Geen Gift Orban tegen Antwerp – Van Bommel: “Ze kunnen andere speler zetten die ik ook gevaarlijk vind”

AA Gent moet het woensdag tegen Antwerp zonder aanvaller Gift Orban (21) doen. De Buffalo’s aanvaardden het schorsingsvoorstel van één effectieve speeldag na zijn rode kaart tegen Eupen. De Nigeriaan werd uitgesloten na een duw. “Fysiek wangedrag. Een brutale duw met hoge intensiteit”, vond het bondsparket. Als Gent het voorstel niet aanvaard had, kon Orban woensdag wel spelen en zou een eventuele schorsing komend weekend tegen RWDM ingegaan zijn.

Meer krantenkoppen in België

“Na De Bruyne volgt de woestijn”: analisten en ex-spelers Frankrijk denigrerend over Rode Duivels

“Sorry, maar wij zijn beter dan België”: enkele Franse analisten en ex-internationals kunnen de denigrerende uitlatingen over de Rode Duivels niet laten. Zij zien zich – gesterkt door de historie – in een kampioenschap niet verliezen van ‘les petits belges’. Of komt de Franse hoogmoed voor de val? Want als zelfs José Mourinho op het vorige EK de Franse arrogantie

Lees meer »

Langverwacht verbod op doorgaand vrachtverkeer in Tielt vanaf november: “Blij dat we dit dossier nooit hebben losgelaten”

De gemeenteraad van Tielt heeft donderdag unaniem het langverwachte verbod op doorgaand vrachtverkeer in de stad goedgekeurd. Daarmee is er eindelijk een oplossing in zicht voor een probleem waar het stadsbestuur bijna twaalf jaar mee worstelde.
The post Langverwacht verbod op doorgaand vrachtverkeer in Tielt vanaf november: “Blij dat we dit dossier nooit hebben losgelaten” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nieuw politiekantoor bij AC/DC in Staden officieel geopend

Het gemeentebestuur en de politie openden onlangs officieel de nieuwe regiopost Staden van politiezone Arro Ieper. De post Staden ruilde zijn oude plek aan de Passendalesteenweg in voor een nieuwe stek in de Hospitaalstraat. Voortaan is de lokale politie te vinden midden in de gemeente, dicht bij de gemeentelijke dienstverlening.
The post Nieuw politiekantoor bij AC/DC in Staden officieel

Lees meer »

Vanessa (50) en Kris (45) zijn de nieuwe uitbaters van B&B Quarter House: van McDonald’s naar paardenpension

Quarter House, de B&B met paardenpension in Moerkerke, heeft nieuwe uitbaters. Vanessa Huughe (50) en Kris Bogaerts (45) zwaaien nu de plak op het domein. “Als grote paardenliefhebbers kenden we het domein al en toen we de kans kregen de uitbating over te nemen, hebben we toegehapt”, zegt Vanessa.
The post Vanessa (50) en Kris (45) zijn de nieuwe

Lees meer »

Hoe ga je om met een toxische baas op de werkvloer? “Vermijd een rechtstreeks gesprek”

Het begrip toxisch leiderschap is weer alomtegenwoordig nadat choreografe Anne Teresa De Keersmaeker vorige week in opspraak is gekomen. Maar ondanks alle aandacht blijft het een lastig thema om op de werkvloer te bespreken. Wat kan je doen als je zelf met een toxische baas te maken krijgt? Leiderschapsexpert Gerrit Sarens en psychosociaal welzijnsverantwoordelijke Hilde De Man delen 5 adviezen.

Lees meer »

Familie gaat in cassatieberoep tegen vrijspraak duikongeval: “We willen gerechtigheid”

Op 15 september 2019 stierven Torhoutenaar Kurt Huberecht en zijn vriendin Nathalie Fiers tijdens een duikongeval in zee. Duikinstructeur R.C. zou fouten hebben gemaakt, maar werd toch door het Hof van Beroep vrijgesproken. De familie van Kurt en Nathalie tekent nu cassatieberoep tegen die vrijspraak aan.
The post Familie gaat in cassatieberoep tegen vrijspraak duikongeval: “We willen gerechtigheid” appeared

Lees meer »

‘Vrienden van Hlohovec’ verwelkomen hun Slovaakse vrienden aan het station van Adinkerke

Na twee jaar was het een blij weerzien met de 33 Slovaakse vrienden die aan het station van Adinkerke werden opgewacht door de vereniging ‘Vrienden van Hlohovec’. Het uitwisselingsproject groeide uit de jaarlijkse herdenkingsplechtigheden die sinds 1970 worden gehouden voor de Tsjechische en Slovaakse soldaten die sneuvelden bij de bevrijding van onze streek.
The post ‘Vrienden van Hlohovec’ verwelkomen

Lees meer »

Ellen (38) en Matthew (41) baten nu Gasthof Het Witte Paard uit in Oostvleteren: “Iedereen moet zich hier thuis voelen”

Sinds kort kan je weer de voeten onder tafel schuiven in Gasthof Het Witte Paard op de Markt in Oostvleteren. Dit prachtige restaurant zat al een tijdje zonder uitbating en daar is nu verandering in gekomen.
The post Ellen (38) en Matthew (41) baten nu Gasthof Het Witte Paard uit in Oostvleteren: “Iedereen moet zich hier thuis voelen” appeared

Lees meer »

ZOMERREEKS. Sylvia woont al 18 jaar in de brousse in Togo: “Ik kan niemand vertrouwen, voor je het beseft doen ze iets in je drankje”

Sylvia Roovers (63) werkte 23 jaar bij Umicore in Hoboken en was al een tijdje weduwe toen ze in 2006 haar leven een nieuwe, positieve twist wilde geven. Ze nam loopbaanonderbreking en trok naar Togo om vrijwilligerswerk te doen. Achttien jaar later runt ze in Wli, een klein dorpje in de brousse, met haar vzw Joko Togo een weeshuis en

Lees meer »