Ieperse hardcoreband Mark My Way kondigt afscheidsoptreden aan: “Onze prioriteiten liggen elders”

Na twaalf jaar valt het doek over de Ieperse hardcoregroep Mark My Way. De tieners van weleer zijn nu volwassenen met andere prioriteiten. “We hebben prachtige zaken bereikt: twee EP’s en twee full albums, internationale shows en bekendheid, meerdere malen op Ieperfest kunnen spelen en een honderdtal shows”, zegt drummer Gillian Coussens. Op zaterdag 28 oktober spelen ze hun afscheidsshow.

Mark My Way bestaat uit drummer Gillian Coussens (28), gitarist Lennert De Clercq (28), gitarist Niek Van De Capelle (29), zanger Lennart Breine (28) en bassist Rutger Vermeulen (27), en zag het levenslicht in 2012. Drie jaar later lanceerden ze hun debuut-EP. ‘Save Our Souls’. In de zomer van 2017 lieten ze hun eerste cd ‘The Big Game’ los op de wereld. 2020 moest de grote doorbraak worden met de release van opvolger ‘Thin The Herd’, maar het wordt hun laatste cd. Onlangs kondigde de groep op sociale media aan dat ze de handdoek in de ring gooien.

“Elf jaar doet iets met een mens”, zegt zanger Lennart. “We zijn begonnen als jonge pagadders in de slaapkamer van Gillian, maar de gastjes die we toen waren zijn we – gelukkig niet meer. Mark My Way is ontstaan als vijf vrienden die vooral plezier wilden halen uit het schrijven van muziek en dat komt meer en meer onder druk te staan door andere prioriteiten in het leven.”

“Het heeft dus niets te maken met vriendschappen die verwateren, maar eerder hoe het leven vooruit gaat”, pikt Gillian in. “Origineel woonden we zo goed als allemaal in of dicht bij Ieper, maar ondertussen blijven enkel ikzelf en Niek over als Ieperlingen, wat repeteren ook moeilijker maakt. Het gebrek aan tijd door andere ambities of focussen maken het natuurlijk niet makkelijk. Corona heeft er helaas bij ons ook serieus ingehakt en dan vooral in de motivatie.”

Afsluiten met een knal

Hun laatste album Thin The Herd kwam uit toen de hele wereld volop in de ban was van de pandemie. “Dat was een album waar we echt trots op waren, en nog altijd zijn, en waar we nog heel wat plannen mee hadden”, zucht Gillian. “Helaas hebben die plannen enkele jaren stof gevangen door de coronamaatregelen en was de motivatie nadien ook wat zoek. Het ging om het maken van plezier en dat halen we enkel nog uit het spelen van shows. Het ‘nieuwe’ was tegen de tijd dat we opnieuw shows konden spelen er wat van af. We merkten dat nieuw materiaal opnemen er niet meer in zat, dus sluiten we liever onze carrière af met een bang dan het een stille dood te doen sterven.”

Toch kijken de bandleden tevreden terug op de elf jaar dat ze samen Mark My Way vormden. “De meesten van ons zijn ondertussen 28 jaar. 11 jaar daarvan zaten we samen in een band, misschien ook wel de meest cruciale jaren waarin je jezelf ontwikkelt”, vervolgt Gillian. “Mark My Way zit in ons DNA en dat zal er blijven inzitten. We hebben prachtige zaken bereikt: twee EP’s en twee full albums op verschillende formats uitgebracht, internationale shows en bekendheid, meerdere malen op Ieperfest kunnen spelen en een honderdtal shows. Maar hoe hard de beslissing ook is, het is een die nodig was. Het is tijd om dit hoofdstuk af te sluiten zodat we onze focus op andere zaken kunnen leggen.”

Afscheidsoptreden

Fans van Mark My Way kunnen hen nog een laatste keer aan het werk zien in de Vort’n Vis in Ieper op zaterdag 28 oktober. “Tickets kosten 8 euro en daarvoor krijg je wel een klepper van een affiche, als je het ons vraagt: Attrition, In Clover, Minded Fury, Deconsecrate, Mark My Way en met als headliner Mindwar, die een bom van een plaat ‘Still at War’ uitbracht op het Amerikaanse en zeer gerespecteerde Tripple B record label. Dit is een van dé platen die Belgische hardcore terug op de kaart zet. Het was voor ons belangrijk de line-up te vullen met bands die mee hebben geschreven aan ons verhaal.”

The post Ieperse hardcoreband Mark My Way kondigt afscheidsoptreden aan: “Onze prioriteiten liggen elders” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Koning Albert en koningin Paola vieren 65ste huwelijksverjaardag: “Ze zijn meer grootouders dan dat ze ooit ouders waren”

Koning Albert (90) en koningin Paola (86) vieren komende dinsdag hun 65ste huwelijksverjaardag. Ze hebben hun echtelijke problemen gekend, met overmatige aandacht voor andere partners en te weinig voor hun kinderen Filip, Astrid en Laurent. Dat kunnen ze niet meer goedmaken, beseffen ze. Maar bij hun twaalf klein- en drie achterkleinkinderen hebben ‘Apapa’ en ‘Amama’ hun tweede kans gegrepen. Wat

Lees meer »

Michèle George en Manon Claeys naar Paralympische Spelen

De Raad van Bestuur van het Belgian Paralympic Committee heeft de selectie van Michèle George uit Waregem en Manon Claeys uit Maldegem bevestigd voor een deelname aan de komende Paralympische Spelen in Parijs, van 28 augustus tot en met 8 september.
The post Michèle George en Manon Claeys naar Paralympische Spelen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Luxemburg krijgt Belgische groothertogin: groothertog Henri maakt weg vrij voor nieuw tijdperk

De Luxemburgse groothertog Henri (69) bereidt zijn troonsafstand voor. Hij schuift zijn oudste zoon Guillaume (42) komende herfst naar voren als zijn opvolger, in afwachting van een definitieve machtsoverdracht. Luxemburg krijgt daarmee opnieuw een ‘Belgische’ groothertogin: Stéphanie (40), de tegenpool van haar omstreden schoonmoeder, groothertogin María Teresa. “In het paleis zullen heel wat medewerkers opgelucht ademhalen.”

Lees meer »

Bouw nieuwe sporthal is opnieuw opgenomen in meerjarenplanning Pittem: “Nu is duidelijk dat we financieel gezond zijn om dit aan te kunnen”

De bouw van een nieuwe sporthal staat opnieuw op de planning in Pittem. In mei 2022 werd het project – goed voor een investering van 4 à 6 miljoen euro – in de koelkast gezet omwille van de onzekere financiële vooruitzichten. Vorige maand bleek echter dat Pittem 3,5 miljoen euro meer over had dan verwacht, waardoor de plannen nu dus

Lees meer »

Ruimte voor carpoolparking in Geluwe?

Als het van gemeenteraadslid Nino D’Hellem (Team 2030) afhangt, dan komt er op de hoek van de Komerenstraat en Menenstraat (N8) naast de rotonde van de drukke expresweg N58 in Geluwe een carpoolparking.
The post Ruimte voor carpoolparking in Geluwe? appeared first on KW.be.

Lees meer »

BEKIJK: Kajakken in het groen op de Demer tussen Herkenrode en Kuringen

Vanaf vandaag kan je kajakken aan de abdij van Herkenrode in Hasselt. Tijdens een tochtje van anderhalf uur vaar je tussen de bomen en het riet tussen de abdij van Herkenrode en Kuringen. "We nemen even pauze tijdens het broedseizoen, maar het is wel de bedoeling dat dit een blijvertje is", zegt Paul Lambrechts, directeur van de abdijsite.

Lees meer »

De eerste reacties op de zware nederlaag van de Tories en winst voor Labour en Reform in Britse verkiezingen: van “vreselijke avond” tot “bijna ongelofelijk”

Volgens exitpolls en de eerste resultaten lijdt de Conservatieve partij van premier Rishi Sunak een ongeziene nederlaag in de Britse parlementsverkiezingen, terwijl Labour een ruime meerderheid van de zetels behaalt. Ook de Liberal Democrats en Reform UK gaan er sterk op vooruit. Dit zijn de eerste reacties.

Lees meer »