Schrijver Paul van Ostaijen collaboreerde als journalist tijdens de Eerste Wereldoorlog 

De bekende dichter Paul van Ostaijen schreef tijdens de Eerste Wereldoorlog tientallen artikelen voor het Duitsgezinde dagblad de Antwerpsche Courant. Hij deed dat onder verschillende pseudoniemen die nu pas zijn gekraakt door literatuurwetenschapper Kevin Absillis van de Universiteit Antwerpen. Van Ostaijen werd ook verdacht van verklikking aan de Duitse bezetter.

Meer krantenkoppen in België

Ratten, ziektes en stank: jaarverslagen schetsen verontrustend beeld van onze gevangenissen

Ratten, schurft en stank. De jaarverslagen van de toezichtscommissies geven een schokkend beeld van de omstandigheden in onze gevangenissen. De Standaard nam de jaarverslagen door die maandag gepubliceerd werden bij de Centrale Toezichtsraad voor het Gevangeniswezen (CTRG). Bijna de helft van de 34 commissies waarschuwt voor de gevolgen van deze gebrekkige gezondheidszorg.

Lees meer »

Plectrumfestival in Ichtegem viert 20ste editie

Dit jaar gaat de 20ste editie van het Plectrumfestival door begin juli. Wat in 2003 begon als een podium voor lokaal talent, is ondertussen uitgegroeid tot een vaste waarde in het lijstje van gekende zomerfestivals. Tijd dus voor een babbel met een van de ‘founding fathers’ Ben Mispelon en huidig (ontslagnemend) voorzitter Ives Deprez.
The post Plectrumfestival in Ichtegem

Lees meer »

DEME gaat groenewaterstoffabriek bouwen in Egypte

Het Belgische bedrijf DEME, dat vooral bekend is als baggeraar, gaat in Egypte een fabriek voor de productie van groene waterstof bouwen. Het heeft daarover een akkoord gesloten met de Egyptische regering. De fabriek zal worden gebouwd in de haven van Gargoub, aan de Middellandse Zeekust. De energie die nodig is voor de productie van de groene waterstof zal komen

Lees meer »

Brandweer evacueert bijna 40 mensen van attractie Bellewaerde

Brandweer Westhoek moest zaterdagavond met een zonaal klimteam uitrukken naar het Ieperse Bellewaerde Park. Daar was de attractie El Valador vastgelopen op een hoogte van tien meter. In totaal werden 37 mensen geëvacueerd.
The post Brandweer evacueert bijna 40 mensen van attractie Bellewaerde appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Geloofwaardige aanwijzingen” voor aanslag op Amerikaanse militaire bases in Europa en die zou deze week al kunnen plaatsvinden

Er zijn “geloofwaardige aanwijzingen” dat een terroristische aanslag op til is tegen één of meerdere Amerikaanse militaire bases in Europa. Dat meldt de Amerikaanse nieuwszender ‘Fox News’ op basis van een Amerikaanse defensiefunctionaris. Ook in ons land is er een basis van het Amerikaanse leger: in Chièvres, op enkele kilometers van Pairi Daiza.

Lees meer »