Tattooshop Lye Noir spitst zich toe op het fijnere werk: “Bij mij is iedere tattoo uniek”

De Torhoutse Kimberly Vangeenberghe heeft in de Aartrijkestraat in Torhout, in een klein pand schuin tegenover het cultuurcentrum de Brouckere, haar eigen tattooshop Lye Noir opgestart. ‘Lye’ als hint naar de laatste letters van haar voornaam en ‘Noir’ omdat ze weinig in kleur tatoeëert.

Ze heeft zich gespecialiseerd in fine line en botanical tattoos. Het fijnere werk met vooral sierlijke bloemen en dieren als onderwerp.

Niet voor het geld

Kimberly (32) heeft een vriend Bjarne Monstrey (27) en twee kinderen, Nina (11) en Maves (3). Eerst heeft ze in een tattooshop in Roeselare gewerkt en tot voor kort deed ze haar ding in een winkel in Ieper, waar je niet alleen tattoos kon laten zetten, maar vreemd genoeg ook bloemen en planten kopen.

“Ik droomde al een tijdje van een eigen zaak en begon wat op te zien tegen de verre verplaatsing naar Ieper”, zegt ze. “Toen ik toevallig op het vrije pand in de Aartrijkestraat stootte, heb ik snel toegehapt. Nu kan ik volledig mijn eigen weg gaan, want geloof het of geloof het niet, maar ik tatoeëer absoluut niet voor het geld. Oké, ik moet mijn boterham verdienen en dus laat ik me uiteraard door mijn klanten betalen, maar ik zet in mijn shop geen enkele tattoo waar ik niet achtersta. Plus: ik bied de mensen unieke designs aan, die ik niet kopieer. Anders gezegd: ik zet elke tattoo maar één keer.”

Elegantie nastreven

Kimberly spitst zich met Lye Noir volledig toe op het fijnere werk. Het zachtere werk, zoals ze het zelf noemt. “Ik opteer vooral voor thema’s die met de natuur te maken hebben. Ik ben geen tattooartiest die voor de zwaardere designs kiest. Ik zie die dingen zelf niet graag en dus weiger ik ze bij een ander te plaatsen. Ik streef elegantie na.”

Op zaterdag 23 en zondag 24 september, telkens van 10 tot 18 uur, organiseert Kimberly het openingsweekend van haar tatooshop. Met een drankje en een hapje, waaronder cupcakes. En met de mogelijkheid om een zogenoemde flash design te laten zetten: een kleine tattoo die door Kimberly ontworpen is. Ze houdt overigens van tekenen en schilderen, maar vindt daar momenteel amper de tijd voor.

“Ik zet nu alles op alles voor Lye Noir”, zegt ze. “Ik heb klanten vanuit heel Vlaanderen. Ik werk enkel na afspraak. Mij contacteren, kan via de website.” (JS)

The post Tattooshop Lye Noir spitst zich toe op het fijnere werk: “Bij mij is iedere tattoo uniek” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Meer dan 270 arrestaties na plunderingen bij anti-regeringsprotest in Kenia

In Kenia heeft de politie meer dan 270 mensen gearresteerd voor plunderingen en het plegen van geweld tijdens het anti-regeringsprotest gisteren. Al 2 weken lang komen vooral jongeren op straat om te betogen tegen de plannen van de regering om belastingverhogingen in te voeren. De plannen zijn intussen ingetrokken, maar de betogers hebben nu extra eisen en vragen onder meer

Lees meer »

Getroffen inwoners tijdens infoavond over overstroming in Voeren: “spoorbrug en autostrade zorgen voor flessenhals in rivier Berwijn”

In Voeren hebben het gemeentebestuur en de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) gisteren tijdens een infoavond onder meer 5 maatregelen voorgesteld om wateroverlast beter de baas te kunnen in de toekomst. Tijdens de vragenronde hebben een aantal inwoners dan weer zelf hun bezorgdheid aangekaart over de flessenhals in de rivier de Berwijn, die wordt veroorzaakt door een spoorwegbrug en de autostrade E25.

Lees meer »

Café Den Hert verhuist voor één dag naar Heule-Watermolen

Het populaire Heulse allround café Den Hert, bekend voor zijn weekendambiance, sluit vrijdag 5 juli voor één dag zijn café. Ze verhuizen naar Heule-Watermolen ter gelegenheid van de jubelfeesten. Dit weekend verkiezen ze daar tijdens de 80ste Watermolenfeesten het 60ste Tineke van de Watermolen.
The post Café Den Hert verhuist voor één dag naar Heule-Watermolen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Biden keldert in de peilingen volgens gelekt memo Democraten

Joe Bidens kansen bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen in november zijn gekelderd, aldus Bloomberg, dat zich baseert op de nieuwssite ‘Puck’. Biden loopt ook voor het eerst achter op vicepresident Kamala Harris. Ook de Democraten Pete Buttigieg, minister van Transport, Gretchen Whitmer, gouverneur van Michigan, en Gavin Newsom, gouverneur van Californië, scoren beter dan Biden.

Lees meer »

Vlaamse voetbalfans hard voor Rode Duivels in HLN-enquête: helft wil Tedesco weg, één derde vindt dat Lukaku best stopt als international

U vond het voetbal van de Rode Duivels saai. Dat blijkt uit de Grote EK-enquête van HLN, uitgevoerd door iVOX. Meer dan de helft van de Vlaamse voetbalfans meent dat bondscoach Domenico Tedesco moet opstappen na het mislukte toernooi in Duitsland. Maar hoe ziet u de toekomst van Romelu Lukaku en Kevin De Bruyne bij de nationale ploeg? En hoe

Lees meer »

Kortrijk Spurs stelt nog eens vier nieuwe youngsters voor

Eerder werd bekend gemaakt dat de youngsters Kobe Grymonprez, Matt Rotsaert, Flint Waleson, Tiemen Van Brussel en Jules Isebaert Kortrijk Spurs trouw blijven. Nu stellen de Spurs nog eens vier nieuwe jonge talenten voor die de club komen versterken.
The post Kortrijk Spurs stelt nog eens vier nieuwe youngsters voor appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE ROEMENIË-NEDERLAND (18u). “Duidelijk dat alles véél beter moet”: na wanprestatie is druk op Oranje (en vooral Koeman) erg hoog

De Nederlanders plaatsten zich in een lastige poule met Frankrijk en Oostenrijk als derde voor de achtste finales op dit EK voetbal. Toch zal het verlies tegen de Oostenrijkers op de laatste speeldag voor een flinke deuk in het vertrouwen gezorgd hebben. Roemenië verraste dan weer vriend en vijand door als groepswinnaar uit de poule van de Rode Duivels te

Lees meer »

Cafégangers gaan viraal wanneer ze vrouw aanmoedigen die maar niet kan parkeren

Een hilarisch filmpje uit het Britse Warwickshire gaat viraal op sociale media. Op de beelden is te zien hoe een bestuurster moeite heeft om achteruit te parkeren, maar ongelofelijk wordt aangemoedigd door cafégangers. De mannen zaten te wachten op de EK match van Engeland, maar vonden dit de ideale gelegenheid om even op te warmen. Uiteindelijk slaagde de vrouw erin

Lees meer »