Groen wil dat Oude Leie-arm van Wielsbeke blijft en lanceert hiervoor petitie: “Biologisch zeer waardevol gebied”

De Oude Leie-arm van Wielsbeke moet blijven! Het is met een krachtige slogan dat Groen dat dossier opnieuw onder de aandacht brengt. “Het geheel ligt dan misschien wel in de koelkast, het gevaar is nog niet geweken”, klinkt het bij de partij.

Weggemoffeld in de Ooigemstraat, tussen het containerpark en de indrukwekkende Unilin-site, ligt het stukje natuur waarrond alles draait. “Het is een afgesloten stuk van de Leie, omringd door bomen en natuur”, verklaart provincieraadslid Maarten Tavernier. “In 2020 kwam Unilin plots op de proppen met een project om het terrein volledig dicht te gooien. Ze wilden er graag een parking voor hun vrachtwagens van maken. We zijn toen meteen in het verzet gegaan en konden door middel van bezwaarschriften het idee van de baan schuiven. Toch is het nog niet einde verhaal want zolang er niet wordt besloten om van dit stukje Wielsbeke een natuurgebied te maken, kan Unilin het dossier gewoon opnieuw indienen. Daarom ijveren we voor een definitieve bestemmingswijziging. De Oude Leie-arm is bestempeld als een biologisch zeer waardevol gebied en willen we dus niet laten verdwijnen.”

Onthardingsprojecten

Volgens Groen staat het project haaks op de globale visie van de Vlaamse overheid. “We hebben ondertussen allemaal begrepen dat we moeten gaan ontharden, willen we onze waternetwerken kunnen blijven onderhouden. Niet alleen is het voor de natuur belangrijk, maar ook voor de aanpak en preventie van wateroverlast. Overal in Vlaanderen wordt dan ook massaal geïnvesteerd in onthardingsprojecten. Vlaanderen slaagt er trouwens ook heel traag in die beloofde 500 hectare natte natuur te verwezenlijken. Het is dan ook absurd te moeten zien dat men in Wielsbeke net het tegenovergestelde wil gaan uitvoeren. Begrijpen wie begrijpen kan.”

Groen lanceert dan ook een petitie rond dit gevoelige dossier. Via een eenvoudige QR-code krijgen mensen toegang tot de actie en kunnen ze een inspraakreactie vragen.

The post Groen wil dat Oude Leie-arm van Wielsbeke blijft en lanceert hiervoor petitie: “Biologisch zeer waardevol gebied” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Oostrozebekenaar Chris ‘Foxie’ De Vos in Tour als verzorger van ploeg van geletruidrager Pogacar

In 2011 won Chris De Vos als verzorger de Ronde van Frankrijk met BMC-kopman Cadel Evans. Sinds zaterdag doet de 58-jarige Oostrozebekenaar, intussen aan de slag bij UAE Team Emirates, een nieuwe gooi naar Tourwinst met topfavoriet Tadej Pogacar. “Maar de komst van mijn eerste kleinkind plaats ik boven een nieuwe eindzege in de Tour.”
The post Oostrozebekenaar Chris

Lees meer »

Geen wijnopener bij de hand? Zo krijg je de fles toch open

Wat als… je een flesje wijn wil openen, maar geen wijnopener bij de hand hebt? Dan haal je een paar kaarsen uit, want ook daarmee krijg je de kurk van een wijnfles. Dat hebben enkele mannen uitgeprobeerd. “Je moet wel een klein beetje geduld hebben”, klonk het achteraf. “Pas na een dikke minuut konden we de fles ontkurken.”

Lees meer »

LIVE. Rassemblement National van kandidaat-premier Jordan Bardella (28) op kop bij eerste ronde parlementsverkiezingen: “Extreemrechtse golf trekt over Frankrijk”

De eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk zijn gewonnen door het Rassemblement National (RN) van kandidaat-premier Jordan Bardella (28). De partij kreeg 33 procent van de stemmen, zo melden Franse media zondagavond op basis van schattingen. De daadwerkelijke resultaten komen later vanavond binnen. Ondertussen protesteren honderden linkse activisten in hoofdstad Parijs. Dit artikel zal voortdurend worden bijgewerkt met de

Lees meer »

Verkoper nieuw op lijst van knelpuntberoepen in Brussel

De lijst van knelpuntberoepen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest telt nog 102 beroepen, iets minder dan vorig jaar. Onder meer winkelverkopers, torenkraanbestuurders en gevelrenoveerders werden aan de lijst toegevoegd, zo meldt de Brusselse arbeidsbemiddelingsdienst Actiris maandag.

Lees meer »

Jarren en Sharon zijn nieuwe zaakvoerders van bekende brasserie La Grande Place op Grote Markt in Roeselare

Met Jarren Theeten (30) en Sharon Roelandt (26) uit Houthulst heeft La Grande Place, de gekende brasserie/broodjeszaak op de Grote Markt in Roeselare nieuwe zaakvoerders. “Toen we het artikel zagen over de zoektocht naar een nieuwe uitbater hebben we onmiddellijk toegehapt.”
The post Jarren en Sharon zijn nieuwe zaakvoerders van bekende brasserie La Grande Place op Grote Markt in

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

De teleurstelling is groot, niet in het minst bij Jan Vertonghen, wiens ongelukkige owngoal het verdict voor de duivels betekende.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »