Uitbaters Blankenbergs restaurant Medina zetten zich in voor slachtoffers van aardbeving in Marrakech

Fatima Oumimoun en Rachid Yousfi, de uitbaters van restaurant Medina op het Manitobaplein in Blankenberge, organiseren een inzamelactie ten voordele van de slachtoffers van de aardbeving in Marokko. “De opbrengst is bestemd voor de heropbouw van een school in het getroffen gebied”, zegt Fatima die sinds vorig jaar ook gemeenteraadslid is in de badstad.

Rachid is afkomstig uit de hoofdstad Rabat die zich op 400 kilometer van het rampgebied situeert. De roots van Fatima liggen in Marrakech.

Hoop brengen

“Diverse familieleden van mij hebben zware materiële schade door de catastrofe. Ze zijn gelukkig niet gewond geraakt. Samen met enkele erkende associaties neem ik nu het initiatief om geld in te zamelen.”

“We willen ons steentje bijdragen want het is vreselijk wat er op 8 september gebeurd is. We willen hoop brengen in het leven van de slachtoffers die het hardst getroffen zijn”, vertelt Fatima.

Buffet à volonté

Op vrijdagavond 13 oktober wordt er een gevarieerd buffet à volonté geserveerd voor de prijs van 30 euro waarbij je ook 1 drankje krijgt. De aanwezigen kunnen ook nog een financiële steun achterlaten ter plaatse.

“In ons restaurant kunnen 36 personen zitten. We zijn van plan om 2 shifts te organiseren: van 18 tot 20 uur en daarna een tweede lichting. We hebben al veel reacties gekregen dus we hopen dat alles zal volgeboekt zijn zodat we een mooi bedrag kunnen verzamelen”, besluit Fatima.

Reserveren voor het buffet op 13 oktober in restaurant Medina kan via 0488 69 34 79.

The post Uitbaters Blankenbergs restaurant Medina zetten zich in voor slachtoffers van aardbeving in Marrakech is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Landelijke Gilde Meulebeke organiseert gymkana

Na het succes van vorig jaar, waarbij meer dan 500 toeschouwers het spektakel op de terreinen van de familie Alliët in de Bloemgatstraat volgden, organiseert de Meulebeekse Landelijke Gilde een tweede editie van haar gymkana. Die vindt plaats op zondag 7 juli, met een aanloop op vrijdag 5 juli.
The post Landelijke Gilde Meulebeke organiseert gymkana appeared first on

Lees meer »

Koopweekend in Brugge met meer dan zestig nieuwe adresjes: “Kom ze allemaal ontdekken!”

Van vrijdag 28 juni tot en met maandag 1 juli organiseert het Brugs Handelscentrum (BHC) opnieuw een koopweekend met heel wat animatie in het kernwinkelgebied. “Sedert medio 2023 zijn er meer dan zestig nieuwe zaken bijgekomen”, weet voorzitter Dirk Vanhegen.
The post Koopweekend in Brugge met meer dan zestig nieuwe adresjes: “Kom ze allemaal ontdekken!” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nieuwe campagne moet Brugse horeca begripvoller leren omgaan met klanten met dementie: “Om hen ook te laten genieten van restaurantbezoek”

De stuurgroep Dementievriendelijk Brugge lanceert een nieuwe sensibiliseringscampagne gericht op horecazaken en horecamedewerkers die men beter wil voorbereiden op de omgang met klanten met dementie.
The post Nieuwe campagne moet Brugse horeca begripvoller leren omgaan met klanten met dementie: “Om hen ook te laten genieten van restaurantbezoek” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Na ‘Familie’ verbrak actrice Silvia Claes zo goed als alle contact en maakte opvallende carrièreswitch

Waar blijven Trudy en Pierrot? Het is de vraag die menig ‘Familie’-fan zich stelt, nu duidelijk is welke personages een comeback maken in de seizoensfinale. Maar liefst vijf acteurs keren even terug, maar oudgedienden Silvia Claes (48) en Guillaume Devos (42) zijn nergens te bespeuren. Ze werden wel gevraagd, maar beiden hebben zo hun redenen om ‘Familie’ achter zich te

Lees meer »

Team Burgemeester stelt kandidaten voor

Het huidige Liberaal 2018 trekt naar de gemeenteraadsverkiezingen van oktober als Team Burgemeester, en stelde als eerste partij haar kandidaten voor. Op de lijst vinden we bekende en minder bekende namen, maar het geheel zal een ambitieuze ploeg zijn, verzekert lijsttrekker en huidig burgemeester Lieven Cobbaert (38).
The post Team Burgemeester stelt kandidaten voor appeared first on KW.be.

Lees meer »

Realityster Paris Hilton getuigt in Amerikaanse Congres over ervaringen in jeugdzorg: “Ik leerde niets, behalve trauma”

Voor het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft realityster Paris Hilton gepleit voor een beter beleid voor kinderen in de pleeg- en jeugdzorg. Ze getuigde er over haar eigen traumatische ervaringen in zogenoemde ’therapeutische kostscholen’. "Dit is een miljardenindustrie die enkel uit is op winst", zei ze. "Ik leerde er niets, behalve trauma."

Lees meer »

Vergeet de 4 dagenweek, Griekenland voert 6-daagse werkweek in

In Griekenland mogen werknemers in bepaalde sectoren vanaf vandaag 6 dagen per week werken. Opvallend, want in heel wat andere Europese landen – ook bij ons – wordt net volop geëxperimenteerd met kortere werkweken. De nieuwe regel geldt voor bedrijven waar nu in principe al 24 op 24 wordt gewerkt, en waar dus heel wat overuren worden gepresteerd of waar

Lees meer »

Beruchte tafelschuimer met voorliefde voor zware streekbieren daagt opnieuw niet op voor nieuw proces

Beruchte tafelschuimer Bart V. (46) uit Kortrijk daagde niet op voor een nieuw proces wegens flessentrekkerij in Kortrijk. Voor vier onbetaalde rekeningen in Kortrijk en Gent riskeert hij zes maanden celstraf en een boete van 4.000 euro.
The post Beruchte tafelschuimer met voorliefde voor zware streekbieren daagt opnieuw niet op voor nieuw proces appeared first on KW.be.

Lees meer »