Florence en Dries verbouwen bekend hotel Ter Zaele in Westkapelle en laten bezoekers gratis ‘grabbelen’

Hotel Ter Zaele in Westkapelle ondergaat de komende maanden een totaalrenovatie. Florence Depauw (30) en echtgenoot Dries Quintens (32) toveren het om tot Zaelig Hotel. Enkel de buitenmuren blijven staan, al de rest moet en mag weg. En dat laatste mag je best letterlijk nemen, want maandag mocht wat overblijft in het hotel gratis opgehaald worden. “Vaste klanten zullen het hier na de renovatie niet meer herkennen”, zegt Florence.

Het leek wel een drive-in, maandagochtend aan Hotel Ter Zaele in de Oostkerkestraat in Westkapelle, deelgemeente van Knokke-Heist. Het was een komen en gaan van mensen die hoopten een laatste slag te slaan. Terwijl er vorige week nog een uitverkoop aan zachte prijsjes werd gehouden, mocht maandag alles wat overbleef helemaal gratis weg. En dat lokte uiteraard heel wat nieuwsgierigen.

Zelf afbreken

Zetels, servies, kasten, oude televisies… Werkelijk alles passeerde de revue. “We komen van net over de Nederlandse grens en komen eens kijken of we een zaakje kunnen doen”, glimlacht een Nederlands koppel, met enkele glazen in de hand.

Andere gegadigden zien we dan weer sleuren met een televisietoestel of oude printer. “De mensen moeten wel alles zelf afbreken en moeten voor ze vertrekken eerst even tonen wat ze meehebben”, legt Florence Depauw uit.

Derde generatie

Samen met haar echtgenoot Dries Quintens blaast ze het hotel de komende tijd nieuw leven in. Voor Florence is het alvast thuiskomen, want eerst waren er haar opa en oma die het hotel in 1971 openden, daarna nam mama Sabine (60) Ter Zaele over. Nu volgt met Florence (30) dus de derde generatie, al zal dat wel in een volledig nieuwe setting zijn.

“Enkel de buitenmuren blijven staan. De rest wordt allemaal gestript of gerenoveerd”, zegt Florence, die voorheen actief was in de mediasector. Toen haar mama enkele jaren geleden vertelde over haar plannen om te stoppen, begon het idee te rijpen om in haar voetsporen te treden. Toen ook haar echtgenoot Dries overtuigd was, waagde de koppel samen de stap.

Vier extra kamers

De capaciteit van het hotel wordt opgetrokken van 18 naar 22 kamers. Dat kan doordat het restaurant aan het hotel wordt omgetoverd in vier extra kamers. “En er komt ook een andere naam. Ter Zaele wordt Zaelig Hotel, een hippe interpretatie van een gevestigde waarde, zeg maar”, glimlacht Florence.

Het koppel hoopt tegen de paasvakantie 2024 de deuren te openen. Een strakke deadline, maar wel eentje waar ze vertrouwen in hebben. “We gaan voor een Scandinavische, industriële stijl en mikken drie sterren. Er zal ook veel met hout gewerkt worden”, zegt het koppel.

“Vaste klanten zullen het wellicht niet meer herkennen.” Wat dan weer wél herkenbaar blijft, is het feit dat het hotel een familiehotel blijft. Mét zwembad en huisdieren die welkom zijn. (MM)

The post Florence en Dries verbouwen bekend hotel Ter Zaele in Westkapelle en laten bezoekers gratis ‘grabbelen’ is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Politie waarschuwt nadat zes slachtoffers duizenden euro’s kwijtspelen: “Laat nooit zogezegde bankmedewerkers aan huis komen”

Politiezone Kouter (Torhout/Jabbeke/Gistel/Ichtegem/Oudenburg) waarschuwt opnieuw voor valse medewerkers van banken of Cardstop. In een week tijd maakten die liefst zes slachtoffers in de zone. Telkens ging het om oudere of kwetsbare mensen die duizenden euro’s kwijtspeelden aan de oplichters. “We blijven dan ook waarschuwen om deze zogezegde medewerkers nooit aan huis te laten komen”, geeft Annemie Wittesaele van Kouter mee.<br

Lees meer »

Buschauffeur rijdt motorrijder van de baan “na paniekreactie”: “Hoe zou ik bus van 12 ton kunnen provoceren met een motor?”

Een kort filmpje toont hoe een 40-jarige man op zijn motorfiets van de weg gereden wordt door een chauffeur van Lijn. Vervolgens rijdt de buschauffeur de oprit van de snelweg op. Volgens de buschauffeur gaat het om een reactie uit paniek, de man op de motorfiets ziet dat anders. “Hij wilde me doelbewust van de weg rijden”, klinkt het.

Lees meer »

“Hier is volop paniek”: Vlaamse toeristen wegens bosbrand op Grieks eiland Kos geëvacueerd, brand is onder controle

Op het Griekse eiland Kos werden gisteren toeristen geëvacueerd uit meerdere grote hotels vanwege een naderende bosbrand. “Het is hier volop paniek,” vertelde Elise Michielsen (19), een studente uit Merksplas. “We hebben snel een koffertje moeten pakken met onze belangrijkste spullen.” De ruim honderd brandweerlieden die de grote bosbrand bestrijden kregen de brand deze nacht onder controle volgens de Griekse

Lees meer »

KIJK. Laura Tesoro, Gustaph en Regi openen Q-Beach House en geven de aftrap voor tropische zomer

De Q-cocktails staan koud, het strand van Oostende wordt overspoeld door livemuziek en de Q-dj’s presenteren voortaan met de tenen in het zand en een zeebries door het haar. Het Q-Beach House heeft de deuren officieel geopend. Q-dj’s Jolien Roets, Vincent Fierens en Matthias Vandenbulcke gaven tijdens een feestelijke radioshow de aftrap voor een zomer die barst van de muzikale

Lees meer »

KIJK. Belgische toeristen getuigen over bosbranden in Turkije: “Hier was paniek, rook en assen vielen op ons”

Door de bosbranden die delen van Turkije teisteren, zijn verschillende Belgische toeristen gisterenavond uit hun hotel geëvacueerd. Dat lieten enkele Belgen aan onze redactie weten via ‘4040′. In het getroffen gebied zitten volgens Buitenlandse Zaken 150 landgenoten. Voorlopig verandert het reisadvies voor Turkije niet. “Vanmorgen is gebleken dat het vuur tot tegen de straat is gekomen, een kleine 150 meter

Lees meer »

Ebbe De Vlaeminck tekent eerste profcontract bij KV Kortrijk: “Mijn droom wordt werkelijkheid”

Ebbe De Vlaeminck (18) heeft onlangs zijn eerste profcontract getekend bij KV Kortrijk. Afgelopen seizoen zat hij nagenoeg elke wedstrijd op de bank van de eerste ploeg. De jonge doelman heeft nu zijn eerste profcontract op zak en mag volgend seizoen dus weer de concurrentie aangaan met ervaren rotten Lucas Pirard en Tom Vandenberghe.
The post Ebbe De Vlaeminck

Lees meer »

Bijna volledig zesde middelbaar moet blijven zitten door een buis voor Nederlands: “Niet moeilijk na meer dan 2 jaar zonder les”

Bijna alle laatstejaarsstudenten van het atheneum in Ukkel moeten hun jaar overdoen omdat hun kennis van het Nederlands onvoldoende is. Dat melden RTL en Bruzz. Onterecht, vinden de ouders en leerlingen zelf, aangezien ze bijna drie jaar geen Nederlands hebben gehad door een gebrek aan leerkrachten. “Ze hebben een examen moeten afleggen dat peilde naar vaardigheden die ze niet hebben

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Gouverneur: vijf doden bij Russische aanval in regio Donetsk – Hongarije zegt gesprek met Duitse buitenlandminister af

Hongarije heeft een voor maandag gepland gesprek tussen zijn minister van Buitenlandse Zaken, Péter Szijjártó, en diens Duitse collega Annalena Baerbock geannuleerd, meldt het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken vrijdagavond. Het ministerie stelt dat “een serieus en eerlijk persoonlijk gesprek” tussen de twee ministers “erg belangrijk” zou zijn geweest in het licht van het bezoek van de Hongaarse premier Viktor

Lees meer »

Nog meer spanning op Nederland-Turkije: Turkse voetbalbond ontkracht schorsing Demiral, president Erdogan woont wedstrijd bij

Turkije is goed op weg om dé revelatie van het EK voetbal te worden, maar het toernooi dreigt een donker randje te krijgen door een omstreden gebaar van speler Merih Demiral, die dweepte met de extreemrechtse beweging ‘de Grijze Wolven’. Hij dreigt twee wedstrijden geschorst te worden, al mag de Turkse voetbalbond z’n zegje nog doen. Turkse president Erdogan is

Lees meer »

Marktkramer die ‘peperduur’ fruit verkocht, bijt van zich af: “We verkopen geen gouden druiven. Die bedragen kloppen niet”

De marktkramer die door de bezoekers van de Kalseibraderij in De Klinge verweten wordt veel te duur fruit en koekjes te hebben verkocht, ontkent de aantijgingen. “We hebben topproducten, en die zijn niet goedkoop. Maar niemand was verplicht om bij ons te kopen”, klinkt het. Enkele klanten kregen naar eigen zeggen een rekening van meer dan 600 euro gepresenteerd voor

Lees meer »

EXCLUSIEF. Vlaams gezin met baby ontsnapt nipt aan Italiaanse modderstroom: “Eén seconde later en ik werd meegesleurd. Ik kon niet meer”

De beelden van hun terreinwagen die verzwolgen wordt door een kolkende rivier gingen deze week de wereld rond. Maar Ameline (28), haar man Fady (24) en hun baby’tje van drie maanden uit het West-Vlaamse Menen kunnen het nog navertellen vanuit Italië, waar hun vakantie eindigde in de Orco-rivier. Ze vertellen hoe hun leven plots, vanuit het niets, in gevaar kwam:

Lees meer »

Een rollercoaster aan emoties: ontgoochelde Engelse fans vernemen buiten het stadion gelijkmaker van Bellingham

In sommige gevallen tot honderden euro’s betalen voor een wedstrijdticket en dan toch nog de fantastische omhaal van Jude Bellingham missen. Het overkwam enkele Engelse fans, die vroegtijdig het stadion verlieten bij een 0-1-achterstand tegen Slovakije. Balen en tegelijkertijd vieren. Intussen klinkt de kritiek in de Engelse pers – ondanks de kwalificatie – steeds luider. Buiten bij Rio Ferdinand…

Lees meer »