Eerste kerstmarkt van het jaar al donderdag in Brugge: StuBru bereidt De Warmste Week voor

Eva De Roo, presentatrice bij Studio Brussel, zakt donderdag af naar Brugge. Ze organiseert er ‘de eerste kerstmarkt van het jaar’ en zal van daaruit ook live radio maken als voorbereiding op De Warmste Week. Dat meldt VRT.

Het thema van De Warmste Week, het goede doel van radiozender StuBru, is dit jaar: Opgroeien zonder zorgen. Uit cijfers van het Agentschap Opgroeien blijkt dat het aantal kinderen en jongeren dat met grote zorgen door het leven gaat toeneemt. Naar schatting tien procent van de minderjarigen groeit op in een onveilige situatie.

Acties

Daar wil De Warmste Week iets aan doen. Het concept blijft ongewijzigd: iedereen kan in de aanloop naar of tijdens de Warmste Week een actie op poten zetten om geld in te zamelen voor goede doelen. Dat geld schenkt De Warmste Week aan projecten die zorgen voor een veilige plek voor elk kind en elke jongere: thuis, op school, in de vrije tijd en online.

Dit jaar steunt De Warmste Week 287 projecten in de zes Vlaamse provincies, zestig ervan zijn West-Vlaams. In de week voor Kerstmis zullen Studio Brussel en MNM opnieuw non-stop live radio maken voor het goede doel. Het Warmste Huis staat dit jaar in Brugge: ook VRT 1 en Ketnet zullen er hun tenten opslaan en de mooiste verhalen delen met de rest van Vlaanderen en Brussel.

Eerste kerstmarkt

“Het is nooit te vroeg voor een kerstmarkt, zeker niet als de opbrengst naar De Warmste Week gaat”, zegt Eva De Roo die al sinds 2015 een van de gezichten van De Warmste Week is. Donderdag zendt StuBru live uit vanop een geïmproviseerde kerstmarkt in Brugge.

Je zult er verschillende bekende gezichten tegen het lijf lopen. Flo Windey (StuBru) heeft er een karaokestandje en Linde Merckpoel, die tegenwoordig schittert in “Celebrity masterchef Vlaanderen”, verzorgt de hapjes.

Voor je kerstinkopen moet je dan weer bij Lennert Coorevits van Compact Disk Dummies zijn. Medewerkers van KBC, partner van De Warmste Week, zullen een koffiestandje uitbaten.

The post Eerste kerstmarkt van het jaar al donderdag in Brugge: StuBru bereidt De Warmste Week voor is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Koning Albert en koningin Paola vieren 65ste huwelijksverjaardag: “Ze zijn meer grootouders dan dat ze ooit ouders waren”

Koning Albert (90) en koningin Paola (86) vieren komende dinsdag hun 65ste huwelijksverjaardag. Ze hebben hun echtelijke problemen gekend, met overmatige aandacht voor andere partners en te weinig voor hun kinderen Filip, Astrid en Laurent. Dat kunnen ze niet meer goedmaken, beseffen ze. Maar bij hun twaalf klein- en drie achterkleinkinderen hebben ‘Apapa’ en ‘Amama’ hun tweede kans gegrepen. Wat

Lees meer »

David Vandyck & Ingeborg brengen uniek kerstverhaal in Concertgebouw Brugge: “Mét ‘LICHT’ zijn wij het antwoord op De Warmste Week in Brugge”

Op zondag 28 december kan je om 18 uur in het Concertgebouw van Brugge terecht voor ‘LICHT’, een uniek kerstconcert van Ingeborg en David Vandyck. Op het podium staat een vijfkoppige liveband, die regelmatig wordt versterkt met het 60-koppige Brugse jongerenkoor Fioretti. Het inspirerende kerstverhaal wordt afgewisseld met liedjes die ontroeren of aanzetten om mee te zingen.
The post

Lees meer »

Remco Evenepoel imponeert in zware Galibier-rit, al was het ook even schrikken in afdaling: “Het was een beetje eng”

Prima dag voor Remco Evenepoel (24). Onze landgenoot ging in de vierde Tour-etappe op de Galibier lang vlot mee met de belangrijkste klassementsmannen en werd in de rit uiteindelijk knap tweede. Na de ongenaakbare Tadej Pogacar, maar vóór Jonas Vingegaard en Primoz Roglic. In de afdaling richting de finish was het wel een paar keer schrikken, gaf Evenepoel ook toe.

Lees meer »

Lifesavers meten zich in zee in Oostende

Zaterdag 6 en zondag 7 juli vormen het strand en de zee in Oostende het decor voor Filcow waarin zo’n vierhonderd lifesaving sporters uit heel Europa het tegen elkaar opnemen. “Het is spectaculair want vele proeven vragen behendigheid, evenwicht, techniek, tactiek, snelheid en inzicht.”
The post Lifesavers meten zich in zee in Oostende appeared first on KW.be.

Lees meer »

Opnieuw veel Franse sfeer bij ‘t Zudn van Vrankrik in Pittem: “Mediterrane gezelligheid”

Op zondag 14 juli organiseren het oudercomité en de leiding van Chiro ‘t Kartouchke voor de 21ste keer het inmiddels traditionele ‘t Zudn van Vrankrik op het binnenplein van de oude jongensschool in de Eikeldreef. Ook deze editie zal met spijs, drank en muziek weer de mediterrane gezelligheid naar Pittem worden gebracht.
The post Opnieuw veel Franse sfeer bij

Lees meer »

Gemeentebestuur legt fiberwerken in Wevelgem tijdelijk stil: “Pas als we groen licht geven, mogen nieuwe sleufwerken opgestart worden”

Er komt geen einde aan in Wevelgem. Voetpad na voetpad wordt in opdracht van Proximus opengegooid om er een fiber kabel te leggen. Vaak blijven die voetpaden lang open liggen, in veel gevallen is de herstelling bovendien niet naar behoren uitgevoerd. Daarom heeft het gemeentebestuur beslist dat er voorlopig geen nieuwe sleufwerken mogen starten in de gemeente. Eerst moeten alle

Lees meer »

Burgemeester van Moorslede Ward Vergote geschorst na belangenvermenging

Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Gwendolyn Rutten (Open VLD) heeft de burgemeester van Moorslede Ward Vergote (Partij Visie) geschorst tot het einde van zijn bestuursperiode. Vergote werd vorig jaar veroordeeld voor belangenvermenging. Die feiten ziet minister Rutte als een grove nalatigheid waardoor hij zijn ambt niet kan verderzetten.

Lees meer »

LG en Ferm Pittem belonen hun mantelzorgers

Naar aanleiding van de Dag van de Mantelzorg zetten de besturen van Ferm en Landelijke Gilde van Egem hun leden, die zelf de zorg voor een familielid of vriend op zich genomen hebben, in de bloemetjes.
The post LG en Ferm Pittem belonen hun mantelzorgers appeared first on KW.be.

Lees meer »

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Afgelopen week 800 Russische bommen op Oekraïne, Zelensky vraagt opnieuw meer luchtafweer

Oekraïne kreeg afgelopen week te maken met 800 Russische glijbommen. Die werden boven het land gedropt door Rusland. De Oekraïense president Volodymyr Zelensky wijst op de noodzaak van meer luchtafweersystemen en middelen om de Russische gevechtsbommen neer te halen. Hij vraagt hiervoor nogmaals om meer hulp van het Westen. Lees hier de ontwikkelingen van zondag 30 juni terug.

Lees meer »