Luxehotel Cobergher opent eindelijk deuren in hartje Kortrijk: “Voor iedereen die wil genieten van topservice”

Dertien jaar geleden werd het eerste pand in de Onze-Lieve-Vrouwestraat in Kortrijk aangekocht door familie Verschetse, bekend van HR-groep Konvert. Enkele aanliggende panden en herziene plannen later zou het exclusief hotel openen tegen Pasen 2020, en toen kwam de coronapandemie. Nu staat het 20-koppig team van general manager Raphaël Van Nevel (35) klaar om het grote publiek te ontvangen.

Het nieuw hotel in het voormalig Erfgoedhuis (Onze-Lieve-Vrouwestraat 45) en de vijf aanliggende panden luistert naar de naam ‘Cobergher Hotel, Luxury with a Story’. De naam verwijst naar de Zuid-Nederlandse architect, schilder en ingenieur Wenceslas Cobergher. Hij ontwierp onder andere naast de bekende Basiliek van Scherpenheuvel ook het Erfgoedhuis dat een centrale rol vervult in het Cobergher Hotel.

13 suites

Het hotel telt vier klassieke – maar indrukwekkende – kamers met zicht op de Broeltorens en 13 suites, waarvan een prachtige bruissuite met uitzicht op de Onze-Lieve-Vrouwekerk. Boeken kan vanaf november, mogelijk medio oktober als alles goed loopt. “We hebben al enkele testovernachtingen gehad. Voor we hotelgasten ontvangen, willen we eerst overtuigd zijn dat alles in orde is”, zegt general manager Raphaël.

“Wie een tweede keer in het hotel verblijft en een andere kamer kiest, gaat voor een volledig nieuwe en weer unieke ervaring” – Stefanie Verschetse

Het luxe boutique hotel bevindt zich op de historische site van Kortrijk. “Het is hier dat de stad zijn oorsprong heeft en het is dat verleden dat Cobergher Hotel opnieuw tot leven zal wekken. Daarom ook de baseline ‘luxury with a story’. De meeste van de gebruikte producten in het hotel zullen gelinkt worden aan deze site. Zo wordt bijvoorbeeld het bedlinnen gemaakt van vlas, dat zo terugverwijst naar de haven aan de Leie van Kortrijk en het linnen dat van hieruit werd verscheept naar Engeland”, vertelt Freddy Verschetse.

Kamers met een verhaal

“Elke suite heeft een eigen naam, verwijzend naar een historisch voorwerp, en een unieke aankleding die een eigen verhaal vertelt. We bieden de hotelgasten van Cobergher Hotel een unieke ervaring. Wie een tweede keer in het hotel verblijft en een andere kamer kiest, gaat voor een volledig nieuwe en weer unieke ervaring”, vult Stefanie Verschetse aan. Dejaegere Interiors stond in voor binneninrichting. Pieter Porters, de bekende meester restaurateur/decorateur, gaf advies bij de restauratie en zorgde ook voor de bijbemeubeling.

Elke slimme kamer werkt op domotica. Wanneer een gast binnenkomt, start de welkomstboodschap op tv en gaan de lichten en de haard aan. Wanneer er 30 minuten geen beweging is in de kamer, gaat die in slaapstand. © MD

Bar Mémoir en Orangerie

Sinds kort is iedereen al welkom in Bar Mémoir en de Orangerie, elke dag open van 7 tot 23 uur. De kleurrijke bar biedt een uitgebreide drankenkaart en heerlijke barbites tussen de 11 en 26 euro, waaronder oesters, een carpaccio van coquille met granny smith en bloemkool, foccacia met kikkererwt, granaatappel en parmezaan, een tartaar van Holstein, Osciëtra kaviaar en rode biet, en een Oosterse salade met buikspek, soja en lente-ui. Voor de zoetekauw biedt Bar Mémoir dame blanche of een macaron met framboos, mascarpone en munt. De Orangerie serveert koffie, thee en gebakjes van hun eigen patissier.

“Er zijn hier zoveel mooie restaurants dat het zonder zou zijn om hier niet mee in contact te komen” – Freddy Verschetse

Je kan in het Cobergher Hotel ook terecht voor ontbijt. Een eigen restaurant heeft het hotel niet. “Voor middagmaal en avondmaal verwijzen we met plezier door naar de restaurants in de buurt. We hebben hier in de nabije omgeving zoveel schitterende eetgelegenheden dat het zonde zou zijn als onze hotelgasten tijdens hun verblijf hier niet mee zouden in aanraking komen”, aldus Freddy.

Voor liefhebbers

Het Cobergher Hotel valt onder de leiding van de general manager Raphaël Van Nevel. “Het was een werk van lange adem, maar zo zijn we ook voorbereid op alles. Er bestaat een heuse Cobergherbijbel waarin alle procedures uitgeschreven staan en wat te doen in welke situaties. We streven ernaar om geen ‘nee’ te zeggen op de verzoeken van onze gasten. We mikken op liefhebbers. Mensen die willen genieten van goede service en hun zintuigen willen laten prikkelen.”

Ode aan authenticiteit

Van de decoratie alleen al krijg je kippenvel. Tot in de allerfijnste details werd zo veel mogelijk in de oorspronkelijke staat hersteld. Voor de bouw en het concept van het hotel – die ongetwijfeld binnenkort vijf sterren binnenhaalt – werd nauw overleg gepleegd met Monumentzorg alsook met erfgoedinstellingen.

“Zo hebben we bijvoorbeeld de glaskoepel van het binnenplein (Orangerie) volledig vervangen en zijn we voor de afwerking van de zinken dakossenogen van het Clovis-gebouw bij een firma in Parijs terecht gekomen. Ze zijn de enige firma ter wereld die deze ossenogen nog kunnen realiseren zoals ze rond 1800 werden gemaakt. Het zijn die details die van een verblijf in Cobergher Hotel een unieke ervaring zullen maken”, vertelt Freddy.

Meer informatie op www.cobergherhotel.com.

The post Luxehotel Cobergher opent eindelijk deuren in hartje Kortrijk: “Voor iedereen die wil genieten van topservice” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

EXCLUSIEF. Onze reporter keert terug naar Tenerife nu drie buren van Marc (71) en Laura (67) zijn opgepakt:“Ze voelde dat het die avond zou mislopen”

Was een gebrek aan geld het motief voor de moord? In het kustdorp Callao Salvaje op Tenerife twijfelen ze er niet aan: de drie verdachten – zij woonden op een boogscheut van elkaar – zaten financieel aan de grond. Het geld dachten ze bij Marc en Laura te vinden. Onze reporter trok opnieuw naar Tenerife en sprak er voor het

Lees meer »

Op de speedboot, in het zomerdorp of schilderen met een drankje: Leie Waterdag pakt uit met boeiend programma

Aan de oevers van de Leie kan je op zondag 7 juli met een speedboot varen, genieten in het tijdelijke zomerdorp, deelnemen aan een sumo-hanengevecht of een eigen meesterwerk creëren tijdens Paint&Sip. Leie Waterdag wordt ter ere van het Emile Clausjaar overgoten met een kunstig sausje.
The post Op de speedboot, in het zomerdorp of schilderen met een drankje:

Lees meer »

Wie vanuit Londen het Verenigd Koninkrijk in reist staat schok te wachten: grootste deel heeft geen economische waarde

In het Verenigd Koninkrijk staan schoolgebouwen letterlijk op instorten, staan in sommige gemeenten meer voedselbanken dan fabrieken en zijn 5-jarigen kleiner dan in 2010 vanwege ondervoeding, ziet de Brits-Nederlandse columnist van ‘Financial Times’ Simon Kuper. De economische malaise is volgens hem voor de Britten hét hete hangijzer bij de parlementsverkiezingen donderdag, schrijft hij in de Nederlandse krant ‘Algemeen Dagblad’. Hoe

Lees meer »

“Mensen worden afgeslacht en het kan nog erger worden”: Antwerpse cafébaas bibbert op vakantie in Kenia door hevige rellen

In Kenia zijn afgelopen week ernstige onlusten uitgebroken. Antwerpenaar Robert Vinck, cafébaas in Hemiksem, vertrok maandag nietsvermoedend op vakantie naar het Oost-Afrikaanse land. Momenteel zit hij nog altijd ‘gegijzeld’ in zijn hotel in een residentiële wijk van hoofdstad Naïrobi. “Je hoort dat het op elk moment opnieuw kan escaleren en dat het nog erger kan worden.”

Lees meer »

Remco Evenepoel imponeert in zware Galibier-rit, al was het ook even schrikken in afdaling: “Het was een beetje eng”

Prima dag voor Remco Evenepoel (24). Onze landgenoot ging in de vierde Tour-etappe op de Galibier lang vlot mee met de belangrijkste klassementsmannen en werd in de rit uiteindelijk knap tweede. Na de ongenaakbare Tadej Pogacar, maar vóór Jonas Vingegaard en Primoz Roglic. In de afdaling richting de finish was het wel een paar keer schrikken, gaf Evenepoel ook toe.

Lees meer »

Ludo Van Campenhout (N-VA) keert terug na zijn alcoholverslaving: “Ik dronk een glas, dan misschien twee. De week erna vier, tot het te veel werd”

Ludo Van Campenhout (N-VA) viel in 2020 opnieuw in de klauwen van alcohol: “Einde van zijn politieke carrière”, klonk het toen. Afkicken was de voorbije jaren geen ‘fleutsje van ne sengt’, om het op z’n Antwerps te zeggen. Maar voilà: in oktober is hij opnieuw verkiesbaar in het Antwerpse district. “Ik zal mij moeten bewijzen. Maar dat is al heel

Lees meer »

Drie jonge Franse autodieven op heterdaad betrapt: blanco autosleutels en decoder in auto gevonden

De politie kon dinsdagochtend drie jonge Franse autodieven arresteren toen die na een dubbele poging om een wagen te stelen wegvluchtten in Kortemark. In hun wagen werden blanco sleutels voor wagens van Franse merken én een decoder om signalen van ‘keyless-entry’ auto’s om te zetten. Vorige week werden zo nog drie auto’s op één nacht gestolen in Veurne.

Lees meer »