Patrick Lefevere probeert personeel in mail gerust te stellen na fusieberichten

Patrick Lefevere, de CEO van Soudal Quick-Step, heeft zich maandag in een mail rechtstreeks tot zijn personeel gericht. De mail kwam in handen van het Britse wielerkanaal Global Cycling Network (GCN). Lefevere verontschuldigde zich in het uitgelekte bericht voor de onrust die zondag ontstond, nadat bekendraakte dat er fusiegesprekken liepen tussen Soudal Quick-Step en het Nederlandse Jumbo-Visma.

Wielerwebsite WielerFlits bracht zondagavond het nieuws naar buiten dat er al sinds medio juli gesprekken zouden lopen tussen Soudal Quick-Step en Jumbo-Visma. Volgens ingewijden zou het een kwestie van tijd zijn voordat de fusie wordt beklonken.

Onzekerheid

“Ik stuur jullie deze mail na de berichten in de media die jullie hebben zien verschijnen”, begon Lefevere zijn mail. Hij verwees in het bericht geen enkele keer naar Jumbo-Visma.

“Ik ben er zeker van dat de berichten voor onzekerheid hebben gezorgd en daar wil ik me voor excuseren. Er zijn de voorbije maanden met verschillende partijen gesprekken gevoerd. Ik heb me altijd opengesteld voor alle partijen die wilden investeren in ons team. Momenteel zijn er geen concrete projecten of plannen. Als dat verandert, dan worden jullie daarvan op de hoogte gesteld.”

Lefevere eindigde met de vraag om de brief privé te houden. Dat blijkt niet gelukt te zijn.

The post Patrick Lefevere probeert personeel in mail gerust te stellen na fusieberichten is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Reis omboeken of annuleren in geval van bosbranden? “Geen terugbetaling als je niet vertrekt omdat je je niet veilig zou voelen”

Als gevolg van de bloedhete temperaturen woeden er opnieuw bosbranden in Athene, op de Griekse eilanden Kos en Chios en in delen van Turkije. Maar kunnen je vakantieplannen hierdoor ook in rook opgaan? Wie bepaalt of er wordt afgereisd? En dekt een annulatieverzekering wel de kosten als je thuisblijft? Enkele experten geven antwoord. “Het gaat enkel in zeer uitzonderlijke gevallen.”

Lees meer »

Velosport Veldegem bedankt vaste medewerkers voor inzet

Dankzij een trouwe poule van tientallen medewerkers is Velosport Veldegem al jarenlang een begrip in de wielerwereld voor niet-profs. Negen koersdagen wordt het peloton uit binnen- en buitenland veilig door Groot-Zedelgem geloodst. Respect dat eens in de kijker mag, vindt voorzitter Jean-Pierre de l’Ange.
The post Velosport Veldegem bedankt vaste medewerkers voor inzet appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. Raket wordt onbedoeld gelanceerd, en valt na enkele meters weer recht naar beneden met enorme explosie tot gevolg

Bij een motortest is een Chinese Tianlong-3-raket per ongeluk gelanceerd. Door een structureel probleem raakte de raket los van het lanceerplatform. De raket ging enkele meters de lucht in, maar viel dan weer recht naar beneden. De raket kwam neer in de bergen en veroorzaakte een grote vuurbol, maar niemand raakte gewond. Het bedrijf achter de raket, Space Pioneer, laat

Lees meer »

Zorgt botsing voor breuk in jarenlange vriendschap tussen Verstappen en Norris? “Er zijn momenten dat hij te ver gaat”

George Russell pakte de overwinning in Spielberg. Maar in de F1-wereld gaat het vooral om de botsing tussen Verstappen en Norris. Zorgt dat voor een breuk in hun jarenlange vriendschap? “Er zijn momenten dat hij te ver gaat”, klonk het achteraf. Onze F1-watcher volgt hun relatie al jaren van dichtbij. “Het zat eraan te komen, die botsing met Norris, als

Lees meer »

LIVE GAZA. Israël beveelt nieuwe evacuatie van Khan Younis en Rafah

Het Israëlische leger heeft maandag de evacuatie bevolen van Khan Younis en Rafah in het zuiden van de Gazastrook. Daar werden honderdduizenden Palestijnen enkele weken geleden al gedwongen te vluchten voor gevechten. En duizenden Israëlische ultraorthodoxe mannen zijn zondag in Jeruzalem de straat op gegaan om te protesteren tegen de dienstplicht. Zij doen dit vanwege een uitspraak van het Israëlische

Lees meer »