Acteurs zeggen nu ook gamingindustrie de wacht aan

12:03 Leggen de Amerikaanse acteurs straks ook elders het werk neer? Na een wekenlange staking in de film- en tv-sector staat de deur nu ook open voor acties in de gamingindustrie.

Meer krantenkoppen in België

Zo stemde Vleteren: bekijk hier de verkiezingsuitslag

Ook de inwoners van Vleteren trokken naar het stemhokje. Wie kozen zij om hen te vertegenwoordigen in de gemeenteraad? Ontdek hier de verkiezingsuitslag van de lokale én provinciale verkiezingen in Vleteren.
The post Zo stemde Vleteren: bekijk hier de verkiezingsuitslag appeared first on KW.be.

Lees meer »

Overschot aan zonne-energie zet elektriciteitsnet zwaar onder druk: zo dicht was ons land bij een black-out

Op 9 juni, de dag van de Vlaamse en federale verkiezingen, is het stroomnet in ons land bijna twee uur lang uit evenwicht geweest. Dat blijkt uit een nieuw rapport van federaal energieregulator CREG. Het elektriciteitsnet overschreed zelfs enkele seconden een cruciale drempelwaarde. Gebeurt dat te lang, dan dreigt er een black-out. Hoe dicht stond ons land bij zo’n black-out?

Lees meer »

Sander Loones behaalt in Koksijde de absolute meerderheid met zijn lijst Samen met Sander: “Echt fenomenaal”

Na dertig jaar komt er weer vernieuwing in Koksijde-Oostduinkerke. De lijst ‘Samen Met Sander’ behaalt zonder een kartel te hebben gevormd met een andere partij de absolute meerderheid. Kopman Sander Loones krijgt een sterk mandaat van de inwoners om burgemeester te worden.
The post Sander Loones behaalt in Koksijde de absolute meerderheid met zijn lijst Samen met Sander: “Echt

Lees meer »

Wat zijn freak-offs en wat heeft Justin Bieber ermee te maken? Alle vragen rond de zaak-Diddy beantwoord

Hij zit al enkele weken in de cel, en sindsdien lijkt de zaak rond Sean ‘Diddy’ Combs (54) alleen maar verder uit te deinen. Maar waar wordt de Amerikaanse rapper nu precies van beschuldigd? Welke rol speelt zijn ex-vriendin in de aanklacht? En welke sterren moeten nu beginnen vrezen voor een politie-inval bij hén thuis? Wij zetten de belangrijkste feiten

Lees meer »

Belgisch racetalent Ean Eyckmans (16) wint talentenjacht en mag debuteren in de autosport: “Een droom die uitkomt”

Met Ean Eyckmans steekt een nieuw Belgisch racetalent zijn neus aan het venster. De amper 16-jarige Eyckmans won de Richard Mille Driver Academy: een talentenjacht waarin beloftevolle jongeren uit de kartwereld zich kunnen bewijzen. Dat geeft onze landgenoot de kans om de overstap naar de Formule 4 te maken. “Belangrijk, want financieel zou dat anders niet mogelijk geweest zijn”, aldus

Lees meer »

GAS-boete van € 400 voor Stille Wake Palestina in Kortrijk, organisatie protesteert aan rechtbank: “Disproportioneel!”

Het Platform Palestina Solidariteit, dat sinds eind vorig jaar in Kortrijk wekelijks een stille wake organiseert om aandacht te vragen voor het geweld in Palestina, werd door de Stad Kortrijk beboet met een GAS-boete van €400. De boete kwam er nadat de stad oordeelde dat de nodige administratieve procedures niet correct werden gevolgd voor de eerste twee wakes in november

Lees meer »

Spaanse politie rolt sterk bewapende sekte op

De Spaanse politie heeft een sterk bewapende sekte opgerold. Drie mensen werden opgepakt. Naar acht anderen werd een onderzoek geopend wegens georganiseerde misdaad, bedrog, bedreiging met geweld en slagen en verwondingen. Dat heeft de Guardia Civil meegedeeld.

Lees meer »

VERKIEZINGEN 2024. Dit staat er op het spel in Pelt

Vandaag, op zondag 13 oktober, mogen we opnieuw gaan stemmen voor de gemeente- en provincieraden. Dankzij de analyse van onze journalisten en de onderstaande kaarten ontdek je hoe er in Pelt gestemd is voor de gemeenteraads- en provincieraadsverkiezingen.

Lees meer »