Amerikaanse concurrentiewaakhond vervolgt Amazon voor misbruik machtspositie

De Amerikaanse concurrentiewaakhond FTC daagt onlinereus Amazon voor de rechter wegens illegaal monopoliegedrag. Dat heeft de instantie dinsdag aangekondigd.

Meer krantenkoppen in België

Juwelier die overvaller doodschoot wil nu zelf schadevergoeding: elk slachtoffer kan tot 125.000 euro krijgen

Filip Moens (56), de juwelier uit Oostakker die zes jaar geleden een vluchtende overvaller doodschoot en recent werd vrijgesproken, vindt dat hij, zijn zus en hun intussen overleden vader nu zelf recht hebben op een schadevergoeding. Dat bevestigt zijn advocaat Walter Van Steenbrugge. “Hun leven is nooit meer hetzelfde geweest. Mijn cliënt kreeg – ondanks dat hij een slachtoffer was

Lees meer »

Ginverkoop voor Cliniclowns

Op zondag 3 november lopen de boezemvrienden Nicolas Delie (38) en Korneel Warlop (40) de New York City-marathon, met 65.000 deelnemers de grootste loopwedstrijd ter wereld. Ze maken deel uit van een 30-koppige Cliniclowns-delegatie en zamelen voor die organisatie geld in door de verkoop van gin.
The post Ginverkoop voor Cliniclowns appeared first on KW.be.

Lees meer »

Grote staking Amerikaanse havenarbeiders voorbij na voorlopig akkoord

De stakende havenwerkers in veertien grote havens aan de Amerikaanse oostkust gaan weer aan de slag. Dat hebben de vakbond en de werkgevers donderdagavond (lokale tijd) laten weten in een gezamenlijke verklaring. De twee partijen hebben een “principeakkoord” bereikt over de lonen en het sociaal akkoord is verlengd tot 15 januari.

Lees meer »

Hilde Crevits legt voor vijfde keer eed af als minister: “Mijn ouders en schoonvader hebben me altijd gezegd dat ik moest doorgaan”

Vandaag legde CD&V-politica Hilde Crevits (57) uit Torhout de eed af in het Vlaams parlement om opnieuw minister te worden in de Vlaams regering. Het is al de vijfde keer dat Crevits de taak op zich neemt. Na een bewogen periode, waarin ze haar beide ouders en schoonvader verloor, kijkt ze met een vastberaden blik vooruit. “Vandaag was voor mij

Lees meer »

Jubileumeditie van Zoute Grand Prix schiet uit startblokken, al hing toekomst aan zijden draadje: “En toen belde Marc Coucke”

Een veiling van 20 miljoen euro, 225 exclusieve oldtimers, zeventien automerken én twee Europese premierès: donderdag schoot de 15de Zoute Grand Prix uit de startblokken. Vier dagen lang is Knokke-Heist het walhalla voor honderdduizenden autoliefhebbers. Tegelijk is er ook opluchting dat het prestigieuze auto-evenement überhaupt nog bestaat. “Het is miraculeus wat hier verwezenlijkt werd”, zegt CEO Koen Van Hout.

Lees meer »

Eerste Belgen uit Libanon zijn terug thuis

Omstreeks 23.30 uur zijn in totaal 55 Belgen uit Libanon aangekomen in het Militair Hospitaal Koningin Astrid in de Brusselse deelgemeente Neder-Over-Heembeek. Aanvankelijk werd de groep Belgen omstreeks 22.00 uur in Brussel verwacht, maar het Nederlandse vliegtuig, dat om 16.30 uur Belgische tijd in Beiroet was opgestegen, liep een uurtje vertraging op.

Lees meer »

Nu woonwagenterrein in Sint-Truiden wordt vernieuwd: hoe is het gesteld met woonwagenterreinen in Limburg?

Vorig jaar is beslist dat gemeenten geen subsidies meer ontvangen van de Vlaamse overheid voor de bouw en het onderhoud van woonwagenterreinen. De stad Sint-Truiden maakt nu als een van de laatste gemeenten gebruik van subsidies om het woonwagenterrein te onderhouden. Sociale organisatie SAAMO pleit voor een herinvoering van de subsidies en ook voor een wettelijk kader om woonwagens ook

Lees meer »

“Die agente heeft heel fout gehandeld en zou best meteen stoppen met haar job”: zus van psychotische man die werd doodgeschoten door politie spreekt voor het eerst

“Mijn liefste broer, die altijd voor iedereen klaarstond, is niet meer. De politie heeft hem gedood toen hij tijdens een psychoseaanval gebeld had om hulp te krijgen. Dit had nooit mogen gebeuren.” Voor het eerst sinds de feiten treedt de familie van Peter Goeman, bij monde van zijn zus, naar buiten.

Lees meer »