Analist Jan Bakelants vindt potentiële fusie tussen Jumbo-Visma en Soudal Quick-Step “fout”: “Er moet een veto gesteld worden”

Analist Jan Bakelants is verrast door het nieuws over een mogelijke overname van Soudal Quick-Step door Richard Plugge, de grote baas van het huidige Jumbo-Visma. Veel is fout aan dit verhaal, vindt Bakelants, te beginnen bij de timing. “Als het nu gebeurt, moet daar een veto tegen worden gesteld. Zo zou een sterke bond het doen.”

Meer krantenkoppen in België

Nieuw OC geopend in kerk met 24-urenfeest: “We wilden niet kraken”

Kemlis, het nieuw OC in de kerk van Kemmel, opende met 24 uur vol feest, geknutsel, yoga en een nachtelijke quiz en Barbie-film. Zestien feestvierders deden het allemaal en mogen zich voortaan Strafste Kemmelnaar noemen.
The post Nieuw OC geopend in kerk met 24-urenfeest: “We wilden niet kraken” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Karl schrijft een brief naar Jo De Meyere: “Je verdient geen plek in de Vlaamse canon, je bént de Vlaamse canon”

Karl Vannieuwkerke schrijft elke week een brief. Deze week richt hij zich tot Jo De Meyere, die op zijn 85ste zijn afscheid aankondigde als acteur. Jo mag altijd antwoorden: [email protected]
The post Karl schrijft een brief naar Jo De Meyere: “Je verdient geen plek in de Vlaamse canon, je bént de Vlaamse canon” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Toch nog erfbelasting op 270 miljoen aan schenkingen in 2023

Omdat de verdachte periode van drie jaar niet verstreken was voor het overlijden van de schenker, moet bij 4.000 van de 66.000 nalatenschappen in 2023 toch nog erfbelasting betaald worden op 270 miljoen euro aan niet-geregistreerde schenkingen. Dat schrijft De Tijd donderdag op basis van cijfers van de Vlaamse belastingsdienst Vlabel.

Lees meer »

Nieuwe Tabaksfee en haar twee eredames officieel aangesteld door de stad Wervik

In het stadhuis van Wervik vond de officiële aanstelling van de nieuwe Tabaksfee Astrid Windels (16) uit Kruiseke en haar twee eredames Filomeen Vandenabeele en Yasmine Joye, beiden uit Geluwe, plaats. Burgemeester Youro Casier (Vooruit) noemde de ontvangst een hele eer en begon zijn toespraak met wat achtergrondinformatie over de geschiedenis van de tabaksteelt.
The post Nieuwe Tabaksfee en

Lees meer »

TailorSteel neemt voor het eerst deel aan Open Bedrijvendag

Nu zondag 6 oktober neemt 247TailorSteel Hooglede deel aan Open Bedrijvendag. De Nederlandse plaatstaalbewerker opent de deuren voor het grote publiek. Van 10 tot 17 uur is iedereen welkom voor een unieke blik achter de schermen van de toonaangevende fabrikant.
The post TailorSteel neemt voor het eerst deel aan Open Bedrijvendag appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bevoegdheden Vlaamse regering pas vanavond bekend, zegt Rousseau

Na 16 uur onderhandelen hebben N-VA, Vooruit en CD&V gisteren een regeerakkoord bereikt. De leden van Vooruit hebben het akkoord al goedgekeurd met een overgrote meerderheid van 94 procent. N-VA en CD&V houden hun toetredingscongressen pas vandaag. Over de verdeling van de bevoegdheden is voorlopig nog niets bekend. Volgens Vooruit-voorzitter Conner Rousseau wordt daarover pas vanavond gecommuniceerd. Volg alles op

Lees meer »

Brandweer blust uitslaande brand in konijnenhok in Avekapelle, vermoedelijk zijn alle konijnen om het leven gekomen

In Avekapelle, deelgemeente van Veurne, ontstond donderdagochtend vroeg een uitslaande brand in een groot konijnenhok achter een hoeve. Het was een postbode die de brand opmerkte waarbij het eerst leek dat het huis zelf in brand stond. Vermoedelijk hebben alle konijnen de zware brand niet overleefd.
The post Brandweer blust uitslaande brand in konijnenhok in Avekapelle, vermoedelijk zijn alle

Lees meer »

“Het zal niet gemakkelijk zijn voor hen, maar…”: burgemeester ondergedoken na interview over beruchte Franse verkrachtingszaak

Het verkrachtingsproces rond slachtoffer Gisèle Pelicot (72) in het Franse Mazan gaat de vijfde week in. Niet alleen de gruwelijke feiten gaan de wereld rond, ook de opmerkelijke uitspraken van de burgemeester van het dorp, Louis Bonnet (74), veroorzaken ophef. Hij heeft in een interview gezegd dat het “allemaal nog veel erger had kunnen zijn”. De man moet nu voor

Lees meer »