Brennepark in Watou wordt vernieuwd: “Omgevingskwaliteit versterken en park opwaarderen”

De gemeenteraad besliste maandagavond dat de werken in het Brennepark in Watou starten in het voorjaar 2024.

“Met subsidies van de Europese Unie wil de stad de omgevingskwaliteit versterken en het park opwaarderen. De gronden naast het bufferbekken in Watou waren oorspronkelijk bedoeld als graasweide met enkele bomen. Door de jaren heen werd het terrein een parkgebied, dat onder andere door inwoners en kunstliefhebbers bezocht wordt. Met de 50.000 euro subsidies van de EU willen we van het park een aangename en groene ontmoetingsplaats maken”, aldus schepen Ben Desmyter (CD&V).

De vlonder (houten terrasplanken en loopbrug) en het wandelpad worden veel gebruikt en zijn aan vernieuwing toe. De onderbouw van de vlonder wordt vervangen en de vlonder zelf krijgt een stootrand, voor het comfort van mensen met een rolstoel. Nu blijft er soms water staan op het dolomiet pad, omdat het wat lager ligt. Daarom worden lichte grachten naast het pad voorzien, met een drainagebuis naar het bufferbekken. Het bekken moet ook toegankelijker worden voor onderhoud.

Kleurrijk en divers

Speelelementen, zit- en picknickbanken moeten het park nog aantrekkelijker maken als ontmoetingsplaats voor jong en oud. Er komt ook een zone waar Kunstenfestival Watou een tijdelijk kunstobject kan installeren. Verschillende kleine landschapselementen maken het park groener en meer divers. Het bosgoed wordt uitgebreid en zorgt voor een sterker landschappelijk kader. De bestaande weide moet diverser worden, met verschillende types maaibeheer, bloemenweides en verwilderingsbloembollen. De kale weide wordt op die manier opgewaardeerd, ook vlinders en bijen zullen daarvan genieten. De werken worden tegen volgende zomer uitgevoerd, en worden geraamd op 70.000 euro.

Nina Bonduelle (Bewust) stelde dat het park veel gebruikt wordt door de school en de KSA. “Kunnen er ook speelelementen aangebracht worden?”, aldus Bonduelle. De schepen antwoordde dat er in een volgende fase houten speeltuigen komen, nadat de kranen en grote machines hun werk hebben gedaan. Dit zal een apart dossier vormen, maar de tuigen moeten er ook staan tegen de zomer.

The post Brennepark in Watou wordt vernieuwd: “Omgevingskwaliteit versterken en park opwaarderen” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Roeselare is klaar voor Godelievefeesten

Op zondag 7 juli zijn er de jaarlijkse Godelievefeesten. Er staan opnieuw tal van activiteiten met de nodige animatie op het programma. Door de recente werken moest het stratenplan voor de rommelmarkt wat hertekend worden.
The post Roeselare is klaar voor Godelievefeesten appeared first on KW.be.

Lees meer »

iPhone-herstelservice in voormalig pand Bensport: “Deze nieuwe locatie geeft ons alle ruimte om te groeien”

De iPhone-herstelservice Kraks, sinds 2011 gevestigd in de Smedenstraat, verhuisde onlangs naar een pand in de Dampoortstraat waar voorheen de winkel Bensport gevestigd was. “Deze nieuwe locatie geeft ons de ruimte om nog te groeien”, zegt zaakvoerder Gauthier Top.
The post iPhone-herstelservice in voormalig pand Bensport: “Deze nieuwe locatie geeft ons alle ruimte om te groeien” appeared first on

Lees meer »

“Top vijf de ambitie, podium de grote droom”: lichtere, scherpere en sterkere Remco Evenepoel is klaar voor zijn Tourdebuut

Nog drie dagen en het is zover. Dan maakt Remco Evenepoel (24) zijn langverwachte debuut in de Tour de France. Met grenzeloze eerbied voor de grootste en belangrijkste koers ter wereld, vaak hard en meedogenloos. Maar ook met opgekrikt zelfvertrouwen sinds de Dauphiné, klaar voor de strijd. “Eén à anderhalve kilo lichter maakt al snel tien, vijftien watt winst en

Lees meer »

Drie jaar geleden stierf Ibrahima (23) na arrestatie, nu zijn drie politiemensen veroordeeld: “Familie kan eindelijk beginnen zijn dood te verwerken”

De Brusselse correctionele rechtbank heeft drie politiemensen veroordeeld in de nasleep van de dood van Ibrahima Barrie. De twintiger overleed begin 2021 aan een hartfalen in een politiecommissariaat na een administratieve aanhouding. “De familie kan eindelijk beginnen met zijn dood te verwerken”, klinkt het bij hun advocaat.

Lees meer »

Bouchez: “Volledig legitiem dat De Wever premier zou worden”

Het zou “volledig legitiem” zijn moest N-VA-voorzitter Bart De Wever premier worden. Dat zei MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez voor het gesprek met de vijf partijen bij de Nationale Bank. “Wij hebben geen veto’s tegen bepaalde personen, zeker niet tegen personen van een democratische partij”, zei Bouchez.

Lees meer »

Al zeven doden door noodweer in Frankrijk en Zwitserland

Zwaar onweer, storm en hevige regen hebben zaterdag in Frankrijk, Zwitserland en Italië grote schade veroorzaakt. Tot nu toe zijn al minstens zeven mensen overleden maar er wordt nog gezocht naar meerder vermisten. Dat hebben de verschillende lokale autoriteiten bekendgemaakt.

Lees meer »

Lieve (63) neemt na 38 jaar afscheid van de Kunstacademie: “Waar zijn al die jaren naartoe? Ik voel me nog steeds jong”

Met het einde van het schooljaar sluit Lieve Noreille (63) een mooie loopbaan af als leerkracht grafiekkunst bij de Academie voor Beeld in Menen. “De laatste tijd kreeg ik veel bezoek van oud-leerlingen van jaren ver. Ze hoorden dat ik met pensioen ga en kwamen nog eens dag zeggen. Zoiets doet deugd, meer heb ik niet nodig”, blikt ze tevreden

Lees meer »