Sociale partners willen meer beveiligde fietsparkings aan treinstations

12:00 Een gebrek aan beveiligde parkeerplekken voor de steeds duurdere (elektrische) fietsen van werknemers remt de vergroening van het pendelverkeer, waarschuwen de werkgevers en de vakbonden.

Meer krantenkoppen in België

Opnieuw veel Franse sfeer bij ‘t Zudn van Vrankrik in Pittem: “Mediterrane gezelligheid”

Op zondag 14 juli organiseren het oudercomité en de leiding van Chiro ‘t Kartouchke voor de 21ste keer het inmiddels traditionele ‘t Zudn van Vrankrik op het binnenplein van de oude jongensschool in de Eikeldreef. Ook deze editie zal met spijs, drank en muziek weer de mediterrane gezelligheid naar Pittem worden gebracht.
The post Opnieuw veel Franse sfeer bij

Lees meer »

Team Nieuw Bestuur lanceert nog drie nieuwe kandidaten

Voor de derde week op rij kondigt gemeentelijst Team Nieuw Bestuur nieuwe kandidaten voor de verkiezingen van 13 oktober aan. Deze keer gaat het om Steve Platteeuw, Kris Verbeke en Hyacintha Louwyck, alle drie uit Madonna.
The post Team Nieuw Bestuur lanceert nog drie nieuwe kandidaten appeared first on KW.be.

Lees meer »

Koningin Paola en haar moeizame zoektocht naar geluk: “Ze voelde zich gevangen in een harnas”

Deze week is het 65 jaar geleden dat koning Albert II (90) en koningin Paola (86) samen voor het altaar stonden. De kwade dagen liggen ver achter hen, en hadden volgens ‘Story’ bij lange niet enkel scheve schaatsen als oorzaak. De oogverblindende maar naïeve Italiaanse donna was piepjong en werd zonder enige voorbereiding in een strak hofleven gekatapulteerd. “Paola werd

Lees meer »

Aantal nieuwe installaties bijna gehalveerd: zijn zonnepanelen nog wel een slimme investering? “Prijzen bereiken historisch dieptepunt”

In het eerste kwartaal van dit jaar werden in Vlaanderen bijna de helft minder zonnepanelen geïnstalleerd dan vorig jaar. Hoe komt dat? Zijn zonnepanelen nog interessant, nu de subsidies zijn weggevallen? Hoeveel kost een gemiddelde installatie tegenwoordig? Wat is de terugverdientijd? En hoe zal die de komende jaren evolueren?

Lees meer »

Belgische jeugdinternational Alama Bayo is nieuw bij Cercle Brugge: “Op de flank of in de spits? Waar de coach mij zet kan ik spelen”

Cercle Brugge is maandagochtend op stageweek vertrokken naar het Nederlandse Venray. 22 spelers aangevuld met zes gasten van Jong Cercle zijn er actief. Alama Bayo is voorlopig de enige nieuweling. Hij kwam over van Seraing en ondertekende in mei reeds een contract voor vier seizoenen bij groen-zwart.
The post Belgische jeugdinternational Alama Bayo is nieuw bij Cercle Brugge: “Op

Lees meer »

Rode Kruis-Vlaanderen ziet aantal bloed- en plasmadonaties stijgen

Rode Kruis-Vlaanderen zag in de eerste helft van dit jaar meer mensen langskomen voor een bloed- of plasmadonaties. Er werden ruim 75.000 plasmadonaties gedaan en 118.000 bloeddonaties. Dankzij intense campagnes werden 13 procent meer plasmadonaties gedaan en de organisatie hoopt dat die stijgende trend ook in de tweede jaarhelft blijft.

Lees meer »

Bloemen plukken bij Farmflorette in Ruddervoorde: “De tuin doet me denken aan de tuinen uit mijn jeugd”

Op de Baliebrugge, nabij de grens met Torhout, hebben Liesbeth Hanssens (48) en Wim Kerkhove (46) samen met hun dochters Justine (21), Ite (18) en Anouk (15) de tuin vooraan hun boerderij heraangelegd. Ze hebben er een groot assortiment bloemen aangeplant. Dat willen ze nu met iedereen delen in hun pluktuin.
The post Bloemen plukken bij Farmflorette in Ruddervoorde:

Lees meer »