. Tijdens deze ‘Flower Power’-editie kan je genieten van optredens van Sam Gooris, Christoff, Raf Van Brussel, Lindsay, De Romeo’s en Sasha, en Bart Kaëll. Voor de presentatie staat Kürt Rogiers in.

Een nieuw thema, wat vind je daarvan?

Kürt: “Ik vind het een heel leuk thema.Vorig jaar was het meer glitter & glamour, nu wordt het meer love, peace and understanding. Ik zie het al helemaal voor mij: hoe de zaal er gaat uitzien, enz. Ik ben heel nieuwsgierig wat de schlagerzangers en -zangeressen daarmee gaan doen, maar ik ben vooral heel blij dat het weer iets totaal anders is.”

Had je inspraak in dat thema of komt dat uit van de organisatie?

Kürt: “Nee. Dat begint meestal met de regisseur die – terwijl het ene schlagerfestival nog volop bezig is – backstage dan zegt: ik heb een goed idee voor volgend jaar. Dat rijpt, zoals dat bij andere goeie geesten gaat, en dan op een bepaald moment staan alle neuzen in de juiste richting. Dan zegt iedereen: we gaan voor ‘Flower Power’. Ik vind de term ‘Flower Power’ moeilijk voor een presentator. In het heetst van de strijd komt er al snel eens ‘Power Flower’ uit (lacht).”

Heb jij herinneringen aan dat thema, aan die tijd?

Kürt: “Zeg, je moet een beetje vriendelijk blijven hé (lacht).”

Kürt maakt nu al reclame voor de volgende editie van Het Schlagerfestival in Hasselt. © PADI

Dat weet ik, ik stel een gevaarlijke vraag. Maar ik bedoel: misschien heb je pas later die ‘Flower Power’-tijd toch nog ontdekt?

Kürt: “Helemaal niet, mijn ouders waren geen hippies (lacht). Ik ben een kind van de jaren zeventig en dan heb ik met veel bewondering naar die periode gekeken. Ik denk dat zo’n periode op dit moment mag terugkomen. Het is nu allemaal heel chaotisch. Er zijn heel veel extremen en misschien moeten we wel nu eens terug naar die tijd van ‘love, peace and understanding’.”

Wat vond je persoonlijk van deze clipopname?

Kürt: “Goed, de toon is al onmiddellijk gezet door natuurlijk die artiesten zelf, die kennen elkaar heel goed en die hebben niet veel nodig om een busje te doen ontploffen.”

Dank voor de babbel en tot in Hasselt! (PADI)

Vanaf vandaag is de spot op het tv-scherm te zien. Info en tickets: https://www.schlagerfestival.be

The post Kürt Rogiers over ‘Het Schlagerfestival’ in Hasselt: “Misschien moeten we nu terug naar die tijd van love, peace and understanding?” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Nieuwe straat aan Hoogmolenweg in Aarsele wordt Christophilastraat

De straat in de nieuwe verkaveling aan de Hoogmolenweg in Aarsele zal de ‘Christophilastraat’ heten, verwijzend naar de gelijknamige zuster die de laatste schooldirectrice was van Aarsele. Op de gemeenteraad in februari werd de Vogelzangstraat voorgesteld, maar die naam werd toen afgedaan als ‘weinig inspirerend’, waarop het punt verdaagd werd.
The post Nieuwe straat aan Hoogmolenweg in Aarsele wordt

Lees meer »

Moeten stad en brandweerzone betalen voor PFAS-vervuiling in Torhout?

In het verleden zat er vaak PFAS in blusschuim zonder dat iemand daar erg in had. Nu PFAS schadelijk blijkt te zijn en destijds bij sommige bluswerkzaamheden in de grond is gedrongen, rijst de vraag wie er voor die vervuiling verantwoordelijk is.
The post Moeten stad en brandweerzone betalen voor PFAS-vervuiling in Torhout? appeared first on KW.be.

Lees meer »

Exitpoll voorspelt politieke aardverschuiving in Verenigd Koninkrijk: Labour haalt monsterscore, Tories lijden zware nederlaag

In Groot-Brittannië zijn de stembureaus voor de parlementsverkiezingen gesloten. De sociaaldemocraten van Labour hebben overtuigend de stembusgang gewonnen en 410 van de 650 zetels in het Lagerhuis binnengehaald. Dat blijkt donderdagavond uit een gezamenlijke exitpoll van de grote Britse media. De conservatieve Tories van premier Rishi Sunak worden afgestraft en stranden op 131 zetels. De Liberal Democrats behalen 61 zetels,

Lees meer »

De Brug/N-VA/Open VLD stellen voltallige nieuwe kieslijst voor in Ingelmunster: “Klaar voor de toekomst”

Onder grote belangstelling stelde de huidige meerderheid De Brug/N-VA/Open VLD de voltallige lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen voor in ’t Ontmoetingscentrum in de Bollewerpstraat. Op zondag 13 oktober kunnen de dorpsgenoten stemmen op veertien onafhankelijken, vijf N-VA-kandidaten en twee Open VLD’ers. Elf van de 21 kandidaten zijn nieuw op de lijst.
The post De Brug/N-VA/Open VLD stellen voltallige nieuwe kieslijst

Lees meer »

Waregem Koerse Feesten pakken uit met Black Box Revelation, nieuwe hoedenshow en betere toegankelijkheid

Woensdagavond werd het programma van de Waregem Koerse Feesten voorgesteld. Naast de vaste en succesvolle ingrediënten vindt er dit jaar een gloednieuwe hoedenshow in de centrumkerk plaats. Het stadsbestuur zet ook hard in op toegankelijkheid met onder meer een rolstoelpodium tijdens Waregem Koerse Music in park Casier. In dat park zorgt Black Box Revelation op zaterdagavond 24 augustus alvast voor

Lees meer »

“Ik had het toen al moeilijk met mijn geaardheid”: Jitske Van de Veire en vader Peter in tranen tijdens gesprek over scheiding

Onderneemster Jitske Van de Veire (31) voert het meest eerlijke gesprek met haar vader Peter Van de Veire (52) in diens podcast ‘De zandloper’. Ze praat over haar kindertijd, de scheiding van haar ouders en hoe ze nu in het leven staat. “Ik neem het jullie niet meer kwalijk. Maar toen begreep ik niet dat mensen kinderen maken en niet

Lees meer »

“Ik zag palmbomen en dacht: dit is Parijs niet”: Jem (30) stapt zonder het te beseffen op verkeerde vlucht en eindigt in Spanje

De Britse Jem Maybank (30) uit Leeds dacht dat ze eind vorige maand op een vlucht richting Parijs stapte, maar niets bleek minder waar te zijn. Door de ‘vakantierush’ vergiste ze zich van gate, waardoor ze even later richting het Spaanse Alicante vloog. “Ik had mijn ticket aan vier personeelsleden laten zien”, klinkt het. Ik vroeg waarom mijn stoeltje op

Lees meer »