Komenaars vieren feest in Cultureel Centrum dat binnenkort drie jaar sluit wegens renovatie: “Geen getreur, wel vooruit kijken naar toekomst”

Het Cultureel Centrum van Komen-Waasten sluit en dat werd gevierd. Afgelopen weekend was er geen plaats voor tranen of getreur, maar werd er volop gefeest. Het gebouw, dat de tand des tijds slecht had verteerd, gaat meerdere jaren dicht voor een totale renovatie.

Drie jaar

Aftands, aan de rand van het verval en compleet ouderwets. Het was voor iedereen duidelijk dat het CCCW, het gemeentelijk cultureel centrum, meer dan nood had aan grondige werken. Plannen werden opgesteld en goedgekeurd, budgetten werden vrijgemaakt en groen licht werd gegeven. “De renovatiewerken beginnen in 2024 en zullen duren tot minstens 2027”, klonk het tijdens de speech van directrice Nadine Beerlandt.

“Net omdat de werken zo intensief zijn, konden we weinig anders dat het gebouw te sluiten. Drie jaar lang zullen de Komenaars hun dosis cultuur in één van de andere locaties in de gemeente moeten zoeken. Dat wil daarom niet zeggen dat we moeten treuren. We moeten de wedergeboorte durven vieren en vooruit kijken naar een nieuwe en moderne toekomst.”

Allerlei activiteiten

Het werd een weekend gevuld met allerlei activiteiten. Zo konden de aanwezigen de plannen voor het vernieuwde gebouw bekijken en konden ze meteen genieten van een tentoonstelling. Affiches, attributen en souvenirs uit de rijke geschiedenis van het gebouw maakten bij velen een nostalgische emotie los. Er werd ook een veiling georganiseerd, waarbij de aanwezigen konden bieden op voorwerpen die mee de levensloop van het cultureel centrum hebben bepaald.

Ook de jeugd werd niet uit het oog verloren. Er werden creatieve ateliers georganiseerd waarbij kinderen een herinneringsboekje konden samenstellen. De directie sloeg ook de handen in elkaar met de speurneuzen van Fun@Comines. De specialist van de escapegames bedacht een detectivespel, waarbij deelnemers de vloek van de architect moesten verbreken. Het spel bracht iedereen tot in de kleinste gangen van het cultureel centrum. De medewerkers van het centrum waren dan weer de acteurs die ieder mysterie met wat anekdotes konden aanvullen.

The post Komenaars vieren feest in Cultureel Centrum dat binnenkort drie jaar sluit wegens renovatie: “Geen getreur, wel vooruit kijken naar toekomst” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Bruno (61) maakt einde aan drie generaties gezouten vlees: slagerij Mahieu in Deerlijk stopt er na meer dan 70 jaar mee

Slagerij Mahieu in de Kerkstraat in Sint-Lodewijk stopt ermee. Drie generaties een ambachtelijke zaak van vader op zoon en met als grote specialiteit het gezouten vlees. “Het doet nu meer en meer pijn en voel ik er mij niet gelukkig mee. Maar de beslissing is genomen. Ik heb nu zelfs van bepaalde eigen bereidingen niets meer te koop”, vertelt Bruno

Lees meer »

Workshops en try-out bij Stefans Pottery

Bij Stefans Pottery in Roesbrugge kan je op zaterdag 6 en zondag 7 juli aan de slag. Je kan aansluiten bij een try-out of deelnemen aan een workshop decoratie keramiek.
The post Workshops en try-out bij Stefans Pottery appeared first on KW.be.

Lees meer »

Buurtcomité Wijk Duinenrand Middelkerke viert vijfjarig bestaan: “Activiteiten plannen die de hele buurt ten goede komen”

Het buurtcomité Wijk Duinenrand in Middelkerke viert haar vijfjarig bestaan met een subsidie van 5.000 euro van het project ‘Buurten op den Buiten’. De nieuwe wijk, gelegen aan de Jutterstraat en Kruiersstraat in Middelkerke, bevindt zich tussen de Duinenweg en de Oostendelaan, achter garage Roland en het WZC De Ril.
The post Buurtcomité Wijk Duinenrand Middelkerke viert vijfjarig bestaan:

Lees meer »

Adjunct-directeur van de Brugse gevangenis opgepakt wegens mogelijke drugssmokkel

Een adjunct-directeur van de Brugse gevangenis is door de politie opgepakt en ondervraagd in het kader van een dossier van drugssmokkel. Hij moest de nacht in de cel doorbrengen. Dinsdag beslist de Brugse onderzoeksrechter over zijn verdere aanhouding.
The post Adjunct-directeur van de Brugse gevangenis opgepakt wegens mogelijke drugssmokkel appeared first on KW.be.

Lees meer »

Duitse AfD stapt uit ID-fractie

21:34 De Duitse extreemrechtse partij Alternative für Deutschland (AfD) stapt uit de fractie Identiteit en Democratie (ID) in het Europese Parlement. Dat heeft de partij beslist tijdens een congres in Essen…

Lees meer »

Brent Deltombe al maanden out: “Wachten op diagnose”

Eerstejaarsbelofte Brent Deltombe (19) ziet licht aan het einde van de tunnel. Kniepijn houdt hem al enkele maanden uit competitie. Het duurde lang voor de oorzaak werd achterhaald. Z’n plica (kapselplooi) veroorzaakt de pijn. Op 19 juni onderging hij in AZ St-Lucas een laserbehandeling.
The post Brent Deltombe al maanden out: “Wachten op diagnose” appeared first on KW.be.

Lees meer »