Gouden reünie leraren Ter Groene Poorte die ooit verschillende topchefs in hun klas hadden

Dinsdag 26 september verzamelden de dertien oud-leerlingen van Ter Groene Poorte in Brugge die in 1973 als eersten afstudeerden in de Hotelschool voor een gouden reünie. De klas kwam samen in restaurant Casserole, de plaats waar alles voor hen begon.

Van deze dertien oud-leerlingen opteerden vier onder hen na hun opleiding voor een onderwijscarrière. Bruggeling Luc Decuyper (70) is één van hen. “Ik gaf 38 jaar les in Ter Groene Poorte. Deze school is mijn tweede thuis. Ik kom er nog heel dikwijls als begeleider van een rondleiding of als lid van een examenjury. Ik organiseer ook deze bijeenkomst. Vroeger kwamen we elk jaar samen, maar de laatste tijd zitten we pas om de vijf jaar nog eens rond de tafel. Dit jaar zijn er zelf een aantal oud-leraren van partij.”

Tijdens het tafelen zullen steevast opnieuw verhalen opgedist worden uit de tijd dat topchefs als Sergio Herman, Nick Bril, Gert de Mangeleer, Dominique Persoone of Wout Bru bij hen in de klas zaten.

“Ik heb alle rapporten van die mannen bewaard”, gaat Decuyper verder. “Het waren vooral in de praktijkoefeningen heel goede studenten. Ik ben trots dat ik samen met mijn collega’s een klein beetje heb mogen bijdragen aan wie ze later geworden zijn. Ik herinner me nog dat ze in die tijd vaak niet te spreken waren over de tucht en discipline die we eisten van de leerlingen. Ik heb nog af en toe contact met hen en nu geven ze eerlijk toe dat hier in deze school de basis werd gelegd van hun vakmanschap.”

“We moeten als West-Vlamingen trots zijn op de kwaliteit van onze hotelscholen. Zowel in Koksijde, Spermalie als hier worden prima chefs opgeleid. Een bordje van één van deze scholen aan de muur van een restaurant of hotel is een garantie op kwaliteit en goede service”, besluit Luc Decuyper. (PDC)

The post Gouden reünie leraren Ter Groene Poorte die ooit verschillende topchefs in hun klas hadden is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Jan Bakelants interviewt Patrick Lefevere over het Tourdebuut van Evenepoel: “Als hij slagen krijgt, gaat hij ze moeten incasseren en doorgaan”

Hij wordt er straks 70 en zegt van zichzelf dat hij ‘fin de carrière’ is, maar daar is niks van te merken. Jan Bakelants vroeg Patrick Lefevere de pieren uit de neus over het grote Tourdebuut van Remco Evenepoel: de sterke man van Soudal Quick-Step ging geen vraag uit de weg. “In 2025 zijn er geen excuses meer. Kom je

Lees meer »

“Zorg er gewoon voor dat ik kan slapen. Maakt niet uit wat er gebeurt”: de laatste dagen van Michael Jackson

Het is intussen vijftien jaar geleden dat popster Michael Jackson op 50-jarige leeftijd overleed. Hoe tragisch ook, z’n dood kwam niet geheel onverwacht voor wie hem die laatste maanden van dichtbij meemaakte. Wie uitte z’n bezorgdheden over z’n geestestoestand? Wat gebeurde er tijdens z’n laatste momenten? Een overzicht van z’n finale weken. “Hij is als een verloren jongetje.”

Lees meer »

Basisschool in Kuurne neemt afscheid van juf Nathalie: “Welke juf kan zeggen dat ze met een riksja door haar directeur wordt rondgereden?”,

Donderdag heeft VBS Sint-Pieter in Kuurne afscheid genomen van juf Nathalie Vandekerckhove. Het werd alvast een heel bijzonder moment voor zowel juf Nathalie als voor de leerlingen en haar collega’s. Voor Juf Nathalie begon alles zes weken geleden, toen de school besloot om haar iedere dag te verrassen.
The post Basisschool in Kuurne neemt afscheid van juf Nathalie: “Welke

Lees meer »

KIJK. Ondanks hevige regen van afgelopen maanden: het festivalterrein van Rock Werchter ligt er prima bij

Donderdag start de 48ste editie van Rock Werchter. Het festivalterrein heeft de regen van de afgelopen maanden goed doorstaan; slechts hier en daar zijn enkele modderplekken te bespeuren. De organisatie, Live Nation, heeft dan ook extra hard gewerkt. “Er is water weggepompt en er zijn stukken terrein verhard”, vertelt woordvoerder Nele Bigaré. VTM NIEUWS kreeg al een rondleiding op het

Lees meer »

Marc Coucke versterkt greep op toeristisch imperium in Durbuy 

Alychlo, het investeringsbedrijf van ondernemer Marc Coucke, heeft de holding boven avonturenpark Adventure Valley en hotel Le Sanglier des Ardennes in Durbuy bijna volledig in handen. Dat maakt het bedrijf zelf bekend. Coucke investeerde de voorbije jaren samen met Bart Maerten en chef Wout Bru al meer dan 100 miljoen euro in het Luxemburgse dorp Durbuy. Via Alychlo koopt Coucke

Lees meer »

Koen Van Hout is vanaf 1 augustus de nieuwe CEO van de Zoute Grand Prix

Koen Van Hout wordt de nieuwe CEO van de Zoute Grand Prix in Knokke. Hij brengt 25 jaar ervaring mee van de Mercedes Group, waar hij diverse functies bekleedde in marketing, sales, aftersales, logistiek en algemeen management.
The post Koen Van Hout is vanaf 1 augustus de nieuwe CEO van de Zoute Grand Prix appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Het is vervangen of verliezen”: Amerikaanse kranten genadeloos over Biden, New York Times roept hem op zich terug te trekken

The New York Times roept Joe Biden in een vrijdag gepubliceerd redactioneel commentaar op zich terug te trekken uit de presidentsverkiezingen. Volgens de meest gezaghebbende krant in de Verenigde Staten toonde de 81-jarige Amerikaanse president in zijn uitzonderlijke zwakke optreden donderdagavond, in het eerste debat met zijn Republikeinse tegenstander Donald Trump, aan dat hij niet meer geschikt is om het

Lees meer »