Acht bewoners van sloppenwijken geëlektrocuteerd tijdens noodweer in Kaapstad

Acht bewoners van sloppenwijken in het Zuid-Afrikaanse Kaapstad zijn afgelopen weekend omgekomen door elektrocutie. Dat gebeurde tijdens zware regenval die tot overstromingen en aardverschuivingen leidde. Onder de slachtoffers zijn vier kinderen, melden de stadsdiensten dinsdag.

Meer krantenkoppen in België

Opblaasbootje met 350 kilo coke: Nederlander (31) betrapt en probeert zwemmend te vluchten

Een Nederlandse drugscrimineel is maandag gearresteerd in het Britse Suffolk nadat hij werd betrapt op het smokkelen van 350 kilo cocaïne met een opblaasbootje. De drugs hadden een straatwaarde van 37 miljoen pond, omgerekend bijna 44 miljoen euro. De 31-jarige Nederlander probeerde volgens de Britse veiligheidsdienst nog te ontsnappen door naar de kust te zwemmen, maar werd uiteindelijk toch gevat.

Lees meer »

Bedrijvencentrum regio Kortrijk viert met nieuwe naam: Takeoff

Na 40 jaar neemt het Bedrijvencentrum regio Kortrijk een nieuwe vlucht. Het bood in die 40 jaar onderdak aan 475 startende bedrijven, onder meer Lernout & Hauspie en Savaco. Het ondernemerscentrum viert zijn jubileum met een nieuwe naam: ‘Takeoff’.
The post Bedrijvencentrum regio Kortrijk viert met nieuwe naam: Takeoff appeared first on KW.be.

Lees meer »

Amerikaanse kranten genadeloos over Biden, New York Times roept hem op zich terug te trekken

The New York Times roept Joe Biden in een vrijdag gepubliceerd redactioneel commentaar op zich terug te trekken uit de presidentsverkiezingen. Volgens de meest gezaghebbende krant in de Verenigde Staten toonde de 81-jarige Amerikaanse president in zijn uitzonderlijke zwakke optreden donderdagavond, in het eerste debat met zijn Republikeinse tegenstander Donald Trump, aan dat hij niet meer geschikt is om het

Lees meer »

Nieuwe details over koningin Letizia’s vermeende affaire overschaduwen militaire ceremonie van prinses Leonor

Een nieuwe stap in haar militaire opleiding: prinses Leonor (18) van Spanje is woensdag benoemd tot onderofficier tijdens een officiële ceremonie. Aanwezig en apetrots waren haar ouders koning Felipe (56) en koningin Letizia (51). Ze leken zorgeloos, terwijl er enkele uren voor de ceremonie een explosief interview heeft plaatsgevonden met de vermeende minnaar van Letizia. Jaimie Del Burgo, tevens haar

Lees meer »

Luxemburg krijgt Belgische groothertogin: groothertog Henri maakt weg vrij voor nieuw tijdperk

De Luxemburgse groothertog Henri (69) bereidt zijn troonsafstand voor. Hij schuift zijn oudste zoon Guillaume (42) komende herfst naar voren als zijn opvolger, in afwachting van een definitieve machtsoverdracht. Luxemburg krijgt daarmee opnieuw een ‘Belgische’ groothertogin: Stéphanie (40), de tegenpool van haar omstreden schoonmoeder, groothertogin María Teresa. “In het paleis zullen heel wat medewerkers opgelucht ademhalen.”

Lees meer »

Gigantisch grote broer voor doorkijkkerkje van Borgloon in Hasselt: “We willen het hart van Herkenrode terugbrengen”

Het historische hart van de abdij van Herkenrode in Hasselt wordt weer opgebouwd. Architecten Arnout Van Vaerenbergh en Pieter-Jan Gijs, bekend van onder meer het doorkijkkerkje in Borgloon, doen hun werk nog eens over en komen met een groots ontwerp. Dat zal hopelijk niet alleen een kerk, maar ook andere verdwenen kloostergebouwen doen verschijnen in het landschap. Het project met

Lees meer »

Nieuw welzijns- en zorgpad ‘Samen op Weg’ ondersteunt personen met dementie en hun mantelzorgers

Dinsdag 2 juli werd in Kortrijk het ‘Welzijns- en Zorgpad Dementie: Samen op Weg’ gelanceerd, bedoeld om personen met dementie te ondersteunen bij het navigeren door het complexe zorg- en welzijnslandschap. Niet alleen personen met dementie, maar ook hun mantelzorgers kunnen gebruik maken van het nieuwe welzijns- en zorgpad.
The post Nieuw welzijns- en zorgpad ‘Samen op Weg’ ondersteunt

Lees meer »

Waarom zijn Vlaamse wielertoeristen zo onvriendelijk? “Zelfs als je ‘hallo’ zegt en zwaait, negeren ze je”

“Ik was verbaasd toen ik voor het eerst in Vlaanderen fietste. Ik stak mijn hand op en zei hallo tegen andere wielertoeristen. Maar ze negeerden me compleet.” Vandaag, twintig jaar later, is er volgens Jamie Anderson niets veranderd. En dus begon de Australische eigenaar van een koershotel in Brakel te turven – 1.297 keer in totaal – om te zien

Lees meer »

Tegen eind deze week moeten ze elkaar recht in de ogen kijken: hoe Bart De Wever Vooruit aan tafel krijgt én houdt

Drie weken na de stembusslag bracht preformateur Bart De Wever (N-VA) de vijf gedoodverfde federale coalitiepartners een eerste keer rond dezelfde tafel. Maar na therapeutische sessies over economie, energie en defensie zal De Wever toch ook de explosieve dossiers moeten aansnijden. Die beloven vooral voor Vooruit moeilijk te liggen. In welke departementen gebeuren de miljarden euro’s aan besparingen?

Lees meer »

Aantal meldingen van kindermishandeling vorig jaar opnieuw gestegen

Vorig jaar ontving het Vertrouwenscentrum Kindermishandeling (VK) meer dan 7.500 meldingen van geweld tegen of misbruik van kinderen. Dat blijkt uit het jaarverslag van het Vlaams Expertisecentrum Kindermishandeling (VECK). Dat is een stijging van 7 procent. De organisaties vragen de volgende Vlaamse regering meer te investeren in preventie en hulpverlening.

Lees meer »