Pablo Annys: “Ik ben niet tegen een Brugse ziekenhuisfusie”

“Ik ben niet tegen een Brugse ziekenhuisfusie, maar er moet een draagvlak zijn aan beide kanten”, verklaarde schepen Pablo Annys (Vooruit), de voorzitter van het AZ Sint-Jan tijdens de gemeenteraad.

Yves Buysse (VB) polste naar de stand van zaken in het Brugs ziekenhuisdossier: “Het defusie traject met Henri Serruys in Oostende verloopt niet van een leien dakje. Het AZ Sint-Jan vroeg een compensatie voor de 100 miljoen euro die in het Oostendse ziekenhuis geïnvesteerd werden.”

“Blijft een echte fusie met AZ Sint-Lucas een droom? CD&V geeft met een rondvraag op Facebook de indruk dat dit dossier in een stroomversnelling is geraakt. Of is het pesten van de coalitiepartner Vooruit?”

Knelpunten

Volgens schepen Pablo Annys zijn er nog drie knelpunten in de ‘defusie’ met het Henri Serruys ziekenhuis, die in fase verloopt: “De vergoeding voor gepensioneerden, de 35 miljoen euro aan niet afgeschreven investeringen en twintig ziekenhuisbedden die AZ Sint-Jan toebehoren.”

“Wat de toekomst betreft, hebben de vier ziekenhuizen van het KOM4 netwerk (AZ Sint-Jan, AZ Sint-Lucas, AZ Alma en het revalidatieziekenhuis BZIO) samen een zorgstrategisch plan geschreven, er is de intentie tot een contractuele samenwerking. En de Facebook-enquête van CD&V? Elke politieke partij maakt reclame op de sociale media, ook die van het Vlaams Belang zij niet altijd even geslaagd.”

Fusie

Doenja Van Belleghem (CD&V) repliceerde: “Onze partij blijft voorstander van één sterk Brugs ziekenhuis met innovatieve en betaalbare zorg.”

Zijk kreeg steun van Pol Van Den Driessche (N-VA): “Ook onze partij wenst een fusie, dat gaapt als een oven. Waarom kant de voorzitter van het AZ Sint-Jan zich daar halsstarrig tegen?”

Pablo Annys kreeg het laatste woord: “Ik heb nooit gezegd dat ik tegen een fusie ben, maar er moet hiervoor een draagvlak zijn aan beide kanten. Nu gaan de raden van bestuur van de vier ziekenhuizen voluit voor samenwerking via KOM4. Dat is hun prioriteit.”

The post Pablo Annys: “Ik ben niet tegen een Brugse ziekenhuisfusie” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Flakka-gebruiker pleegt inbraak bij dokter in Poperinge en steelt… cactus

De drug flakka doet blijkbaar vreemde dingen met de gebruikers. De rechter van Ieper veroordeelde een twintiger tot 11 maanden voor onder meer een inbraak bij een arts in Poperinge. De druggebruiker ging er bij de dokter vandoor met een cactus.
The post Flakka-gebruiker pleegt inbraak bij dokter in Poperinge en steelt… cactus appeared first on KW.be.

Lees meer »

BEKIJK: Herdenking van dodelijke crash Britse WO II-bommenwerper in Kattevennen: “Belangrijk om hun opoffering nooit te vergeten”

De stad Genk heeft in de Kattevennen een herdenkingsmonument ingehuldigd voor de 3 Britse bemanningsleden van een vliegtuig dat crashte in de Kattevennen, tijdens de Tweede Wereldoorlog. Op 12 mei 1940 stortte de Britse bommenwerper van het type Bristol Blenheim neer in het bos. Het enige nog vliegende exemplaar vloog vandaag voor de gelegenheid over het vliegveld van Zwartberg. Het

Lees meer »

Lichtgewonde bij steekpartij in Schaarbeek

Bij een steekpartij de in de Brusselse gemeente Schaarbeek is zaterdagavond een persoon lichtgewond geraakt. Dat meldt Bruzz en de lokale politie Brussel Noord (Schaarbeek/Evere/Sint-Joost-ten-Node) bevestigt het nieuws. De juiste omstandigheden van de steekpartij worden nog onderzocht.

Lees meer »

“Probeer eerlijke sprinter te zijn”: Philipsen reageert voor het eerst op “onverwachte” declassering waarvoor z’n vriendin hem moest kalmeren

Jasper Philipsen liet dan toch nog van zich horen na zijn tweede plek en latere declassering in de zesde Touretappe. “Ik ben ontgoocheld door de onverwachte declassering”, zegt hij in een statement. De sprinter van Alpecin-Deceuninck was na afloop bijzonder kwaad. Philipsen vloekte er op de ploegbus op los, zijn vriendin Melanie moest hem daar zelfs gaan kalmeren.

Lees meer »

Tim Deweerdt lijsttrekker bij CONTENT in Kortemark

Voor de komende lokale verkiezingen trekt CONTENT in Kortemark met ambitie naar de kiezer. Ze willen groeien én besturen. Er is volgens hen nood aan meer durf en ambitie om Kortemark klaar te stomen voor de toekomst. Er is te veel status quo en te weinig langetermijnvisie.
The post Tim Deweerdt lijsttrekker bij CONTENT in Kortemark appeared first on

Lees meer »

ZOMERREEKS. Froya en Mark kochten stukje berg in de Alpen: “Hier leven is leren loslaten en berusten in wat komt”

Wie definitief uit Antwerpen vertrekt, laat veel achter. Dat zou je toch denken. Wij spraken Antwerpenaren die lang geleden of heel recent hun koffers pakten, iedereen die hen lief was dag zeiden en naar het buitenland verkasten. Vijf keer een verhaal over met weinig of niks vertrekken en (wellicht) nooit meer willen terugkeren. Aflevering 1: Froya en Mark uit Borgerhout

Lees meer »

Natacha zwerft al jaren alleen rond in oorlogsgebied

Ik liep Natacha voor het eerst tegen het lijf op 2 oktober 2022, twee dagen na de bevrijding van ­Lyman. Ze woonde vroeger op de Krim, maar was haar papieren kwijtgeraakt in Kiev, waarna ze de grens met het door Rusland bezette gebied niet meer over mocht. Na veel omzwervingen kwam ze in Lyman ­terecht. Toen de oorlog uitbrak, kon

Lees meer »

Bruno (61) maakt einde aan drie generaties gezouten vlees: slagerij Mahieu in Deerlijk stopt er na meer dan 70 jaar mee

Slagerij Mahieu in de Kerkstraat in Sint-Lodewijk stopt ermee. Drie generaties een ambachtelijke zaak van vader op zoon en met als grote specialiteit het gezouten vlees. “Het doet nu meer en meer pijn en voel ik er mij niet gelukkig mee. Maar de beslissing is genomen. Ik heb nu zelfs van bepaalde eigen bereidingen niets meer te koop”, vertelt Bruno

Lees meer »

Natuurvereniging vzw Groen en actiegroep Zeebrugge Onder Druk dienen bezwaren in tegen de locatie voor de nieuwe zeesluis

De milieuvereniging Groen vzw en de actiegroep Zeebrugge Onder Druk hebben op de laatste dag van het openbaar onderzoek bezwaren ingediend tegen het ontwerp voor de aanleg van een nieuwe zeesluis in Zeebrugge. Zij zijn niet tegen en nieuwe zeesluis, maar gaan niet akkoord met de locatie
The post Natuurvereniging vzw Groen en actiegroep Zeebrugge Onder Druk dienen bezwaren

Lees meer »

Partij van Wilders naar nieuwe radicaalrechtse alliantie met Orban in Europees Parlement: “Wij houden van ons land. Sterk en soeverein”

De Nederlandse uiterst rechtse partij PVV van Geert Wilders sluit zich in het Europees Parlement aan bij Patriots for Europe, de nieuwe politieke familie waarvan de Hongaarse premier Viktor Orban medeoprichter is. Dat meldt partijleider Geert Wilders in een bericht op X. De PVV behaalde bij de Europese verkiezingen van vorige maand zes zetels.

Lees meer »