“Een brutale duw met hoge intensiteit”: bondsparket eist speeldag schorsing voor AA Gent-spits Gift Orban

Twee speeldagen, waarvan één effectief, en een boete van 1.500 euro. Dat is het schorsingsvoorstel van het bondsparket voor Gift Orban (21) na diens rode kaart tegen Eupen. De Nigeriaan werd uitgesloten na een duw. “Fysiek wangedrag. Een brutale duw met hoge intensiteit”, vindt het bondsparket. AA Gent beslist morgen of het het voorstel aanvaardt. Zo ja, dan is Orban niet inzetbaar tegen Antwerp. Als Gent het voorstel niet aanvaardt, kan hij woensdag wel spelen en zou een eventuele schorsing komend weekend tegen RWDM ingaan.

Meer krantenkoppen in België

Voorzitter en penningmeester geven fakkel door bij Wielercel Maldegem

Bij de Maldegemse Wielercel hebben voorzitter Raf Van de Velde (87) en penningmeester Aimé D’Hooge (88) de fakkel doorgegeven aan Cyriel Gobeyn (69) en Charline Deklerck (63). Beiden blijven verder lid van de Wielercel.
The post Voorzitter en penningmeester geven fakkel door bij Wielercel Maldegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Anderlecht moet eerste competitiewedstrijd tegen STVV achter gesloten deuren spelen als straf voor stilgelegd bekerduel tegen Standard

Anderlecht zal het tijdens de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen, op 27 juli thuis tegen STVV, zonder de steun van de fans moeten doen. Paars-wit moet die match namelijk achter gesloten deuren afwerken als straf voor het stilgelegde bekerduel tegen Standard van vorig seizoen. Anderlecht zou bij het BAS beroep kunnen aantekenen, maar heeft beslist dat niet te doen.

Lees meer »

LIVE SPANJE-GEORGIË (21u). David tegen Goliath: Spanjaarden met ‘wonderboy’ Yamal nemen het op tegen EK-debutant

De Spanjaarden maakten op dit EK voetbal als een van de weinige toplanden wel indruk door in een groep met Italië en Kroatië 9 op 9 te halen. EK-debutant Georgië beleefde dan weer een sprookje: het klopte in de laatste match verrassend Portugal en stootte zo als derde door naar de volgende ronde. Krijgt dit sprookje een vervolgverhaal of worden

Lees meer »

Staat ziet inkomsten van niet-opgeëiste erfenissen met de helft dalen, en daar zit Axel Daeseleire voor iets tussen

De overheid heeft vorig jaar ‘maar’ 8,9 miljoen euro geërfd van overledenen van wie geen wettelijke erfgenamen werden gevonden of omdat die de nalatenschap hadden verworpen. Dat is ongeveer de helft minder dan het jaar voordien. Notaris Bart Van Opstal ziet meerdere redenen voor die terugval. Het tv-programma ‘Erfgenaam gezocht’ met Axel Daeseleire speelt onrechtstreeks ook een rol.

Lees meer »

Internationaal Chinees witwasnetwerk ontmanteld in Europa

De Spaanse en Franse politie hebben een internationaal netwerk van Chinese staatsburgers opgerold. Dat was in staat om in Europa dagelijks zowat één miljoen euro wit te wassen. Vijf personen werden gearresteerd, onder wie het hoofd van het netwerk. Dat meldt Europol vrijdag.

Lees meer »

Burgemeester Bart De Wever en schepenen trakteren Antwerpenaren op eerste Zeeuwse mosselen: “Dit jaar zijn er minder door de vele regen”

Op de Grote Markt in Antwerpen werden voorbijgangers woensdagmiddag getrakteerd op Zeeuwse mosselen. Het was de aftrap van het seizoen van de Zeeuwse bodemcultuurmosselen. "Promotie is nodig", zegt mosselkweker Alex van Houte van Aqua-Triton Mossel. "Want er worden steeds minder mosselen gegeten en een groot deel van de percelen in de Oosterschelde zullen dit jaar minder mosselen opleveren door de

Lees meer »

Na onderzoek naar Songfestival in Malmö: organisatie stelt actieplan voor én benoemt nieuwe directeur

De European Broadcasting Union (EBU) benoemt een nieuwe directeur en gaat de regels voor delegaties verduidelijken. Dit zijn de uitkomsten van het onafhankelijke onderzoek dat de organisator van het Eurovisiesongfestival heeft laten uitvoeren na scherpe kritiek van verschillende deelnemers en de diskwalificatie van Joost Klein. Nederland volgt nauwlettend of de EBU haar beloften nakomt en zal op basis daarvan beslissen

Lees meer »