Basket Izegem Four klaar voor duel tegen Basket Tielt Two

In vierde provinciale A neemt Basket Izegem Four het zaterdag op tegen de Two van Tielt. Een speciale wedstrijd aangezien de clubs een samenwerking met elkaar hebben. Beide teams zullen dus des te meer erop gebrand zijn om het laken naar zich toe te trekken. “Als groep is de voorbereiding wel oké verlopen. De ploeg blijft grotendeels hetzelfde. We hebben er twee nieuwe spelers bij die zich vlot integreren en we blijven op dezelfde principes verder werken”, opent de 34-jarige Daan Castelein uit Izegem die op de guard-positie speelt en lector is bij VIVES Hogeschool. Het is inmiddels zijn derde jaargang bij Basket Izegem. “Ik denk dat onze sterktes liggen in het feit dat we druk zetten tijdens de match. Hierdoor kunnen we wel vervelend zijn voor een tegenstander en onze sterkte uitspelen, een snelle omschakeling. Maar wat beter kan, is rust behouden. Rust vinden in het rondspelen in aanval en onze kansen afwachten, maar ook rust wanneer het even tegen zit. We moeten als team mentaal weerbaar blijven.” The Four speelde de eerste competitiematch tegen Basket Desselgem Three. “Het was geen makkelijke match omdat we nog niet helemaal geroteerd zijn in aanval. Toen we zelf een tandje bijstaken in defense, ging het beter. Onze eerste helft was niet goed, onze tweede mocht al meer gezien zijn”, weet Daan.

Speciale wedstrijd

“Volgende week wacht ons Tielt. Zelf ken ik de ploeg niet zo goed. Ik ben zelf de ancien van de ploeg en lig niet meteen wakker van de tegenstander. Wat ik wel weet, is dat het een speciale match wordt gezien de samenwerking tussen Izegem en Tielt. We zijn er uiteraard op gebrand om het laken naar ons toe te trekken. Ik vind dat onze ploeg moet ambiëren om met de top mee te draaien. Er zijn misschien nog enkele sterkere ploegen in de reeks, maar deze ploeg is tot heel wat in staat. Als we het kopje er bij houden en onze eigen sterktes benutten, kunnen we veel aan.”

Zaterdag 30 september om 18 uur: Basket Midwest Izegem Four – Midwest All-in Garden Tielt Two.

The post Basket Izegem Four klaar voor duel tegen Basket Tielt Two is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Bewoner (26) van huis dat getroffen werd door vuurwerkbom blijft in cel: man ontkent betrokkenheid in cocaïnehandel

De 26-jarige bewoner van het huis in Brugge dat eind februari getroffen werd door een explosie, blijft in de cel. De twintiger werd vorige week opgepakt en wordt ervan verdacht al jarenlang cocaïne te verkopen, al is daar volgens de man niets van aan. “Hij blijft ontkennen”, zegt zijn advocaat Ellen Eneman.
The post Bewoner (26) van huis dat

Lees meer »

Beleef de zomer op het Evenementenplein in Oostkamp

Van 25 juni tot 14 juli transformeert het plein achter OostCampus in een bruisend paradijs, vol activiteiten voor jong en oud. Er is een uitgestrekt strand waar je kunt genieten van de zon en ontspannen met vrienden en familie. Het overdekte podium zal de thuisbasis zijn voor een reeks boeiende optredens. Er is een bar
The post Beleef de

Lees meer »

Inwoners wijk Sint-Anna klagen over isolement door afsluiten Durmebrug in Waasmunster, maar “die gaat ten vroegste eind augustus weer open”

De Durmebrug in Waasmunster gaat niet open vóór alle werken aan de Gewestweg N446 tussen Waasmunster en de snelweg gedaan zijn. Dat zegt burgemeester Jurgen Bauwens (CD&V) na kritiek van de bewoners van de wijk Sint-Anna die aan de andere kant van de brug wonen. Zij moeten al maanden kilometers omrijden naar het centrum van Waasmunster en voelen zich helemaal

Lees meer »

Dierenrouwplaats is meerwaarde voor baasjes van overleden dieren

Baasjes van gestorven dieren kunnen voortaan op de dierenrouwplaats op de nieuwe begraafplaats in de Groenestraat in Roeselare terecht om er hun geliefde dier te herdenken. “Een erg waardevol initiatief”, aldus Jan Behaeghel die vorige maand afscheid moest nemen van zijn tien jaar oude hond Boris.
The post Dierenrouwplaats is meerwaarde voor baasjes van overleden dieren appeared first on

Lees meer »

Brihang verovert Brussel op tweede dag van Couleur Café, de voorbode van een prachtige West-Vlaamse festivalzomer

Brihang toonde op het festival Couleur Café in Brussel dat hij duidelijk klaar is voor de festivalzomer. Het was het eerste officiële optreden van de zomertournee en direct een knaller van formaat. De West-Vlaamse rapper toont dat hij overal thuis is en ieder publiek machtig kan bespelen. Een veelbelovende voorbode voor dit festivalseizoen.
The post Brihang verovert Brussel op

Lees meer »

Elke Bleyaert, vrouw van wielrenner Jasper Stuyven en oprichtster van The Women Peloton, verliest rechtszaak tegen Amerikaans fitnessbedrijf

Een opmerkelijke zaak: Elke Bleyaert, de vrouw van wielrenner Jasper Stuyven en oprichtster van The Women Peloton, is door een Amerikaans fitnessbedrijf voor de rechter gedaagd. “Het bedrijf heeft het woord ‘peloton’ gemonopoliseerd”, reageert Bleyaert. Na maanden procederen heeft Bleyaert de rechtszaak verloren. The Women Peloton is de grootste vrouwelijke fietscommunity in ons land.

Lees meer »

ZOMERREEKS. Tinne Terneven woont met haar gezin in Toscane: “Ik maak me niet meer druk in kleine dingen, net als een echte Italiaanse”

Op haar 19de trok Tinne Terneven (45) vanuit Schilde naar Italië om vrijwilligerswerk te doen, vandaag organiseert ze in hartje Toscane wandelvakanties en trektochten met ezels. Een klein toeval, want na de geboorte van haar kinderen moest ze haar glamoureuze carrière in de mode opbergen. “Moeders liever aan de haard, zo gaat dat in Italië. Maar dit is ook het

Lees meer »