Einde van voetbalcarrière voor Timon Bertier na horrorblessure: “De pijn was niet te harden”

De derby tussen Sparta Dikkebus en Brielen Sport in derde provinciale A moest zondag na 65 minuten stilgelegd worden door een zware blessure van bezoeker Timon Bertier. Voor de 26-jarige Ieperling betekent dit meteen het einde van zijn voetbalcarrière.

Wellicht doordat hij met zijn studs in het gras bleef steken, verdraaide Timon Bertier zondagnamiddag zijn volledige knie. “Er was nochtans geen vuiltje aan de lucht bij een 1-1-tussenstand in een sportieve partij”, doet Timon zijn verhaal vanop zijn ziekenhuisbed. “Op een bepaald moment kreeg ik de bal aangespeeld en ik wilde ermee oprukken, maar zonder enig contact of duel met een tegenstander lag ik plots op de grond. Meteen zag ik de ernst van de situatie, want mijn knie lag volledig verkeerd weg van mijn lichaam. De pijn was niet te harden. Niemand kon of mocht aan de knie komen.”

Verdoofd op het veld

“Meteen werd de ziekenwagen gebeld en uiteindelijk werd ik nog op het veld verdoofd, maar daar kregen ze mijn knie nog niet op de juiste plaats. Eens aangekomen op de spoedafdeling kreeg ik een tweede volledige verdoving en dan lukte het wel. Op de foto’s is te zien dat de voorste en achterste kruisband gescheurd is en ook aan de buitenkant van de knie is alles afgescheurd. Nu zit ik voorlopig in een harde gips, donderdag volgt dan de definitieve operatie door chirurg Hardeman.”

Eerste blessure

De Ieperling kreeg ondertussen ook al te horen dat hij wellicht nooit nog op een voetbalveld zal staan. “Het doet echt raar om nu al te beseffen dat ik nooit meer zal kunnen voetballen. Het is ook nog maar mijn eerste zware blessure, maar wel meteen eentje die het einde van mijn voetbalcarrière betekent. Ik was nochtans enorm gepassioneerd en miste de voorbije jaren bij al mijn ploegen (RW Hollebeke, FC Westouter en nu Brielen Sport, red.) nagenoeg geen enkele training of match. Dat zorgt er ook voor dat er nu al veel collega’s en ex-ploegmaats mij opgebeld hebben om mij de nodige steun en moed in te spreken. Die zal ik ook nodig hebben tijdens mijn maandenlange revalidatie die er zit aan te komen.”

Wat de sportieve gevolgen zijn van de gestaakte wedstrijd is nog niet duidelijk. De tuchtcommissie moet beslissen of de wedstrijd al dat niet herspeeld of hervat moet worden.

The post Einde van voetbalcarrière voor Timon Bertier na horrorblessure: “De pijn was niet te harden” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Als niet de zon, maar bosbranden jouw vakantiebestemmingen verhitten: dit zijn je rechten

Als gevolg van de bloedhete temperaturen woeden er opnieuw bosbranden in Athene, op de Griekse eilanden Kos en Chios en in delen van Turkije. Maar kunnen je vakantieplannen hierdoor ook in rook opgaan? Wie bepaalt of er wordt afgereisd? En dekt een annulatieverzekering wel de kosten als je thuisblijft? Enkele experten geven antwoord. “Het gaat enkel in zeer uitzonderlijke gevallen.”

Lees meer »

“Crimineel!”: Spaanse pers spreekt schande over fout Kroos op Pedri, die kruis mag maken over verdere EK

Slechts zeven minuten stond Pedri op het veld in Spanje – Duitsland. Zwaar onderuit geschoffeld door Toni Kroos, moest de middenvelder al huilend naar de kant in de kwartfinale van het EK voetbal. De Spaanse online media spreken met schande over de ingreep van Kroos die niet eens geel opleverde. Met een interne laterale verstuiking van zijn linkerknie, is het

Lees meer »

Drummer Neil Cooper te gast in Heule

Opvallend bezoek in Café De Heerlijkheid in Heule. Donderdagavond verraste Neil Cooper, drummer van de bekende Britse groep ’Therapy?’ de leden van ‘Kortrijk Drumt’ met een exclusieve drumsessie. Neil Cooper ontdekte Kortrijk drumt tijdens een festival.
The post Drummer Neil Cooper te gast in Heule appeared first on KW.be.

Lees meer »

Conceptstore Boutique Ensemble opent de deuren in Brugge: “Unieke ontwerpen gemaakt vol passie en vakmanschap”

In de Noordzandstraat 77 in het centrum van Brugge opende conceptstore Boutique Ensemble de deuren. Onder impuls van een groepje Loppemse ondernemers vind je er de producten van 21 creatievelingen: van kaartjes en kaarsen tot keramiek, zwangerschapskledij en juwelen.
The post Conceptstore Boutique Ensemble opent de deuren in Brugge: “Unieke ontwerpen gemaakt vol passie en vakmanschap” appeared first on

Lees meer »

Welkom op ‘t Vossenerf: Op vakantie tussen de Holsteinkoeien

Kris Decapmaker (42) en Charlotte Sys (42) wonen met hun twee kinderen Lander (19) en Laure (17) op ’t Vossenerf in Klemskerke. Het familiebedrijf ziet er vandaag helemaal anders uit dan twee generaties geleden, maar de toewijding aan de stiel bleef. “Op zondag eens een paar uurtjes kunnen uitblazen, dat is voor ons al een luxe.”
The post Welkom

Lees meer »

“Extreemrechtse golf trekt over Frankrijk”: Rassemblement National van kandidaat-premier Bardella (28) op kop bij eerste ronde parlementsverkiezingen

De eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk zijn gewonnen door het Rassemblement National (RN) van kandidaat-premier Jordan Bardella (28). De partij kreeg 33 procent van de stemmen, zo melden Franse media zondagavond op basis van schattingen. De daadwerkelijke resultaten komen later vanavond binnen. Ondertussen protesteren honderden linkse activisten in hoofdstad Parijs. Dit artikel zal voortdurend worden bijgewerkt met de

Lees meer »

André en Liliane zijn een gouden paar

Op 14 juni waren André Verspaille en Liliane Verschueren 50 jaar gehuwd. Dit gouden huwelijksjubileum werd onlangs gevierd.
The post André en Liliane zijn een gouden paar appeared first on KW.be.

Lees meer »