Frank Wauters brengt met jazzevenement een eerbetoon aan zijn vader die tien jaar geleden overleed

Tien jaar na het overlijden van kunstschilder Jef Wauters brengt zijn zoon Frank met de organisatie van de Jef Wauters Jazz Hapening een eerbetoon aan zijn vader. “Pa luisterde in zijn atelier erg graag naar jazz, moest hij nog leven zou hij zeker aanwezig zijn op deze driedaagse.”

Jef Wauters, die het grootste deel van zijn leven in het Gentse woonde, groeide uit tot een gewaardeerd schilder in binnen-en buitenland. In de herfst van zijn leven verbleef hij in Roeselare waar hij tien jaar geleden, op 85-jarige leeftijd, overleed. “Pa luisterde in zijn atelier hoofdzakelijk naar jazz en samen woonden we vroeger ook heel wat jazzoptredens bij. Door telkens mee te luisteren ontstond ook bij mij de liefde voor het muziekgenre”, aldus Frak Wauters, uitbater van horecazaak Breda Viva La Vie in Krottegem.

Veel goede jazzbands

Tien jaar na het overlijden van zijn vader brengt Frank een eerbetoon aan zijn vader. Van vrijdag 13 tot en met zondag 15 oktober organiseert hij in zijn café de Jef Wauters Jazz Happening. “Jazz is een muziekgenre dat in Roeselare promotie verdient. In Vlaanderen zijn er heel wat nieuwe bands die echt wel schitterende jazzmuziek brengen. Geen experimentele muziek die alle kanten opgaat, maar muziek die swingt en boeit door zijn gelaagdheid.”

Drie concerten en een lezing

Wauters organiseert zowel op vrijdag-en zaterdagvond en op zondagmiddag een optreden. “Met het Elias D’hooge Trio , BackBack en het John Snauwaert Trio komen drie groepen die pa echt gesmaakt zou hebben. Telkens zijn er vijftig muziekliefhebbers welkom, een dergelijk concept zou hij ook gesmaakt hebben. Moest hij nog geleefd hebben, dan was hij hier zeker aanwezig.” Frank wist ook musicoloog Maarten Weyler, docent aan het conservatorium in Gent, te strikken voor een voordracht. Op zaterdagmiddag 14 oktober komt hij naar het café om uit leggen hoe men naar jazz luistert. Reserveren voor de vier evenementen is niet verplicht, maar wordt wel aangewezen. Dat kan via het telefoonnummer 0475 63 06 51. De toegangsprijs voor elk optreden en de voordracht bedraagt telkens 7 euro. Wie reserveert voor de drie concerten en de lezing betaalt 21 euro in plaats van 28. (Bert Feys)

The post Frank Wauters brengt met jazzevenement een eerbetoon aan zijn vader die tien jaar geleden overleed is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

TERUGLEZEN GAZA. Nieuwe balans: al 37.834 doden in Gazastrook – VN-Veiligheidsraad eist dat Houthi’s aanvallen op schepen stoppen

De VN-Veiligheidsraad heeft een resolutie goedgekeurd waarin wordt geëist dat de Houthi-rebellen in Jemen alle aanvallen op schepen stopzetten. Ook dringt de raad erop aan dat de verstoring van de maritieme veiligheid in de essentiële waterweg langs Jemen dringend wordt aangepakt. Lees hier de ontwikkelingen van zaterdag 29 juni terug.

Lees meer »

Historische orkaan Beryl nadert Caraïben: “nog nooit zo vroeg een zware orkaan van categorie 4″

Meteorologen kijken vol verbazing toe naar wat er zich momenteel afspeelt in de Atlantische Oceaan. De tropische cycloon Beryl is daar in een razendsnel tempo uitgegroeid tot een zware orkaan. Eentje van categorie 4 met windsnelheden tot 210 kilometer per uur. Het is nog maar de tweede tropische cycloon die een naam krijgt dit seizoen en meteen ontwikkelt hij zich

Lees meer »

Nieuw vrijetijdsaanbod voor jongeren in De Lovie vzw: “We willen zorg op maat bieden aan wie er nood aan heeft”

De Lovie vzw is een sociale organisatie actief in heel de Westhoek. Ze ondersteunen kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke handicap, andere beperking of verhoogde kwetsbaarheid. Om tegemoet te komen aan de nood aan vrijetijdsbesteding voor jongeren met ASS of een gedragsproblematiek en voor jongeren met een beperking werd een nieuw aanbod uitgewerkt onder de noemer JokiFun en Tjsakut

Lees meer »

Geen genade voor hoogbejaarde drugsdealer: ‘Bertje de cannabisboer’ (81) krijgt twee jaar effectieve celstraf

Terwijl veel van zijn leeftijdsgenoten hun dagen in een rustoord slijten, zoekt Albert M. liever de spanning op. Liefst 36 jaar na zijn eerste veroordeling en op een zucht van zijn 82ste verjaardag kreeg de Nederlander, in het drugsmilieu bekend als ‘Bertje de cannabisboer’, opnieuw twee jaar effectieve celstraf. “Hij trekt totaal geen lessen uit zijn eerdere veroordelingen.”

Lees meer »

‘Misstiano Penaldo’: terwijl Ronaldo ook ná affluiten weer volschoot, krijgt BBC na flauwe grap bakken kritiek

Zelfs bij Cristiano Ronaldo, 39 en al alles meegemaakt op een voetbalveld, kunnen de emoties nog keihard toeslaan. In de verlengingen tegen Slovenië huilde de Portugese wereldster tranen met tuiten omdat hij op het EK voetbal net een erg belangrijke penalty had gemist. De hele selectie moest hem troosten. Ook in het flashinterview was het met de krop in de

Lees meer »

Triënnale Kortrijk van start: parcours van 5 kilometer met 23 kunstwerken op 14 locaties

Zaterdag ging de derde editie van de Triënnale Kortrijk van start. Die heeft als thema After Paradise: wat na het ‘paradijs’? Curatoren Patrick Ronse en Hilde Teerlinck nodigen een twintigtal nationale en internationale kunstenaars uit om op veertien binnen- en buitenlocaties in het centrum van Kortrijk hedendaagse kunstinstallaties te installeren.
The post Triënnale Kortrijk van start: parcours van 5

Lees meer »

Politieke aardverschuiving in het Verenigd Koninkrijk: oppositiepartij Labour verplettert Conservatieven, premier Sunak biedt ontslag aan

Zoals verwacht een politieke aardverschuiving in het Verenigd Koninkrijk: nadat de rechtse Conservatives van huidig premier Rishi Sunak veertien jaar lang aan de macht waren, wint oppositiepartij Labour nu de Britse verkiezingen. En nog geen klein beetje ook. “Een verpletterende overwinning”, voorspelt de exitpoll van de grote Britse media. De Conservative Party wordt zwaar afgestraft: de partij stevent af op

Lees meer »

Wevelgem en HOGENT ontwikkelen een methodiekenbundel met spelletjes om kinderen inspraak te geven in beleid

Een kindvriendelijke stad of gemeente, die laat kindjes hun zegje doen over projecten. Maar hoe betrek je hen? In Wevelgem ontwikkelden ze samen met HOGENT een methodiekenbundel met spelletjes. “Zo spelenderwijs en op uniforme manier kinderen laten participeren.”
The post Wevelgem en HOGENT ontwikkelen een methodiekenbundel met spelletjes om kinderen inspraak te geven in beleid appeared first on KW.be.

Lees meer »

Prijzen stegen in 2023 nog steeds sneller dan lonen in EU

De reële lonen zijn in de Europese Unie in 2023 verder gezakt: ondanks sterkere loonstijgingen en een dalende inflatie is de koopkracht met gemiddeld 0,6 procent gedaald. Dat blijkt uit analyse van het Duitse onderzoeksinstituut WSI van de Hans-Böckler-Stichting, een orgaan van de Duitse vakbonden.

Lees meer »

Vrouw eist liefst 6.000 euro schadevergoeding omdat ze door zware burenruzie verhuisde

Een vrouw eist van haar voormalige 41-jarige buurman uit Diksmuide liefst 6.000 euro schadevergoeding in de rechtbank van Veurne. I. beweert door M.D. jarenlang gepest en zelfs fysiek aangevallen te zijn, waarop ze verhuisde. De man zelf schuift echter alles in de schoenen van de vrouw.
The post Vrouw eist liefst 6.000 euro schadevergoeding omdat ze door zware burenruzie

Lees meer »