G-voetbal EAFF Nations League 2023 in Blankenberge: Maak kennis met onbekende goochelaars met de bal

De openingsceremonie en de G-voetbalwedstrijden van de EAFF Nation League 2023 vinden plaats in het stadion van Sport Vlaanderen, van vrijdag 6 tot en met zondag 8 oktober. De deelnemende landen zijn België, Griekenland, Oekraïne, Georgië en Israël.

European Amputee Football Federation (EAFF) associeert voetbalbonden in Europa voor spelers met amputaties of ledemaatdefecten. De missie van de EAFF is ze op te nemen en te ondersteunen, hun toegang tot voetbalmogelijkheden te vergroten en voetbal te gebruiken om hun kwaliteit van leven te verbeteren. De oprichting van de federatie droeg bij aan de verdere dynamische ontwikkeling van het voetbal in Europa en de verspreiding van voetbalintegratie over het oude continent. Nu zijn er in Europa 1.300 actieve geamputeerde voetballers, onder wie 150 onder de zestien jaar. Meer dan tachtig voetbalclubs stellen spelers in staat om regelmatig te spelen.

Onvoorstelbaar goed

Geert Depree, schepen voor Sport in Jabbeke, is de gedreven coach van de Belgische ploeg. “Toen mijn zoon als twintiger bij VKSO Zerkegem voetbalde werd hij het slachtoffer van kanker. Zijn arm moest worden afgezet. Hij bleef verzot op het spelletje en bood zich aan bij een G-ploeg. Hij mocht aantreden als doelman. Zelf steunde ik hem zoveel mogelijk, tot ik de vraag kreeg om de ploeg te coachen. Mijn jongens bewegen op krukken, maar kunnen onvoorstelbaar goed met een balletje overweg. Voor het evenement van 8 tot en met 10 oktober trekken we naar Blankenberge, omdat in dit stadion alle plaatsen bereikbaar zijn zonder trappen. Dat is een bijkomende troef, natuurlijk.”

Wij waren enkele jaren geleden getuige van een wedstrijd tussen spelers met één been, en keken vanaf de opwarming bewonderend toe. Wat die mensen op technisch vlak lieten zien, grenst aan het ongelooflijke. Wie wil kennismaken met de wereld van EAFF, weet waarheen.

The post G-voetbal EAFF Nations League 2023 in Blankenberge: Maak kennis met onbekende goochelaars met de bal is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

“Respect dat hij kwam opdagen”: bokser Victor Schelstraete oogst bewondering met groots gebaar na tragedie voor tegenstander

Zijn zege op het olympisch bokstoernooi was knap. Maar wat Victor Schelstraete (28) erna deed, was mogelijk nog mooier. Nadat hij tot winnaar was uitgeroepen, stak hij de arm van zijn tegenstander de lucht in. Ato Plodzicki-Faoagali verloor vrijdag zijn coach na een hartstilstand in het olympisch dorp. “Ik kan me niet inbeelden hoe zwaar dit moet zijn voor hem.”

Lees meer »

Producent van babymelk moet Amerikaanse moeder 495 miljoen dollar schadevergoeding betalen 

Het farmaceutisch bedrijf Abbott Laboratories moet een Amerikaanse vrouw een schadevergoeding van 495 miljoen dollar betalen. Een jury in de staat Missouri oordeelde dat het prematuur geboren kind van de vrouw een ernstige darmziekte ontwikkelde door de babymelk van het bedrijf. Het is slechts 1 van de bijna 1.000 gelijkaardige rechtszaken rond babymelk die lopen tegen melkpoederproducenten in de Verenigde

Lees meer »

Lachgas is geen lachertje: “Het is uitgegroeid tot een drug om ernstig rekening mee te houden”

‘Auto zorgt voor ravage na crash in Merksem: politie vindt lachgas en ballonnen terug’. ‘Burgemeester sluit lachgascafé in Borgerhout’. Of: ‘Politie vindt 116 flessen lachgas in Antwerpse Airbnb’. Het zijn slechts enkele krantentitels van de afgelopen maanden. Het gebruik van lachgas en de overlast die daarmee gepaard gaat, zijn niet nieuw in Antwerpen. “Maar het is uitgegroeid tot een zorgwekkend

Lees meer »

Beloning voor Pittemse jeugd na Operatie Proper

Drie Pittemse jeugdverenigingen namen tijdens het werkingsjaar 2023-2024 de uitdaging Operatie Proper op, een project van Mooimakers (Ovam) waarbij scholen en verenigingen uitgedaagd worden om in actie te komen voor meer openbare netheid. Jeugdverenigingen KAJ-16, Chiro ‘t Kartouchke en KSA Pittigem zetten zich het afgelopen jaar in voor het aanpakken van zwerfvuil en nemen nu samen een beloning van 2.250

Lees meer »

Royal Blood vervangt Queens of the Stone Age op Pukkelpop

Pukkelpop zag vrijdag met Queens of the Stonge Age de headliner van zondag afhaken. Reden daarvoor is de aanhoudende gezondheidsproblemen van frontman Josh Homme. Maar de organisatie heeft nu een vervanger beet: de Britse rockband Royal Blood zal op zondag 18 augustus het festival in Kiewit afsluiten op de main stage. Dat meldt de Pukkelpoporganisatie maandag.

Lees meer »

Schepen Wout Maddens duidt plaatsing van zitbank in Mortagnelaan Bellegem: “Op vraag van bewoners en zien dat het al gebruikt wordt”

Op sociale media is wat ophef ontstaan omwille van een zitbank die geplaatst is in de Mortagnelaan in Bellegem, deelgemeente van Kortrijk. De algemene kritiek luidt dat de bank geplaatst is met uitzicht naar de supermarkt, de AD Delhaize. Nu blijkt dat het niet om een fout gaat, aldus schepen van Bouwen en Wonen Wout Maddens (Team Burgemeester). “Er is

Lees meer »