Eerste steen nieuw administratief centrum in Sint-Andries gelegd

Acht miljoen euro: zoveel kost het nieuwe administratief centrum in Sint-Andries, waar ook de politie een stek heeft. De stad Brugge koos voor een combinatie van renovatie én nieuwbouw. En voor dat laatste werd maandag de symbolische eerste steen gelegd.

Het bestaande gebouw kreeg in 1921 een administratieve functie, toen de stad het aankocht en als een echt stadhuis inrichtte: met een zaal voor de zittingen van de gemeenteraad, een kamer voor het college van burgemeester en schepenen en loketten en bureaus voor de administratie.

Nieuwbouwvleugel

Maar anno 2023 had het pand z’n beste tijd gehad. Al jarenlang heeft het geen ingrijpende veranderingen ondergaan. De warmte vloog er bijna letterlijk door ramen en deuren naar buiten. Daar komt nu dus verandering in.

Maandag startten de werken aan de nieuwbouwvleugel en mocht burgemeester Dirk De fauw (CD&V) de symbolische eerste steen metsen. Voor de Brugse politie moet dit het sluitstuk worden van haar ‘huisvestingsprogramma’, dat jaren geleden werd ingezet met een vleugel in het Daverlocomplex en het politiehuis aan de Coiseaukaai.

Vanaf begin 2025 moet het nieuwe gebouw volledig operationeel zijn. (MM)

The post Eerste steen nieuw administratief centrum in Sint-Andries gelegd is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Musea Brugge koopt tekening van Odevaere aan

Musea Brugge heeft in een kunsthandel in Parijs een tekening aangekocht dat het portret voorstelt van “Donatien Stochove voor Rome” door de Brugse kunstenaar Joseph Denis Odevaere. De tekening kost 21.000 euro.
The post Musea Brugge koopt tekening van Odevaere aan appeared first on KW.be.

Lees meer »

Oud gemeentehuis van Staden ruimt plaats voor flats

Het vroegere gemeentehuis, feestzaal De Gouden Hoorn en twee woningen in de Kapelleriestraat ruimen plaats voor appartementen in Staden. In de plaats komt een woonproject met 26 appartementen, twee handelsruimtes en een ondergrondse parking.
The post Oud gemeentehuis van Staden ruimt plaats voor flats appeared first on KW.be.

Lees meer »

Beruchte tafelschuimer met voorliefde voor zware streekbieren daagt opnieuw niet op voor nieuw proces

Beruchte tafelschuimer Bart V. (46) uit Kortrijk daagde niet op voor een nieuw proces wegens flessentrekkerij in Kortrijk. Voor vier onbetaalde rekeningen in Kortrijk en Gent riskeert hij zes maanden celstraf en een boete van 4.000 euro.
The post Beruchte tafelschuimer met voorliefde voor zware streekbieren daagt opnieuw niet op voor nieuw proces appeared first on KW.be.

Lees meer »

Club Brugge trekt Argentijnse verdediger Zaid Romero aan

Club Brugge heeft de komst van de 24-jarige Argentijn Zaid Romero bekendgemaakt. Romero, een linksvoetige centrale verdediger, ondertekende een contract tot 2028 bij blauw-zwart.
The post Club Brugge trekt Argentijnse verdediger Zaid Romero aan appeared first on KW.be.

Lees meer »

Een eisen-lijst van 37 pagina’s en de pralines waar hij gek van is: alles wat u wil weten over Bruce Springsteen in België

Hij is er. Nu nog in hartje Brussel, straks op de wei van Werchter. Bruce Springsteen was even slapjes door een maagzweer en stemproblemen, maar dat zal hem niet weerhouden van een weergaloos concert én een bezoek aan zijn favoriete Belgische winkel. Wat staat er op zijn setlist? Wat op zijn bankrekening? En wat op zijn 37 bladzijdes tellende rider?

Lees meer »

‘Misstiano Penaldo’: terwijl Ronaldo ook ná affluiten weer volschoot, krijgt BBC na flauwe grap bakken kritiek

Zelfs bij Cristiano Ronaldo, 39 en al alles meegemaakt op een voetbalveld, kunnen de emoties nog keihard toeslaan. In de verlengingen tegen Slovenië huilde de Portugese wereldster tranen met tuiten omdat hij op het EK voetbal net een erg belangrijke penalty had gemist. De hele selectie moest hem troosten. Ook in het flashinterview was het met de krop in de

Lees meer »

(School)poort open voor appartementen in Jabbeke?

De nieuwe Permekeschool staat in de steigers. De schoolgemeenschap wenst de omliggende stukken bouwgrond te verkopen om te verkavelen. Maar het gloednieuwe ruimtelijk uitvoeringsplan RUP omvat ook de hele zone tussen de Stationsstraat, Kroondreef en Graaf de Renesselaan met de Varsenareweg. Groen vreest voor verdere appartementsgebouwen in het centrum.
The post (School)poort open voor appartementen in Jabbeke? appeared first

Lees meer »

Stadsfestival ‘Genk on Stage’ tikt dit jaar af op 115.000 bezoekers: “Joost Klein was hét hoogtepunt van deze editie”

Dit jaar zijn er 115.000 bezoekers naar Genk afgezakt voor het gratis stadsfestival ‘Genk on Stage’. Dat is 15 procent meer dan de vorige editie. Volgens burgemeester Wim Dries (CD&V) spreekt de formule van 2 grote en meerdere kleine podia in de stad veel mensen aan. "Met 13.000 toeschouwers was Joost Klein zonder twijfel het hoogtepunt van het weekend." Het

Lees meer »

Schrijnwerker krijgt 6 jaar cel omdat hij klant neersteekt in Zemst

De Brusselse correctionele rechtbank heeft een schrijnwerker veroordeeld tot 6 jaar cel omdat hij een klant uit Weerde (Zemst) die weigerde te betalen neerstak met een koksmes van 17 centimeter lang. "Hij vond enkele honderden euro’s voldoende om een mensenleven te ontnemen, een ernstige straf is dus nodig", klonk het bij de rechter.

Lees meer »