Slokop CC Canaries palmt podium in op wedstrijd in eigen gemeente: “Veldcross in Vichte is ons echt op het lijf geschreven”

Eerste, tweede, derde en zelfs de vierde plaats: dat was het verdict op de Cross Der Vichtenaren voor wielerclub CC Canaries. Tuur Deprez ging er na 6 rondes vandoor en won met een solo de cross. Achtereenvolgens kwamen Louis Tack en Jasper Bert binnen die de tweede en derde plaats in beslag namen.

Met een tienkoppig team en drie ex-winnaars in de rangen stond CC Canaries aan de start van de jaarlijkse cross in Vichte. Het doel was om te winnen en dat deden ze voortreffelijk. Ze eisten de eerste vier plekken op en stonden met vijf Canaries in de top tien. Opvallend, want nog maar twee jaar geleden, in 2021, zag de club het levenslicht. “Vier jaar geleden zijn we gestart als een bende maten die wekelijks samen gingen fietsen. Van het één kwam het ander en al snel zochten we een naam voor onze wielerclub. Heel ver moesten we niet zoeken, want onze favoriete berg was de Kanarieberg nabij Ronse. Zo ontstond CC Canaries met een dode kanarie als logo. Een dode kanarie omdat iedereen piepedood is bij het bovenkomen van de Kanarieberg”, vertelt medeoprichter Louis Tack.

Beter uit de verf

Vorig jaar namen ze deel aan de Lendedreef Koers, maar met een gemiddelde van 43 km/h lieten ze in de finale begaan. In het veldcrossen daarentegen kwamen ze beter uit de verf, daar won Louis Tack voor mede Canarie Tuur Deprez. Dit jaar volgden ze hetzelfde stramien: de Lendedreefkoers als voorbereiding op de veldcross. In de Lendedreefkoers eindigde Tuur Deprez nog knap zesde. Op de veldcross ging hij zelf met de bloemen lopen.

“Onze favoriete berg is de Kanarieberg nabij Ronse. Zo ontstond CC Canaries”

Respectievelijk kwamen teamgenoten Louis Tack, Jasper Bert en Eli Tack ook over de finishlijn en zo bezette CC Canaries de eerste vier plaatsen van de cross. Dit jaar fietsten ze al heel wat wedstrijden op amateurniveau en ook de resultaten gaan in stijgende lijn. “We amuseren ons met hoe het nu allemaal loopt en initiatieven zoals de Lendedreefkoers en de Veldcross der Vichtenaren is voor onze Vichtse wielerclub op het lijf geschreven. We zijn content met ons niveau en genieten ervan om na een mooie toer af te ronden op het terras”, sluit Louis af. (Tristan Vandevelde)

The post Slokop CC Canaries palmt podium in op wedstrijd in eigen gemeente: “Veldcross in Vichte is ons echt op het lijf geschreven” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Opendeurdag seksclub Club Amai trekt 3.000 nieuwsgierigen: “Misschien breng ik volgende week wel een eerste echt bezoekje”

Ruim 3.000 nieuwsgierigen hebben zondag een bezoek gebracht achter de schermen van Club Amai in Hoogstraten (Meer). Alle aanwezige mannen en vrouwen hielden netjes de kleren aan en stapten in een lange rij met het nodige gegiechel naar binnen. De seksclub hield voor een keer geen swingersdag, maar gooide de deuren open voor iedereen die er eens op klaarlichte dag

Lees meer »

Meer dan 270 arrestaties na plunderingen bij anti-regeringsprotest in Kenia

In Kenia heeft de politie meer dan 270 mensen gearresteerd voor plunderingen en het plegen van geweld tijdens het anti-regeringsprotest gisteren. Al 2 weken lang komen vooral jongeren op straat om te betogen tegen de plannen van de regering om belastingverhogingen in te voeren. De plannen zijn intussen ingetrokken, maar de betogers hebben nu extra eisen en vragen onder meer

Lees meer »

“Dat koppel wilde alleen maar winnen. De rest interesseerde hen niet”: B&B-uitbaters over de impact van ‘Met vier in bed’

“Die lage scores? Een slag in ons gezicht.” Nee, Magda (63) en Marc (66) blikken niet onverdeeld tevreden terug op hun deelname aan ‘Met vier in bed’. In dat programma mogen uitbaters hun B&B in de kijker zetten en dat heeft wel degelijk gevolgen. “De bekendmaking van de winnaar moesten we vijf keer opnemen. Niemand wilde voor hen applaudisseren.”

Lees meer »

Drummer Gino Kesteloot krijgt plekje op Stadslijst voor Kortrijk

Na eerder nieuwe kandidaten uit de horecawereld haalt de Stadslijst voor Kortrijk deze week iemand uit de muzieksector aan boord. Het gaat om Gino Kesteloot, bezieler van Kortrijk Drumt en cultureel ambassadeur van de Guldensporenstad. “Zijn onevenaarbare drive zijn een fantastische aanvulling voor ons Team. Samen geven we er een lap op voor Kortrijk,” aldus lijsttrekker Ruth Vandenberghe.
The

Lees meer »

Groen hekelt openstellen Ketelstraat in Izegem voor verkeer: “Onnodige stap”

Arbeiders zijn volop bezig het laatste stukje Centrumbrug over het spoor te belijnen zodat ook dat terug open gezet kan worden voor alle verkeer. Vanaf dan zal het mogelijk zijn vanuit Emelgem richting Korenmarkt te rijden, maar dan moet je voortaan wel afslaan richting Ketelstraat. Vooruit-Groen vreest dat daar problemen van zullen komen.
The post Groen hekelt openstellen Ketelstraat

Lees meer »