Kan je dementie uitstellen door bladgroenten, bessen, noten en volle granen te eten? Het MIND-dieet onder de loep

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Ontgoochelde Julie Vanloo wil met Cats terugslaan na nederlaag: “Voorbeeld nemen aan Nina Derwael”

De Belgian Cats zijn maandag met een valse noot gestart aan het olympisch basketbaltoernooi bij de vrouwen op de Olympische Spelen in Parijs. De Belgische basketbalvrouwen liepen in hun opener in Rijsel een blauwtje tegen de olympische debutant Duitsland. Speelster Julie Vanloo was na de wedstrijd aangedaan door de zwakke prestatie.
The post Ontgoochelde Julie Vanloo wil met Cats

Lees meer »

Gepensioneerd onderzoeksrechter Karel Van Cauwenberghe wordt molenaar in Boechout: “Geslaagd voor examen na 100 uur stage”

Een carrièreswitch kan je het niet noemen, want de bekende Antwerpse onderzoeksrechter is al een tijdje op rust, maar Karel Van Cauwenberghe heeft wel een nieuwe uitdaging te pakken. Hij is geslaagd voor het theoretische en praktische examen om molenaar te worden. "Een heerlijke bezigheid", zegt hij trots in de schaduw van de wieken van De Steenen Molen in Boechout.

Lees meer »

Nazaten Galland-Lagae bezoeken ‘hun’ collectie in aardewerkmuseum van Torhout

Sinds enkele maanden beschikt het Museum Torhouts Aardewerk over de zogenoemde collectie Nossegem, een schenking van maar liefst 565 stukken Vlaams aardewerk door de nazaten van de familie Galland-Lagae. Emmanuël Hupin en zijn vrouw Anne Lagae besloten de hele familiecollectie, die zich in een herenwoning in Nossegem bevond (een deelgemeente van Zaventem), aan Torhout cadeau te
The post Nazaten

Lees meer »

Toerisme en boerderij op militair domein: ontdek de bijzondere geschiedenis van boerderij ’t Leihof in Koksijde

Boerderij ’t Leihof van Henk Ghyselen (56) en Mia Hauspie (52) heeft een bijzondere geschiedenis én ze is ook gelegen op een unieke locatie, op het domein van de militaire luchtmachtbasis van Koksijde. Daardoor is ze waarschijnlijk een van de best beveiligde boerderijen van het land. Sinds een jaar richten Henk en Mia hun pijlen ook op hoevetoerisme met de

Lees meer »

Brasserie Cocoon uit Deerlijk blaast tien kaarsjes uit

Brasserie Cocoon bestaat tien jaar. De zaak is geëvolueerd van een café met enkele kleine snacks tot een echte brasserie waar lekker en gezellig tafelen centraal staat. Met Tropicana kreeg Cocoon er zes jaar geleden ook een zusje bij. Koen Verbeke en Katrien Deleersnyder gaan in de sfeervol ingerichte zomerbar voor ontmoeting en gezelligheid.
The post Brasserie Cocoon uit

Lees meer »

Djoels verrijkt Brugse chocoladefabriek van Dominique Persoone met imposante muurschildering

De Meulebeekse tattoo en graffiti artieste Djoels heeft de gevel van de chocoladefabriek van Dominique en Julius Persoone in de Vaartstraat in Brugge onder handen genomen. De muurschildering voor The Chocolate Line is een knipoog naar Willy Wonka uit het boek Sjakie en de Chocoladefabriek van Roald Dahl.
The post Djoels verrijkt Brugse chocoladefabriek van Dominique Persoone met imposante

Lees meer »

Van ‘weirdo van het internet’ naar hartenbreker tot toekomstig presidentskandidaat: kleinzoon van oud-president John F. Kennedy trekt aandacht

Een zoveelste telg van de Kennedy-dynastie duikt op. De 31-jarige Jack Schlossberg, de enige kleinzoon van oud-president John F. Kennedy, trekt de aandacht met zijn nieuwe bijverdienste als politiek verslaggever bij ‘Vogue’. Van TikTok-sensatie naar hartenbreker tot zelf toekomstig presidentskandidaat: het zoontje van is allesbehalve een saai figuur.

Lees meer »

Parket onderzoekt vijf klachten tegen Franse ex-nieuwsankerman Patrick Poivre d’Arvor wegens seksueel misbruik

Het parket van Nanterre zal vijf klachten met burgerlijke partijstelling tegen Patrick Poivre d’Arvor, een bekende ex-nieuwslezer in Frankrijk onderzoeken. De man voormalige TF1-presentator wordt al jaren door tientallen vrouwen beschuldigd van verkrachting, maar klachten werden tot nog toe geseponeerd omdat de zaken verjaard waren en er onvoldoende bewijzen voorhanden waren.

Lees meer »