Kinderen en jongeren met obesitas krijgen dieetadvies binnenkort volledig terugbetaald

Kinderen en jongeren die lijden aan obesitas, een ernstige en chronische vorm van overgewicht, krijgen vanaf 1 december hun behandeling bij een diëtist volledig terugbetaald. Dat heeft minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) beslist. Ook zullen ze terechtkunnen in een van de 25 nieuw op te richten obesitascentra.

Meer krantenkoppen in België

Hier vergaap je je op hoog niveau

West-Vlaanderen vanuit de lucht bewonderen, zonder dat je daarvoor in een vliegtuig of helikopter moet stappen? Dankzij het project ‘Horizon 2025’ kan dat ondertussen al vanop 17 bijzondere uitkijkpunten in West-Vlaanderen. Vanop kerken, watertorens en sinds deze week ook een belfort.
The post Hier vergaap je je op hoog niveau appeared first on KW.be.

Lees meer »

OPROEP. Heb jij een vakantiefoto gemaakt die ‘National Geographic’-waardig is?

Steeds meer lenzen, steeds meer filtertjes en steeds meer pixels. Elke zomer hebben we een betere smartphone mee op reis, en telkens worden de herinneringen aan de vakantie mooier. Alsof iedereen, zonder een joekel van een fototoestel, voor National Geographic werkt. Op het einde van de zomer gaat het Nieuwsblad op zoek naar de allermooiste vakantiefoto’s. Van het azuurblauwe water,

Lees meer »

“Je onderschat wat je lichaam allemaal aankan”: Juliette (24) uit Wevelgem verloor haar hart aan de bergen

De uitgestrekte wilde natuur en het vrijheidsgevoel, daar gaat Juliette Bolen uit Wevelgem steeds weer naar op zoek in de bergen. Als gids in onder andere de Alpen heeft ze op jonge leeftijd al heel wat ervaring opgedaan: haar toekomst ligt dus wellicht niet in het vlakke Wevelgem.
The post “Je onderschat wat je lichaam allemaal aankan”: Juliette (24)

Lees meer »

Zweden doden jaarlijks twintig procent van hun bruine berenpopulatie: “Het is een pure trofeejacht”

Ondanks zorgen van natuurbeschermers, begint vandaag de jaarlijkse berenjacht in Zweden. Het land heeft vergunningen afgegeven om twintig procent van de bruine berenpopulatie te doden – dat wil zeggen dat 486 beren geschoten zullen worden. Als jagers volgend jaar in hetzelfde tempo beren blijven doden, is het land nog maar één jachtpartij verwijderd van het minimale aantal van 1.400 dat

Lees meer »

Aalsterse burgemeester zet medische diensten op scherp: “Geruchten over een geval van apenpokkenvirus op ons grondgebied”

De burgemeester van Aalst, Christoph D’Haese (N-VA), zet de medische diensten van het OLV-ziekenhuis en ASZ op scherp voor de mogelijke aanwezigheid van het zogenaamde apenpokkenvirus of Mpox in de stad. “Ik kan de bevolking geruststellen dat er absoluut geen reden is tot paniek”, klinkt het. De burgemeester activeert wel de stedelijke veiligheidscel die de situatie op de voet zal

Lees meer »

Roeselaars familiebedrijf Electro Deforce start maandag met uitverkoop

Na 56 jaar komt er binnenkort een einde aan het familiebedrijf Electro Deforce. Dirk en Jan, die in 1993 samen met hun twee broers de zaak overnamen van hun vader Roger, gaan op pensioen. Op maandag 19 augustus start er een uitverkoop in de zaak langs de Godshuislaan.
The post Roeselaars familiebedrijf Electro Deforce start maandag met uitverkoop appeared

Lees meer »