Wie elektrische wagen koopt, kan premie van 5.000 euro krijgen: bekijk hier welke modellen in aanmerking komen

Wie volgend jaar een elektrische wagen koopt die minder dan 40.000 euro kost, krijgt van de Vlaamse regering een premie van 5.000 euro. Minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) wil particulieren zo aanzetten om ook elektrisch de baan op te gaan.

Meer krantenkoppen in België

Sinn Fein voor het eerst grootste partij van Noord-Ierland

De Iers-nationalistische partij Sinn Fein is bij de Britse parlementsverkiezingen van donderdag voor het eerst de grootste partij geworden in Noord-Ierland, meldt BBC. De partij won net zoals de vorige verkiezingen in 2019 zeven zitjes in het parlement, maar stuurt traditiegetrouw niemand naar Londen.

Lees meer »

Parcours Dwars door Wingene komt dichter bij centrum

Wegenwerken hoeven niet per se een irritante ervaring te zijn, zo redeneerde de vzw Wingene For Cycling. Ze hertekende het parcours van Dwars door Wingene dit jaar een stuk dichter bij het centrum. Zo kunnen nog meer toeschouwers op zaterdag 13 juli makkelijker van deze wielerwedstrijd genieten. Een extra voordeel: op het Kerkplein komt er een extra drankstand en een

Lees meer »

Nieuwe hondenloopweide aan uitkijktoren in Rumbeke: “Voorbode voor het grootste hondenloopbos van de provincie”

Stad Roeselare opende donderdag feestelijk een derde plekje waar honden vrij kunnen ravotten. De recreatieve zone aan de uitkijktoren aan het Sterrebos, die inmiddels werd verworven door de stad, werd uitgebreid met een hondenloopweide. “Een voorbode voor het grootste hondenloopbos van de provincie”, klinkt het.
The post Nieuwe hondenloopweide aan uitkijktoren in Rumbeke: “Voorbode voor het grootste hondenloopbos van

Lees meer »

Vastgoedmakelaar Steve Meyus uit Sint-Kruis vanaf maandag 15 juli in ‘Huizenjagers’: “Vastgoed was een late roeping”

Vanaf 15 juli wordt het tiende seizoen van ‘Huizenjagers’ hervat. Steve Meyus uit Sint-Kruis strijdt samen met Indchara en Jason vier dagen lang voor de meeste punten, waarbij ze hopen de potentiële kopers te overtuigen om een bod uit te brengen.
The post Vastgoedmakelaar Steve Meyus uit Sint-Kruis vanaf maandag 15 juli in ‘Huizenjagers’: “Vastgoed was een late roeping”

Lees meer »

KIJK. Philipsen baalt na nieuwe tweede plaats, ook De Lie (derde) vloekt: “Had de benen om te winnen”

Andermaal nét niet voor Jasper Philipsen in de Tour. De sprinter van Alpecin-Deceuninck moest op de lastige aankomst van de achtste etappe z’n meerdere erkennen in Biniam Girmay, die ook opnieuw een tik uitdeelde in de strijd om groen. “Maar er komen in principe nog vier of vijf kansen”, probeerde Philipsen positief te blijven. Ook die andere Belgische sprinter, Arnaud

Lees meer »