Handelaars Noordstraat in Roeselare verenigen zich en willen bewijzen dat hun straat ook kan bruisen

De Noordstraat zal van vrijdag 29 september tot en met zondag 1 oktober roze kleuren. Deze centrumstraat met een unieke mix aan handelszaken wil niet alleen tonen dat ze als een blok samenhangt maar dat de Noordstraat ook voor bruisend shoppingplezier zorgt.

“Wij starten het Weekend van de Klant zelfs een dag vroeger want op vrijdag 29 september zal de Noordstraat rozer kleuren dan ooit ”, lacht Ingrid Huyghe van concept store Anna et maman. “De winkelingangen zullen versierd zijn met wit-roze ballonpilaren en we rollen flashy roze lopers uit. De 25 deelnemers aan dit evenement zijn helemaal klaar om hun klanten supergoed te verwennen.”

“Naast een oprechte glimlach, persoonlijk advies en een leuk cadeautje ter gelegenheid van het Weekend van de Klant komt er nog een verwenbon bij vanaf een bepaald aankoopbedrag. De verwenbon kan tijdens de driedaagse worden ingeruild voor een lekkere koffie bij POP of Au Grand Café, een meeneemkoffie bij Boutique Albert of een speciale Noordstraatkoek bij bakkerijen Davalie en Bolleke.”

Evenveel troeven

“De handelaars van de Noordstraat hebben zich op een vreemde manier gevonden”, gaat Ingrid verder. “Tijdens een ontbijt dat door de stad werd georganiseerd, waren we met een zestal handelaars van de Noordstraat aanwezig en we raakten aan de praat. We ontdekten dat we elkaar eigenlijk niet zo goed kenden en dat er geen echte samenhorigheid was in de straat. En zo beslisten we om daar iets aan te doen. We maakten een Whatsapp-groepje aan en wisselden berichten uit die verband hielden met onze zaken. Op een bepaald ogenblik vroegen we ons af of we nog iets meer konden doen voor onze straat. Iedereen heeft het steeds over de Ooststraat – en daar is absoluut niets mis mee – maar de Noordstraat heeft zeker evenveel troeven. Hier vindt men veel unieke en zelfstandige zaken en dat in een mooie mix van horeca, boetieks, lifestyle- en speciaalzaken. In onze straat vinden de mensen nog veel zaken waar ze degelijk klantenadvies krijgen en waar de handelaars de vragen en problemen van hun klanten proberen op te lossen. Men noemt bijvoorbeeld de Franco Belge of Naaicentrum Demyttenaere niet voor niets de Tante Kaats van Roeselare !”

“We hebben dan een werkgroep opgericht met Astrid van de Franco Belge, Dymphie van de Phenix, Lies van Mamado, Lisanne van Tonttu, Kurt van Oil & Vinegar en mezelf van Anna et maman. Frank van Naaicentrum Demyttenaere was ook op de startvergadering maar hij maakt geen deel uit van het bestuur. En Lisanne van Tonttu heeft haar zaak nu nog in de Sint-Amandsstraat maar komt begin 2024 naar de Noordstraat.”

Uit de schaduw

“Aan ons eerste evenement, dat we koppelen aan het Weekend van de Klant, nemen 25 handelszaken deel. Maaike van Roots 33 heeft een zestal reals of snelle filmpjes op sociale media geplaatst waarin de 25 deelnemende zaken kort worden voorgesteld.”

“Dit zal zeker niet onze enige activiteit zijn, er komen nog meer evenementen in de toekomst. Onze enige bedoeling is om de Noordstraat uit de schaduw van andere shoppingstraten te halen. Wij willen aantonen dat onze shoppingstraat zeker een mooi model kan zijn van de retailstraat van de toekomst. In onze straat hebben we heel mooie en diverse zaken maar die er nu nog niet genoeg uitkomen. Het algemene beeld van onze Noordstraat kan inderdaad vrolijker, fleuriger, dat ziet iedereen. Maar zo ver zijn we nog niet. We kunnen later nog altijd in overleg gaan met de vzw Shopping & Centrum Roeselare, waarmee we heel goede contacten hebben, of met het stadsbestuur van Roeselare.”

“In veel zaken krijgen klanten nog degelijk en goed advies”

Volgende handelszaken nemen deel aan het Noordstraat-evenement tijdens het Weekend van de Klant: Henry Martine, Naaicentrum Demyttenaere, Anna et maman, Tonttu, Strip, Beauté Paulette, TUI, Phenix, Boutique Albert, Mamado, North Streetwear, Tineke Junior, Louis & Louise, Rima, Roots 33, Oil & Vinegar, Adonis, Franco Belge, Davalie, Quasimodo, Au Grand Café, POP, Cavaletti, Cuisine Tossins en De Kruidenmozaiëk.

Weekend van de Klant

Er nemen dit jaar 163 handelszaken in Roeselare, 6 in Beveren en 12 in Rumbeke deel aan het Weekend van de Klant. De klanten krijgen een geschenk om hen te bedanken voor hun trouw aan de winkels en boetieks.

Alle info is te vinden op www.weekendvandeklant.be.

The post Handelaars Noordstraat in Roeselare verenigen zich en willen bewijzen dat hun straat ook kan bruisen is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Nederlandse ministers mogen pas eed afleggen na screening door Staatsveiligheid: waarom gebeurt dat niet bij ons?

Vandaag worden in Nederland de ‘bewindspersonen van de regering beëdigd’. De kandidaat-ministers die straks de eed zullen afleggen, zijn vooraf gescreend door Staatsveiligheid. Eén kandidaat-minister werd op basis van die screening zelfs geweerd. In ons land wordt vreemd genoeg niet nagegaan of kandidaat-ministers en staatssecretarissen integer en betrouwbaar zijn. Ook niet als die kandidaten straks toegang krijgen tot gevoelige informatie.

Lees meer »

Bert en Hanne zijn nieuw Poorterspaar van Sint-Pietersparochie: “In de finale ebde de stress snel weg”

De Kuurnse Sint-Pietersparochie heeft een nieuw poorterspaar. Nadat vrijdagavond de eerste proef werd afgenomen van de negen kandidaten, volgde op zaterdagavond de finale van de verkiezing, afgewisseld met optredens van The New Sint-Pieters Collection. Uiteindelijk werden Bert Deroo (52) en Hanne Simoens (37) in de late uurtjes uitgeroepen tot het nieuwe poorterspaar van het Sint-Pietersfestival.
The post Bert en

Lees meer »

LIVE GAZA. Israël beveelt evacuatie van Khan Younis en Rafah – Iraanse generaal dreigt met raketaanvallen op Israël

Het Israëlische leger heeft maandag de evacuatie bevolen van Khan Younis en Rafah in het zuiden van de Gazastrook. Daar werden honderdduizenden Palestijnen enkele weken geleden al gedwongen te vluchten voor gevechten. En duizenden Israëlische ultraorthodoxe mannen zijn zondag in Jeruzalem de straat op gegaan om te protesteren tegen de dienstplicht. Zij doen dit vanwege een uitspraak van het Israëlische

Lees meer »

Febelfin en parket Antwerpen waarschuwen voor fraude door kaartophalers

Bankenfederatie Febelfin en het parket van Antwerpen waarschuwen voor fraude door zogenaamde kaartophalers. Daarbij doen criminelen zich voor als bankmedewerkers en proberen ze thuis langs te komen om de bankkaart en pincode van slachtoffers in handen te krijgen. Het parket van Antwerpen ziet een stijging van het aantal feiten en verwacht een piek tijdens de zomervakantie. Vooral de oudere bevolking

Lees meer »

Wevelgem en HOGENT ontwikkelen een methodiekenbundel met spelletjes om kinderen inspraak te geven in beleid

Een kindvriendelijke stad of gemeente, die laat kindjes hun zegje doen over projecten. Maar hoe betrek je hen? In Wevelgem ontwikkelden ze samen met HOGENT een methodiekenbundel met spelletjes. “Zo spelenderwijs en op uniforme manier kinderen laten participeren.”
The post Wevelgem en HOGENT ontwikkelen een methodiekenbundel met spelletjes om kinderen inspraak te geven in beleid appeared first on KW.be.

Lees meer »

Studie: luchtvervuiling oorzaak 7 procent doden in Indiase steden

Ruim 7 procent van alle sterfgevallen in tien van de grootste steden van India houdt verband met luchtvervuiling. De situatie is het ernstigst in hoofdstad New Delhi. Dat blijkt uit onderzoek van een door India geleid team wetenschappers. Zij roepen op tot actie om tienduizenden levens per jaar te redden.

Lees meer »

“Ik begrijp niet wat hij net zei. Hijzelf volgens mij ook niet”: Biden en Trump botsen in vinnig (en soms kinderachtig) tv-debat

Amerikaans president Joe Biden (81) heeft donderdag tijdens een eerste tv-debat met Republikeins presidentskandidaat Donald Trump de hooggespannen verwachtingen volgens analisten niet kunnen inlossen. Biden kwam meermaals verward over en wist niet te overtuigen dat hij ondanks zijn hoge leeftijd nog een nieuwe ambtstermijn aankan. Hieronder een overzicht van de hoogtepunten van de clash.

Lees meer »