Ook diëtist voor 2-jarigen: regering trekt 11 miljoen euro uit voor kinderen en jongeren met ernstige obesitas

Kinderen en jongeren met ernstige obesitas krijgen vanaf 1 december een op maat gemaakt behandelingsplan, dat volledig wordt terugbetaald. De federale regering trekt daar zo’n 11 miljoen euro voor uit. “Obesitas is een chronische ziekte die we beter gaan aanpakken”, zegt minister Frank Vandenbroucke (Vooruit).

Meer krantenkoppen in België

LIVE VUELTA. Slaat Van Aert toe in overgangsetappe?

Wout van Aert kwam gisteren enkele millimeters tekort voor zijn tweede ritzege in de Vuelta. Vandaag krijgt onze landgenoot al een nieuwe kans. De renners krijgen in totaal zo’n drieduizend hoogtemeters voor de wielen geschoven. De aankomst ligt op de Alto de las Abejas (9,3 km aan 4%). Ideaal terrein voor aanvallers en punchers dus. Naast Van Aert zal ook

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

In een nieuw tv-programma gaat Tom Waes manieren testen om tot rust te komen. Een voetbalwedstrijd bijwonen stond aanvankelijk ook op de lijst.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Op Pukkelpop valt zodanig veel te zien en te doen, dat je amper weet waar te beginnen!
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Konvert Koerse keert terug naar Doorniksewijk met groot feest aan Casa Verdi, Café Wielsbeke en Volksplein

Vrijdag 23 augustus gaat de 88ste editie van Kortrijk Koerse door vanaf 16 uur onder de nieuwe naam ‘Konvert Koerse’. Het is de derde editie in de huidige vorm, namelijk een Dames Elite 1.1 wedstrijd. De koers keert terug naar de Doorniksewijk én naar het grote publiek met gratis feestelijkheden.
The post Konvert Koerse keert terug naar Doorniksewijk met

Lees meer »

LIVE YOUNG BOYS-GALATASARAY (VTM 2). Mertens vervangen door Ziyech tijdens de rust, kan Galatasaray 2-0 achterstand ophalen tegen Young Boys?

Het Zwitserse Young Boys en het Turkse Galatasaray treffen elkaar in de play-offs van de Champions League. Dries Mertens en z’n ploegmaats trokken naar Zwitserland voor de heenmatch. In de eerste helft moesten ze het onderspit delven tegen een goede Young Boys, die 2-0 voorstaan. De match is ook live te bekijken op VTM 2 en VTM GO.

Lees meer »

Merijn Zeeman, sportief directeur van Visma-Lease a Bike, is bezig aan laatste wielermissie: “Wout wint niet vaak omdat hij Wout van Aert is”

De Ronde van Spanje wordt de laatste missie van Merijn Zeeman (45) in het wielrennen. Zeeman is architect van het succes van Visma-Lease a Bike. Op 1 december wordt hij algemeen directeur bij voetbalclub AZ Alkmaar. Maar voor het zover is, wil hij Wout van Aert aan zoveel mogelijk ritzeges én aan de groene trui helpen in de Vuelta. En

Lees meer »

Na klachten van intimidatie door Nederlandse prinses Laurentien, “bekijkt” het Nederlandse ministerie de meldingen

Het ministerie van Financiën in Nederland is “zorgvuldig terug aan het kijken” waar de meldingen over het gedrag van prinses Laurentien “precies over gaan”. Zij zou enkele ambtenaren uitgescholden en geïntimideerd hebben. Al gaat het daarbij niet om een officieel onderzoek, aldus de Nederlandse staatssecretaris. Een vertrek uit haar stichting is voorlopig niet aan de orde.

Lees meer »

Alles mag weg: Ghelamco is wanhopig op zoek naar liquiditeiten

Zijn privévliegtuig verkocht hij al. Ook zijn voetbalploeg en tal van kantoorgebouwen staan te koop. Paul Gheysens heeft nog drie maanden om zijn Belgische obligatiehouders terug te betalen. Bij de banken staat het licht op rood. “De vraag is niet tegen welke rente hij kan lenen, maar of hij nog wel kredieten krijgt.”

Lees meer »

‘Fortnite’ terug beschikbaar op iPhone in Europa

Epic Games heeft zijn eigen appwinkel gelanceerd voor Android wereldwijd en voor iPhone en iPad in Europa. Hierdoor hoeven gebruikers ‘Fortnite’ niet meer via de appwinkels van Google en Apple aan te schaffen. Het populaire spel is dus na vier jaar afwezigheid weer beschikbaar voor Apple-apparaten in Europa.

Lees meer »