Wie elektrische wagen koopt, kan premie van 5.000 euro krijgen: bekijk hier welke modellen in aanmerking komen

De Vlaamse regering gaat extra inzetten op elektrisch rijden. Wie een stekkerauto koopt, komt voortaan in aanmerking voor een premie van 5.000 euro. Al zijn daar wel voorwaarden aan verbonden.

Meer krantenkoppen in België

Frans minister: “Elementen aangetroffen waarmee we denken snel te weten wie verantwoordelijk was voor aanval op treinverkeer”

In het onderzoek naar de sabotage op het Franse spoorwegnet zijn “bepaalde elementen aangetroffen waardoor we denken vrij snel te zullen weten wie verantwoordelijk is”. Dat heeft de Franse minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin zaterdag verklaard op de Franse televisiezender France 2. Darmanin sluit sabotage vanuit het buitenland niet uit.

Lees meer »

Monique (86) en Palmer (83) zijn zestig jaar getrouwd

Recent werden Monique Buyse en Palmer Vergote samen met hun familie uitgenodigd op het gemeentehuis voor de viering van hun diamanten huwelijksjubileum. Ze kenden een leven van hard werken op de boerderij, maar ook van reisplezier en sociaal engagement in het verenigingsleven.
The post Monique (86) en Palmer (83) zijn zestig jaar getrouwd appeared first on KW.be.

Lees meer »

Na spectaculaire brand in Oostende komt cannabisplantage bij de buren aan het licht door gat in de muur: 500 plantjes ontdekt

Een brand in een appartementsgebouw in Oostende heeft maandag in een aanpalende woning een cannabisplantage aan het licht gebracht. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. Het zou gaan om 500 cannabisplanten en 250 stekjes.
The post Na spectaculaire brand in Oostende komt cannabisplantage bij de buren aan het licht door gat in de muur: 500 plantjes ontdekt

Lees meer »

Corona-alarm gaat af bij Belgische delegatie: “Al enkele olympiërs zijn niet kunnen afreizen door positieve test”

Covid werpt opnieuw zijn schaduw over de Olympische Spelen. En dat heeft Team Belgium al aan den lijve ondervonden. Zo mochten enkele Belgische atleten de voorbije dagen niet naar Parijs vertrekken door een positieve test, dat bevestigde BOIC-hoofdarts Johan Bellemans deze ochtend. Ook het coronaprotocol wordt aangescherpt in Parijs, al is er opnieuw een grote "maar" aan verbonden.

Lees meer »

Jan Boone, coach U13 Mehoni, is performance manager van olympische roeiers: “Ik moet ervoor zorgen dat onze roeiers goed presteren in Parijs”

Dat de Olympische Spelen in Parijs op vrijdag 26 juli officieel van start gaan, weet wellicht iedereen. Dat onze olympische roeiers al enkele jaren begeleid worden door de coach van de U13-meisjes van Mehoni Zuienkerke is ongetwijfeld minder bekend.
The post Jan Boone, coach U13 Mehoni, is performance manager van olympische roeiers: “Ik moet ervoor zorgen dat onze roeiers

Lees meer »

Veertiger die partner met mes in hand steekt en haar daarna probeert te wurgen mag gevangenis verlaten

Ivan V. (49) uit Oostende mag de gevangenis verlaten nadat hij zijn vriendin met een mes gestoken heeft én haar ook nog eens tot twee keer toe probeerde te wurgen. De veertiger kreeg maandagochtend van de Brugse strafrechter immers een celstraf met probatie-uitstel. De zoon van de vrouw kwam tussenbeide om de gemoederen te bedaren.
The post Veertiger die

Lees meer »

Bewoner (61) raakt gewond nadat hij brandende frietketel in rijwoning in Izegem probeert te blussen met water

Langs de Izegemstraat in Ingelmunster woedde zondagmiddag een zware brand. Een achtergebouw brandde volledig uit. De bewoner probeerde wellicht een brandende frietketel te blussen met water. Hij kreeg veel rook binnen en werd met lichte brandwonden naar het ziekenhuis gebracht.
The post Bewoner (61) raakt gewond nadat hij brandende frietketel in rijwoning in Izegem probeert te blussen met water

Lees meer »

De Seine blijft zorgen baren: na regenval is waterkwaliteit weer zo slecht dat training van triatleten wellicht geannuleerd wordt

De hevige regenval die sinds vrijdag in Parijs is gevallen, zal de waterkwaliteit van de Seine waarschijnlijk verslechteren en zo de geplande trainingssessies in de rivier in gevaar brengen. Daarvoor hebben de organisatoren zaterdag gewaarschuwd, al hebben ze vertrouwen dat de triatlonevenementen komende dinsdag en woensdag kunnen plaatsvinden.

Lees meer »